Oxelösund

Hitta din nästa bostad i Oxelösund

Precis på gränsen mellan Sveland och Götaland ligger idylliska Oxelösund, med havet som granne. På en vacker halvö söder om Stockholms skärgård, och med Sankt Annas skärgård ännu lägre söderut, är det här en pärla värd att upptäcka. Här finns goda möjligheter till friluftsliv såsom segling, paddling, cykling och skogsstrapatser för alla åldrar. Närheten till Stockholm gör det också till en attraktiv plats att slå sig ner på. Blott en timme från huvudstaden, och endast 10 minuters bilfärd till närliggande Nyköping med goda arbetsmöjligheter, bidrar också till de goda pendlingsförutsättningarna.

Oxelösund är en liten och lugn stad med omkring 12 000 invånare, men med ett blomstrande näringsliv. Det som en gång var ett litet fiskeläge har utvecklat sig till en stor hamn, och här samsas äldre hus med nya byggen. Det byggs både hyresrätter och bostadsrätter i Oxelösund. Är du intresserad av att flytta hit går det att hitta ett stort urval av lägenheter och hus att köpa eller hyra. Vill du köpa en bostadsrätt i Oxelösund kan du vända dig till någon av ortens mäklare. Om du istället vill hyra lägenhet i Oxelösund finns det istället en hel del uthyrare att kontakta. För att göra processen enklare finns BostadsZonen, som samlar alla lediga hus, radhus och hyreslägenheter i Oxelösund på ett ställe.

Att hyra lägenhet i Oxelösund

Önskar du att bo fritt och yteffektivt finns det många lägenheter i Oxelösund att hyra. Denna boendeform passar den som värdesätter sin fritid, vill ha alla sina saker samlade på ett ställe och ha tid över till det man faktiskt vill. Det är det perfekta boendet för den som just flyttat hemifrån, för par som vill flytta ihop eller för nyinflyttade som vill testa på staden. Oxelösund har också rimliga bostadspriser jämfört med de i Stockholm. Här får du helt enkelt mer över till annat. En stor andel av lägenheterna i Oxelösund passar också särskilt väl som studentlägenheter. Oavsett var i regionen du studerar så är kollektivtrafiken väl utbyggd och du kan enkelt ta dig mellan din bostad och studierna.

Om du gärna bor tillsammans med andra och önskar skära ner på boendekostnaderna ännu mer, så finns även möjligheten att hyra ett rum i Oxelösund. Här kan du hitta fina rum i lägenheter eller äldre villor som hyrs ut av par eller familjer som har extra plats. Med den här lösningen tjänar både du och dina hyresvärdar på det, och du får pengar över som du varje månad kan lägga på betydligt roligare saker. Väljer du att hyra ett rum får du dock vara beredd på att dela kök och badrum med andra, och att det gäller att visa extra hänsyn och utarbeta tydliga riktlinjer för hushållet vad gäller städning och trivselregler.

Hyr hus eller radhus i Oxelösund

Om lägenhetslivet inte är för dig kan det vara värt att utforska andra boendeformer. Genom att hyra ett hus i Oxelösund får du mer plats till dig och din familj. Du får möjligheten att breda ut dig mer, engagera dig i trädgården och inreda med möbler som låter dig ta ut svängrummet ytterligare. Att hyra sitt hus ger dig frihet, men samtidigt slipper du det oundvikliga ansvaret för underhåll som kommer med ett husköp. Det står istället din hyresvärd för.

Du kan även välja att kika på radhus. Att hyra ett radhus i Oxelösund ger dig känslan av att bo i en lägenhet, men med möjligheten till att ha en liten trädgård att slappna av på under lediga dagar. Det är det bästa av två världar, och passar den som är nyfiken på hus men kanske inte riktigt vill ta steget från lägenhet. Det är därför en bra språngbräda, och en bostadsform som många är glada för.

Botanisera bland lediga lägenheter i Oxelösund

Här på BostadsZonen kan du se det aktuella utbudet av bostäder att hyra i Oxelösund. Den mest populära boendeformen att hyra är lägenheter, och dessa finns det gott om i Oxelösund. Men är du intresserad av att hyra ett rum eller ett hus går det också att ha tur. För att göra din sökning enklare har vi tagit fram ett smart verktyg med vilket du kan sortera fram de bostäder som passar dig och din familj bäst. 

Med verktyget kan du välja din föredragna bostadsform, hur många kvadratmeter du vill bo på och vad du kan tänka dig att betala i månadshyra. Du kan dessutom ställa in önskad boendeperiod – om du vill ha ett tillfälligt boende under sommaren eller kanske söker efter något mer långvarigt. Du kan dessutom ange önskat inflyttningsdatum för att underlätta ytterligare. Att hitta bostad kan vara svårt, men vi tror att det i Oxelösund finns en bostad för alla som älskar natur och friluftsliv.