Det finns lediga lägenheter i Nyköping

Nyköping är beläget längs E4an som är den huvudsakliga motorvägen mot Stockholm, Södertälje och Norrköping. När man kör på E4an missar man inte Nyköping för Nyköpingsbro som är en rastplats byggd som en bro över motorvägen är unik i sitt slag på denna sträckan. Nyköping är förbundet med Oxelösund genom en välbyggd motorväg och letar du lägenhet i Nyköping men inte hittar något kan du också titta på vad som finns tillgängligt i Oxelösund. Vill du inte åka bil så är bussnätet välfungerande i trakten och ett antal busslinjer körs av Sörmlandstrafiken.

Hyra lägenhet i Nyköping - en stad med gedigen historia

NVCOPIE står präglat på ett mynt som arkeologer grävde fram 1961. Myntet är daterat till 1230 och man antar att trakten runt Nyköping redan på denna tid var en plats med betydande handel. Man har också hittat vikingafynd i form av ett båthus, gravar och en silverskatt som visar att Nyköpingstrakten varit betydelsefull redan innan det blev en stadsbebyggelse. Med närheten till Östersjön kom Nyköping naturligt att bli en sjöfartsstad och Nyköping var tidig med importhandel med främst Lübeck. Perioden varade dock inte och framåt 1700-talet så tappade sjöfartsnäringen sitt fotfäste. En industriell utveckling präglade 1700-talet och istället för sjöfart och handel blev nu pappersbruk, klädtillverkning, snus och tobakstillverkning samt sockerbruk viktigt för trakten. Arbetskraften bestod då av många från Tyskland. Om du letar hus att hyra i Nyköping eller lägenhet att hyra i Nyköping och inte är från stan så är du alltså inte den första personen som flyttar till stan utifrån. 

Bo i lägenheter i Nyköping och jobba i stora och små företag 

Nyköping är en stad som växer och det gör också antalet företag i trakten. Kommunen jobbar med att utveckla infrastrukturen och se till att all tänkbar service för befolkningen finns på plats i takt med tillväxten. Det finns alla tänkbara förutsättningar för företag att drivas framgångsrikt från Nyköping. Företagsetableringar för gott med sig i form av arbetstillfällen och det tydliga tillväxtfokuset i stan märks. Det byggs bostäder och startas skolor och förskolor i många områden och det är bra för dig som letar lediga lägenheter i Nyköping. Du kommer snabbt kunna hitta en lägenhet i Nyköping som passar dig.

Hyra hus i Nyköping och ha kontakt med Japan

Det så kallade vänortsavtalet innebär att städerna ska utbyta kunskap om sina kulturer, ha ett utbytesprogram för sina studenter, ha erfarenhetsutbyte på vård- och omsorgsområdet och vara behjälpliga när företag vill etablera sig i städerna. Hyr du hus i Nyköping och är nyfiken på Japan så finns det en rad olika möjligheter att ta del av detta vänortsavtal. 

Bo i lägenhet i Nyköping och upptäck bygden

Eftersom Nyköping är en av Sveriges allra äldsta städer så finns det mycket historia att gotta sig i. Besöka slott och herrgårdar, tura i den orörda skärgården och gå på museum är populära helgaktiviteter i Nyköping. För dig som hyr hus i Nyköping eller hyr lägenhet i Nyköping och som gillar att gå kan du testa Hälsans stig eller någon av de vandringsleder som utgör Sörmlandsleden. Den har hela 1000 km markerade leder i trakten. Stendörrens naturreservat låter dig uppleva skärgården utan att behöva ha båt. Här solar du på klipporna vid havet och går mellan öarna på hängbroar. 

