Nacka

Nacka erbjuder bostäder mellan city och skärgården

Många vill etablera sig på den Stockholmska bostadsmarknaden, men få är det som tycker att det är enkelt. Ett populärt bostadsområde för den som vill bo nära centrum är Nacka. Med sitt läge lite sydost om Stockholms stadskärna nås det enkelt med bil eller efter en kort tur i kollektivtrafiken. Här bor man med naturen som närmsta granne, ett stenkast ifrån havet och den vidsträckta skärgården. Det är det perfekta läget för den som både vill kunna uppleva stadens tjo och tjim, men samtidigt kunna höra skogens susande utanför fönstret. 

I Nacka finns bostäder för de flesta plånböcker, men man får vara beredd på att prisbilden här är något högre jämfört med övriga Sverige. Här har det funnits bebyggelse länge. Nyligen har flera områden på den så kallade Sicklaön där Nacka befinner sig, genomgått en omvandling där tidigare fabrikslokaler gjorts om till trendiga kontor och där det dessutom har gjorts plats till nya villaområden. Det är bland annat populärt att leta efter lägenheter i Nacka strand, som utvecklat sig till ett myllrande stadsnära centrum. Idag bor drygt 30 000 personer i Nacka, och den siffran väntas stiga. Det saknas en kommunal bostadsförmedling i Nacka, men med lite tur kan man vända sig till Stockholms motsvarighet. Det finns dessutom en mängd privata uthyrare att kontakta.

Hitta en lägenhet i Nacka för dig

Att bo i lägenhet är en populär boendeform som passar många. Det går att hitta lägenheter i Nacka som passar olika typer av människor – alltifrån nybyggda energisnåla uniforma boenden till äldre charmiga flerfamiljshus som tjänat i generationer. Standarden är dock genomgående hög, så räkna med att ge minst 7 000 kr i månaden för en fin 1:a. Att hyra en lägenhet i Nacka kan vara smart för den som vill testa på livet i den här delen av stan, men kanske inte är redo att ta steget att köpa något själv. Andra kanske ser det som sitt första egna boende. Här finns flera stadsdelar att förälska sig i, och Nacka strand med dess lägenheter är en favorit hos många. Genom att bo i hyresrätt har du chansen att testa på omgivningarna.

Välj en studentlägenhet eller ett rum i Nacka och spara pengar

Om du studerar i Stockholm kan det vara smart att söka sig utanför tullarna när det är dags att söka bostad. På det viset går det att spara tusenlappar, vilket ju är pengar som kan vara betydligt roligare att lägga på något annat. Det är ingen nyhet att bostadsmarknaden är tuff i vår huvudstad, så det gäller att tänka ekonomiskt och spara där det går, exempelvis genom att dra ner på sina boendekostnader och sin elförbrukning. 

Nacka är ett naturskönt område som lockar både singelhushåll, par och barnfamiljer med sin härliga natur. Är du student och värdesätter närheten till friluftsområden och möjlighet till rekreation är de därför ett hett alternativ. När du kikar på studentlägenheter i Nacka får du det bästa av två världar, men se till att gå igenom lägenheten grundligt innan du skriver på något. Marknaden kan vara ganska hetsig och oförutsedda fel och brister kan vara en otrevlig överraskning när man flyttat in. Det gäller även dig som letar efter rum att hyra i Nacka. Att hyra ett rum är ett smidigt sätt att bo lätt, och passar den som flyttar ofta och tycker om att omge sig av människor. Det finns ett stort utbud av rum att hyra in sig i, i Nacka. Det går att hitta rum i alltifrån trendiga kollektiv till äldre trävillor.

Satsa på hus eller radhus som bostad i Nacka

Drömmer du om huslivet kan det vara värt att testa på att hyra ett hus i Nacka. På så vis får du en känsla av att bo i området, utan att bära det ansvar som en husägare har. Det kan också passa den som kanske bara tillfälligt vill bo och jobba i Stockholmsområdet, och kanske har med en familj med mycket spring i benen. Känns klivet till hus lite väl stort kan ett radhus i Nacka å andra sidan vara rätt alternativ för dig. Med ett radhus får du känslan av att bo i lägenhet, men samtidigt möjligheten att kliva rakt ut i din egen lilla trädgård. Här får du plats till dig och dina fritidsintressen, utan att för den sakens skull behöva lägga all din tid på städning och underhåll.

Sök bland alla bostäder i Nacka

Vi vet att det kan vara svårt att hitta bostad, och det gäller särskilt i området omkring Stockholm där Nacka finns. Med BostadsZonen blir ditt bostadssökande enklare. Här har vi samlat alla lediga lägenheter, rum, villor och radhus att hyra i Nacka just nu. På så sätt får du en överblick över vad som finns. Med de smarta verktygen ställer du smidigt in önskad boarea, månadshyra och den period som du önskar bo. Med resultatet i hand står du och din familj bättre rustade när det sedan är dags att kontakta hyresvärdar och hitta ert nästa drömboende.