Hyresbostäder i Linköping för dig som uppskattar en lärdomsstad med grönt fokus 

Det är inspirerande att försöka hitta en av alla hyresbostäder i trevliga Linköping! I Östergötlands län ligger denna charmiga stad, en tätort på cirka 100 000 invånare med anor från brons- och järnåldern. Detta kan imponerande runstenar vittna om. Den delen av namnet som innehåller ordet ‘köping’ indikerar att staden varit en handelsplats. Här ligger också Sveriges äldsta kloster som grundades på 1100-talet. Sedermera byggdes Linköpings domkyrka, en vacker gammal kyrka som definitivt är en spännande sevärdhet.

I kyrkans regi byggdes en av Sveriges första gymnasieskolor redan på 1600-talet. Även svensk militär har varit verksam i Linköping. På 1900-talet fick SAAB:s tillverkning av stridsflygplan staden att blomstra och ledde också till att Linköping ansågs vara flygets vagga i Sverige. Omvandlingen till studentstad skedde redan på 70-talet när staden fick ett universitet. Numera är campus en plats för studenter som pluggar allt från språk till datavetenskap. Om du hellre vill plugga en distanskurs finns det också möjlighet att göra detta, kopplat till Linköpings universitet.

Näringslivet och Linköpings universitet har haft en bra samverkan och tillsammans gjort skäl för namnet “Där idéer blir verklighet”. Linköping har inte bara profilerat sig som lärdomsstad utan också som en ledande miljöstad. De låter sina bussar gå på biogas och och förbränner hushållssopor för att alstra fjärrvärme. Priset för årets cykelstad gick 2002 till Linköping. 

Hitta bostad i Linköping och få nära till orter på pendlingsavstånd

Det är enkelt att ta sig till och från Linköping om du vill hyra bostad här och avståndet till både Göteborg och Stockholm är ungefär det samma. Ett exempel på resväg till Göteborg är att ta regionaltåget till Katrineholm och därefter byta till SJ snabbtåg mot Göteborg. E20 går också hela vägen till Göteborg men då behöver du köra via Katrineholm. Annars har du alternativet att köra ner till Jönköping och sedan köra väg 40 förbi Borås. Kör du E4:an på österut hamnar du slutligen i Stockholm, och passerar Nyköping och Södertälje på vägen.

Arbetstillfällena i Linköping finns bland annat på statliga myndigheter såsom Nationellt forensiskt centrum och Totalförsvarets forskningsinstitut. Du kan också jobba på universitet, så klart.

Vill du hyra en av alla hyresbostäder i Linköping? Satsa på vettiga transportmedel!

Linköping rankas som en av de bästa cykelkommunerna i Sverige och är en viktig del i att göra landet med hållbart. Det finns över 50 mil cykelvägar i Linköping med omnejd och därför finns det all anledning att utforska på cykeln. Att cykelpendla till och från arbetet uppskattas också av många. Inte minst eftersom träningen redan är klar när du slutat för dagen. Om du sedan skulle ha ett ärende efter jobbet kan du bara swisha vidare på hojjen och vara på plats ganska snabbt. Fördelen med en cykel är också att du inte behöver vara orolig för att det inte finns någon parkeringsplats i närheten av jobbet, badplatsen eller vännens bostad. Cykla gärna längs kajen vid Stångån eller längs Göta kanal för en riktigt skön cykelupplevelse. Glöm inte hjälmen när du ger dig ut på cykeläventyr. En robust och stabil korg är också riktigt bra att ha, eftersom du kan transportera matvaror och andra prylar här. Föräldrar med busiga barn brukar gilla de lite större lådcyklarna där de kan låta barnen sitta och ha utsikt över gatan. Tänk på att hålla avstånd till andra trafikanter och inte cykla på övergångsställen och trottoarer.

Mabi eller OKQ8 är praktiska hyrbilsfirmor som ofta är tillgängliga på bra tider ifall du behöver extra assistans. En hyrbil är bra om du vill göra små utflykter på helgen eller göra snabba avstickare för ärenden som storhandling eller loppisletande på landsbygden. Tänk på att vara ute i god tid där hyrbilar har en tendens att bli uppbokade, speciellt inför jul och semesterledighet.

Ett annat alternativ om du inte vill ta dig långt, men vill komma fram snabbt är elscootern. Den kan ofta hämtas upp lite varstans i staden och lämnas när du är färdig. Det enda du behöver göra är att logga in och ut med appen och sätta igång körningen. Det är enkelt att ta sig fram när du bor i en av Linköpings hyresbostäder.

Att hyra bostad i Linköping ger många möjligheter

Om du vill hitta bostad i Linköping centralt ska du satsa på att hyra bostad i stadsdelen Innerstaden där det myllrar av restauranger, barer och butiker. Varma sommardagar är det enkelt att bege sig till utomhusbadet Tinnerbäcksbadet där du kan svalka dig i dess konstgjorda badsjö eller en 50-metersbassäng. Ta gärna chansen att motionssimma och känn dig härligt uppfriskad efteråt. Intilliggande Vasastaden har äldre och charmiga hus som byggts före 1950-talet. Här finns det gott om kontor och företag att arbeta på. Ett boende här kan alltså göra att du har nära till jobbet samt till stationshuset för att ta tåget vidare ut i regionen.

Hyresrätt i Linköping för alla

Ett hyresrätt är ofta det första egna boendet. Det praktiska är att du alltid kan få hjälp med mindre reparationer och inte behöver stå för vitvaror själv. När du letar efter din första hyresrätt är det en fördel om du trivs både i området och med grannarna. Om du trivs med en avslappnad, gemytlig stämning rekommenderas bostadsområdet Tannefors. Det lockar yngre att flytta dit för att kunna utnyttja utbudet av trevliga caféer och restauranger, även om alla oavsett åldersgrupp kan uppskatta utbudet.

Hitta bostad i Linköping

Hitta en bostad i Linköping enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Linköping är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Linköping, rum Linköping, radhus Linköping, hus Linköping eller studentbostad Linköping.