Hyresbostäder Norrköping

Det är inte bara den utpräglade östgötska dialekten som utmärker Norrköping. Genom den vackra stadskärnan finns ett stort antal broar och vattendrag. Även en gul, fin spårvagn går genom staden och bidrar till gemyt.

Under 400 år var textilindustrin betydande för Norrköping men har senare ersatts av transportsektorn, IT och elektronik. Braviken Pappersbruk anställer en stor mängd människor och likadant finns det många arbetstillfällen på stadens stora centrallager. Whirlpool Goodyear, Stadium och Servera är några exempel på de som distribuerar vidare sina varor härifrån. Om du är statligt anställd är Kriminalvården, Migrationsverket, SMHI eller Transportstyrelsen en potentiell arbetsplats. 

Norrköping är något av en knutpunkt då flera stora motorvägar passerar här, bland annat E4:an, E22:an som leder till Småland och vidare ner till Malmö. Norrköpings hamn är en viktig hamn för hela Östersjön eftersom den ligger centralt och gods enkelt kan transporteras via väg och järnväg. Om du befinner dig i hamnen ska du leta efter Europas största vägg för graffitikonst.  

Kulturen har ofta varit närvarande i Norrköping. Den första teatern som uppfördes var Egges teater där bland annat teatern Romeo och Julia sattes upp redan på 1700-talet. På senare tid spelades revyer upp här med bland annat Karl Gerhard. En av eleverna på skolan var Ernst-Hugo Järegård. Du kan också besöka konstmuseet med en stor konstsamling som donerats av den före detta statsministern Carl Swartz.  

Staden har också producerat musiklegender som Eldkvarn och den populära musikern Markus Krunegård som ofta sjunger om sin hemstad.

Åk till och från Norrköping enkelt

Norrköping är något av en knutpunkt då flera stora motorvägar passerar här, bland annat E4:an och E22:an som leder till Oskarshamn och Västervik i Småland och vidare ner till Malmö. Väg E4 ska du välja om du vill till Linköping eller Jönköping. Vägen slutar i Helsingborg efter cirka fem timmars bilresa. Det går bra att ta ett regionaltåg till Linköping från Norrköping vilket endast tar en halvtimme. 

Norrköpings hamn är en viktig hamn för hela Östersjön eftersom den ligger centralt och gods enkelt kan transporteras via väg och järnväg. Om du befinner dig i hamnen ska du leta efter Europas största vägg för graffitikonst.  

Kulturen har ofta varit närvarande i Norrköping. Den första teatern som uppfördes var Egges teater där bland annat teatern Romeo och Julia sattes upp redan på 1700-talet. På senare tid spelades revyer upp här med bland annat Karl Gerhard. En av eleverna på skolan var Ernst-Hugo Järegård. Du kan också besöka konstmuseet med en stor konstsamling som donerats av den före detta statsministern Carl Swartz. Staden har också producerat musiklegender som Eldkvarn och den populära musikern Markus Krunegård som ofta sjunger om sin hemstad.

Hyra bostad i Norrköping

Norrköpings centrum har ett flertal attraktiva lägenheter med fina innergårdar som erbjuder en lummig oas. Stadsdelen Söder ökar i popularitet eftersom den har nära till centrum, härlig natur, Vasaparken och idrottsmöjligheter. Även Nordantill nämns som ett omtyckt bostadsområde med sina fina inslag av röda trähus.Därifrån har du gångavstånd till centralstationen och busshållplatser. Du kan också enkelt promenera längs fina Motala ström. 

I utkanten av de centrala delarna finns de mysiga och lummiga området Åbackarna. Därifrån kan du ta dig vidare till friluftsområdet Himmelstalund som har häftiga fornminnen. Det finns även camping, ishall, tennishall och badplats här. 

Kneippen är ett område med vackra villor från sekelskiftet där det Stora pensionatet är pampigt med sina tinnar och torn. Det har också tillkommit modernare bebyggelse i området men fortfarande anses området vara exklusivt. 

Hyra rum i Norrköping

Om du vill hyra rum är det viktigt att skriva en bra presentation om dig själv för att bli vald av hyresvärden. Försök också att leta i utkanten av centrum för att öka chanserna.

Barnvänliga Ektorp är populärt för barnfamiljer och har gott om lekplatser och skydd från trafiken. Det finns ett flertal flerfamiljshus som har en egen uteplats på markplan. Den gröna miljön bygger bland annat på odlingar och ett insektshotell. I Eneby ligger det villor, vilket kan vara en möjlighet att finna ett rum hos någon som har ett extra rum över. Det tar bara 20 minuter in till centrum med spårvagn.

Hyra studentlägenhet i Norrköping

Campus Norrköping är en förlängning av Linköpings universitet vilket har skapat en mängd olika småföretag som får tillväxten att blomma i staden. Det finns möjlighet att hyra studentlägenhet hos det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden eller Colonia som ligger precis vid Campus Valla.