Sporta i Nyköping 

Är cykling din grej så lämpar sig vägen från Nyköping mot Vrena väl för ändamålet på grund av sina breda vägrener. Det finns också belysta cykelbanor till Oxelösund, Enstaberg och Sjösa. I Nyäng finns en ridsportanläggning så om du gillar hästar och ridning kanske du ska titta på lägenheter i Nyköping här i närheten. Nyköpings Arenor i Rosvalla är en multisportanläggning med allt du kan tänka dig från bowling, fotboll, baseball, skytte och så vidare. Sedan finns också Ryssbergens slalombacke, badhus i Hjorten och mycket mer. I Nyköping finns något för alla typer och alla nivåer av sportare.

Stockholm Skavsta Flygplats ligger i Nyköping

Från början var flygplatsen militär men nu är Skavsta Sveriges fjärde största flygplats och har sedan 1984 fungerat som flygplats för internationella resenärer till och från Storstockholmsregionen. Bor du bland lägenheter i Nyköping och planerar en utlandssemester ska du titta på vad Wizz Air har för attraktiva destinationer. 

Hitta lediga lägenheter i Nyköping

De senaste årtiondena har inflyttningen till Nyköping varit på stadig uppgång och man ser ingen avmattning på takten. Kommunen har ett lagstadgat ansvar att se till att det finna lämpliga bostäder för alla typer av invånare och Nyköping tar uppgiften på allvar och tar till alla medel för att stimulera så att attraktiva och ändamålsenliga lägenheter i Nyköping produceras i rätt takt. 2016 var ett lågvattenmärke då endast 81 nya bostäder färdigställdes i Nyköping. De senaste fem åren är är dock siffran på inflyttningsklara bostäder 1200 och denna takten håller i sig vilket känns betryggande om du letar lägenhet i Nyköping. Ta god tid på dig och ha kolla på vilken prisnivå, vilka områden och vilka övriga behov du har så ska du se att du snart hittar rätt bland lediga lägenheter i Nyköping.

Nyköping - destination mot Europa

Praktiskt beläget vid den sörmländska kusten med pendlingsavstånd till Stockholm och Norrköping ligger Nyköping. Staden har historiska anor med två äldre vackra kyrkor från 1200-talet i centrum. Historiska spår finns även i form av krukskärvor som lämnats kvar av de gropkeramiker som bodde här för 5 000 år sedan.

På grund av att Nyköping låg beläget vid både Nyköpingsån, Kilaån och Svartån, blev staden en viktig nod för handel och export under medeltiden. Historieintresserade känner säkert till Nyköpings gästabud där dramat kring fängslandet av hertigarna Erik och Valdemar Magnusson utspelades. När Hertig Karl styrde under 1500-talet lät han flera industrier inom vapen, mässing och glas växa fram, samtidigt som han byggde ett skeppsvarv. Industrierna levde kvar och många arbetare under 1900-talet hittade bland annat sysselsättning på Skandinaviska Glödlampsfabriken.

Förutom vägnätet och Nyköpingsbanan finns det också en välfrekventerad flygplats i Nyköping. Skavsta Flygplats tillhör Stockholms stad på samma sätt som Arlanda och Bromma. Framförallt kan du flyga med Ryanair från Skavsta.

Hyra bostad i Nyköping

Om du vill bo centralt bör du satsa på boende i stadsdelen Väster. Du har nära till shoppingstråket Storgatan där det ligger både hotell, restauranger och barer. Du finner vackra sekelskifteshus i stadsdelen Öster, ett område som får sin charm av Nyköpingsån som rinner förbi det pampiga Sparbankshuset. Du kan också beskåda det arkitektritade Villa Sturegården i området. 

Stadsdelen Stenbro ligger förvisso en bit ut från centrum men är samtidigt nära till E4:an vilket är optimalt för arbetspendlaren som tar sig fram bilvägen. Ljungs Hage ligger i området och erbjuder gott om shoppingmöjligheter - allt från Jysk, CityGross till Rusta.

Hyra rum i Nyköping

I Isaksdal kan du med fördel leta rum då det finns både villor och hyresrätter. Likadant erbjuder också Stenkulla ett varierande utbud av olika boendeformer. Det ligger beläget två kilometer från centrum och är ett lite lugnare område.