Hyresrätter i Lidingö - Se lediga hyresbostäder i Lidingö
Lidingö - en idyll i skärgården
Ön Lidingö finner du i naturnära omgivningar med havet som kuliss, en bit ut från Stockholms stadskärna. Lidingö är både ett samhälle och en kommun men är också inkorporerat i Storstockholm. Du kan ta dig in till Stockholm via båt genom Stockholms skärgård eller via Lidingöbron. Lidingö är en välmående kommun där det i genomsnitt bor fler VD:ar och jurister än i övriga Sverige.
På Lidingö blomstrar företagandet och de allra flesta verkar inom hotell, turism, detaljhandel och restaurang. Även kommunala verksamheter som Attendo Care och Lidingö kommun anställer många människor. Många mindre företag håller till i företagsbyn Dalénum.
I kommunen ligger de populära Fjäderholmarna, en klassisk liten skärgårdsö där du kan avnjuta en sillmacka med utsikt över havet. Många gillar också att besöka sevärdheterna konstmuseet Millesgården och naturområdet Södergarn.
Bostäder på Lidingö
En resa över Lidingöbron och du är i Sveriges huvudstad. Närheten till Stockholm gör att många tänker på Lidingö som en del av Stockholm och inte som den egna kommun som det faktiskt är. Fler människor bor än arbetar på Lidingö och ön förser Stockholm med mycket arbetskraft. Arbets- och bostadsmarknaderna är tätt sammanflätade kommunerna emellan och Lidingö kommun ansvarar för att se till att det finns boendemiljöer och bostäder på Lidingö för att tillgodose alla typer av bostadsbehov. Bostäder för äldre, bostäder för funktionsvariationer, bostäder för unga, bostäder för familjer, för studenter och så vidare.
Bland lägenheter på Lidingö lever kulturhistorien kvar
Både Järnåldern och Vikingatiden har lämnat spår efter sig på Lidingö och du hittar både gravfält och runskrifter på ön. Några 1700-talsgårdar finns bevarade och är tillgängliga för allmänheten. Ön bebyggdes med sommarstugor på 1800-talets slut och fram till 1920-talet och ligger vackra villor kvar med sekelskifteskaraktär och snickarglädje. 1910 byggdes Grönsta koloni av Stig Milles och därmed var Lidingö först i Sverige med att bygga ett så kallat sport- och kolonistugeområde. Sveriges allra första radhus byggdes också på Lidingö så tidigt som 1908. Den var en del av Lidingö Villastad som bildades med målet att bli Sveriges bästa. Villorna är fortfarande attraktiva och dåtidens arkitektur och trädgårdsplanering håller hög klass än idag. I Askrike finns ett bostadsområde som tillkom efter ett tävlingsförslag och om du går kulturvandringen i området ser du bevarade exempel på högklassig 20-talsbebyggelse.
Till och från din hyresrätt på Lidingö
Eftersom Lidingö är en ö så går det såklart båttrafik till och från ön. Vill du kan du året om båtpendla till fastlandet med Pendelbåten. Lidingö trafikeras också av tur- och skärgårdsbåtar under säsong. Från Ropsten på fastlandet dit du tar dig med tunnelbanans röda linje går det busslinjer som trafikerar Lidingös olika områden. Härifrån går också Lidingöbanan som är en lokaltågslinje som trafikerar Lidingös södra sida ända ut till Gåshaga. Lidingöbanan är klassisk och det första tåget gick redan 1914. Många hävdar att mycket fortfarande är sig likt längs tåglinjen där många av de gamla stationshusen är bevarade och ser ut som de alltid gjort.
Ö-livet på Lidingö
Är du lyckligt lottad och har hittat en hyresrätt på Lidingö så har ön mycket att erbjuda i form av vackra miljöer, kultur och ett rikt djurliv. Sommartid gör många öbor utflykter till en av öns många badplatser eller hyr en kajak eller kanot för en paddeltur i Kyrkviken, på Hustegafjärden, Höggarnsfjärden, Stora eller Lilla Värtan, Halvkakssundet eller Askerikefjärden som de vatten som Lidingö omgärdas av heter. Lidingö är också platsen för dig som vill hålla igång på landbacken. Det finns 15 mil med leder, ridstigar och cykelleder. Det finns slalombacke som på sommaren erbjuder perfekt backträning. Ön har sex utegym och många olika bollsporter går att utöva lokalt på Lidingö. Vill du engagera dig i föreningslivet så finns det ett antal för ön passande båt- och segelsällskap. Skulle det vara så att du tröttnar på Lidingö så tar du dig enkelt till de intilliggande småöarna Storholmen, Fjäderholmarna, Stora och Lilla Höggarn, Duvholmen, Strömsö, Bergholmen, Fogdholmen, Länsmansholmen och Svanholmen som alla är väl värda ditt besök. Det är vattenvägen heller inte långt till Nacka, Vaxholm eller Danderyd.
