Hyrebostäder Norrköping - Gå på Promenaden i musikern Pluras spår

Funderat på att hyra en av alla hyresrätter i Norrköping? Då är du välkommen till en gemytlig stad! Det är inte bara den utpräglade östgötska dialekten som utmärker Norrköping. Genom den vackra stadskärnan finns ett stort antal broar och vattendrag. Även en gul, fin spårvagn går genom staden och bidrar till charmen.

Under 400 år var textilindustrin betydande för Norrköping men har senare ersatts av transportsektorn, IT och elektronik. Det är positivt att äldre industristäder även kunnat hitta nya vägar som passar det moderna samhället. Braviken Pappersbruk anställer en stor mängd människor och likadant finns det många arbetstillfällen på stadens stora centrallager. Whirlpool Goodyear, Stadium och Servera är några exempel på de som distribuerar vidare sina varor härifrån. Om du är statligt anställd är Kriminalvården, Migrationsverket, SMHI eller Transportstyrelsen en potentiell arbetsplats. 

Norrköpings hamn är en viktig hamn för hela Östersjön eftersom den ligger centralt och gods enkelt kan transporteras via väg och järnväg. Om du befinner dig i hamnen ska du leta efter Europas största vägg för graffitikonst, en spännande kulturupplevelse.

Kulturen har ofta varit närvarande i Norrköping. Den första teatern som uppfördes var Egges teater där bland annat teatern Romeo och Julia sattes upp redan på 1700-talet. På senare tid spelades revyer upp här med bland annat Karl Gerhard. En av eleverna på skolan var Ernst-Hugo Järegård. Du kan också besöka konstmuseet med en stor konstsamling som donerats av den före detta statsministern Carl Swartz. Staden har också producerat musiklegender som Eldkvarn med Plura i spetsen och den populära musikern Markus Krunegård som ofta sjunger om sin hemstad. De här två musikerna har gjort flera samarbeten tillsammans och synts i TV-rutan, bland annat i det uppskattade programmet Så mycket bättre.

Hyresrätt Norrköping - Åk till och från Norrköping enkelt

Norrköping är något av en knutpunkt då flera stora motorvägar passerar här, bland annat E4:an och E22:an som leder till Oskarshamn och Västervik i Småland och vidare ner till Malmö. Väg E4 ska du välja om du vill till Linköping eller Jönköping. Vägen slutar i Helsingborg efter cirka fem timmars bilresa. Det går bra att ta ett regionaltåg till Linköping från Norrköping vilket endast tar en halvtimme. 

Vad ska jag tänka på när jag hyr en av alla lediga hyresrätter i Norrköping?

De flesta hyresvärdar vill att den som hyr lägenheten ska vara ansvarsfull, respektera ordningsreglerna och inte röka i lägenheten. Dessa regler brukar vara ännu hårdare om du hyr lägenheten av en privat värd. I de flesta nybyggnationer brukar det vara totalförbjudet att röka, så även på balkongen. Det positiva med att inte bo i bostadsrätt i Norrköping är att du inte behöver betala om kyl eller frys går sönder. Detta ska din hyresförening ordna. Du kan också få hjälp med mindre reparationer i lägenheten. De allra flesta hyreslägenheter har en gemensam tvättstuga och det blir allt vanligare med ett digitalt bokningssystem. Tänk på att de flesta tillämpar regeln att en bokad tid som inte nyttjats inom en timme tillfaller en annan boende. 

En annan regel som gäller är att man inte får hyra ut lägenheten i andra hand till en annan hyresgäst, speciellt inte utan tillstånd. Då kan du bli av med ditt förstahandskontrakt. Förutom alla praktiska inslag är det självklart kul med ett nytt boende. Ett tips är att inte köpa alla saker på en gång utan först känna av vad som passar eller inte i lägenheten. Då undviker du att köpa på dig en massa möbler som sedan slängs. Mycket finns att få tag på second hand, inte minst trämöbler som även kan målas om för ett personligt intryck. 

Hyra bostad i Norrköping

Norrköpings centrum har ett flertal attraktiva lägenheter med fina innergårdar som erbjuder en lummig oas. Stadsdelen Söder ökar i popularitet eftersom den har nära till centrum, härlig natur, Vasaparken och idrottsmöjligheter. Det är ett perfekt område för att leta hyresbostäder i Norrköping. Även Nordantill nämns ofta som ett omtyckt bostadsområde med sina fina inslag av röda trähus. Därifrån har du gångavstånd till centralstationen och busshållplatser. Du kan också enkelt promenera längs fina Motala ström. De allra flesta mobiler har en stegräknare och den allmänna rekommendationen är 10 000 steg om dagen, så här finns det alla alla möjligheter att nå det målet. 

I utkanten av de centrala delarna finns de mysiga och lummiga området Åbackarna. Därifrån kan du ta dig vidare till friluftsområdet Himmelstalund som har häftiga fornminnen. Det finns även camping, ishall, tennishall och badplats här. Med andra ord finns det gott om motionsformer året runt, oavsett om du har bollsinne eller ej. 

Kneippen är ett område med vackra villor från sekelskiftet där det Stora pensionatet är pampigt med sina tinnar och torn. Det har också tillkommit modernare bebyggelse i området, men fortfarande anses området vara exklusivt. Satsa på att hitta en bostad i Norrköping här om du letar efter ett område med karaktär. 

Hitta bostad i Norrköping

Hitta en bostad i Norrköping enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Norrköping är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Norrköping, rum Norrköping, radhus Norrköping, hus Norrköping eller studentbostad Norrköping.