Lidingös stolthet
Millesgården är ett av Lidingös främsta stoltheter. Det är ett museum med skulpturpark som från början var Carl Milles konstnärshem. Konstnärsparet Carl och Olga bebodde Millesgården fram till 1931 då de flyttade till USA. Sedan 1936 ägs Millesgården av hela svenska folket då konstnärsparet som var barnlösa beslöt sig för att skänka sitt livsverk för att folket på en vacker plats skulle kunna njuta av konst. Har du hyresrätt på Lidingö så är Millesgården alltid härligt att besöka och ta med gäster till. På temat stoltheter så huserar Lidingö Carl Malmsten Furniture Studies som drivs av Linköpings Universitet. Här kan du leva ut dina konstnärliga passioner inom möbeldesign, möbelsnickeri och möbeltapetsering där samtliga utbildningar blandar teoretiska studier med praktiskt arbete allt i enlighet med Carl Malmstans bevingade ord ”hand och tanke i skapande samverkan”.
Djur och natur på Lidingö
För dig som är djurintresserad och har bostad bland lägenheter på Lidingö så finns det alldeles säker något för dig. Hästar, får och getter finns det gott om på ön och kattugglor ser du runt Ekbacken i Larsberg. Rudboakärret är känt för sina många trollsländor och vid Gråviken samlas gärna fågelskådare på ön. Andra djurälskare talar om den stora mängden fjärilar längs Tyktorpsvägen och att man ofta ser både rådjur, dovhjort och rödräv på Elfvikslandet. I Kottlasjön finns en bäverfamilj och tar du den trevliga promenaden runt sjön ser du kanske inte garanterat en bäver men i alla fall tydliga spår av deras liv och leverne.
Hittad din bostad bland bostäder på Lidingö
Som i de flesta storstadsregioner så är efterfrågan på hyresrätt på Lidingö i mindre storlekar stor. Särskilt så kallade studentbostäder är det ont om och med den relativa närheten till både Stockholms Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan Stockholm så förstår man varför. Lidingö kommun är medveten om underskottet på mindre hyresrätter och försöker lösa problemet med att stimulera både nybyggen och så kallade flyttkedjor. Flyttkedjor skapas av nybyggda bostäder på Lidingö och oavsett storlek och standard på de nya bostäderna så frigörs i förlängningen andra, både mindre och billigare bostäder på Lidingö. Dalénum är ett område som började utvecklas först 2010 och de första lägenheterna var klara för inflyttning 2012. Helt klara med bostadsområdet beräknar JM vara först 2025 så här kan du om du är intresserade av nybyggda bostäder på Lidingö söka efter något i en storlek som passar dig. Ett gott råd är att vidga ditt sök till olika storlekar och till många områden på Lidingö så är chansen större att du snabbt hittar ditt nya boende bland lägenheter på Lidingö.
Hyra bostad på Lidingö
Lidingö vill helst erbjuda hus och villor för att fortsätta ha sin charm och attraktionskraft.. Det byggs därför inte mycket nya hyresbostäder, vilket innebär att det kan vara svårt att få tag på ett förstahandskontrakt. Du kan dock hyra lägenhet i andrahand av privatpersoner. Det finns chans att hyra en trea i nybyggda lägenheter som både är strandnära och har nära till allmänna kommunikationer. Dalenumkajen fick Lidingö stads miljöpris för sin trevliga miljö som erbjuder en plats för människor att strosa längs kajen och njuta av solen. Det är också värt att spana in Kvarnlyckan där man byggt bostäder i ett gammalt postkontor.
I trevliga bostadsområdet Rudboda har du utsikt över Askrikefjärden. Området är familjevänligt och har närhet till badplatser och grönområden.
Hyra rum på Lidingö
Du har också möjligheten att hyra rum i lägenhet eller i en av villorna på Lidingö. Många familjer står inför ett barns utflytt och vill då hyra ut rummet som blir kvar för att få en extra inkomst.
I stadsdelen Bo finns en charmig småbåtshamn. Det finns även chans att se gamla runhällar. Stadsdelen Hersby ligger centralt och består av många äldre, fina villor.