Studentbostäder i Linköping 

När antagningsbeskedet dyker upp och du har kommit in på din önskeutbildning är lyckan total. Det som kan vara lite knivigt när du ska påbörja en ny utbildning är att hitta en bostad. Det är en god idé att börja leta efter lediga studentbostäder i Linköping så fort du har möjlighet. Det är inte heller säkert att du lyckats hitta en ledig bostad när terminen drar igång, men åtminstone kanske du kan ordna med ett rum eller bo tillfälligt på vandrarhem. Det positiva med att hitta ett tillfälligt boende är att du kan leta boende på plats.

Ett varningens tecken för oseriösa värdar som lägger upp annonser på lägenheter som inte finns. Det kan vara för att de vill att du ska betala depositionen, även om det finns någon lägenhet. Det har förekommit fall där hyresgäster upptäckt detta först när de står utanför lägenheten med allt bohag. Läs kontraktet noga innan du bestämmer dig för att skriva på och kolla upp om hyresvärden är seriös.

Om du bestämt dig för att flytta till Linköping väntar en härlig studietid och enligt en rankning av SFS så hamnar Linköping högt upp placeringen vad gäller aktiviteter och nöjesliv för studenter. Det finns hela fem studentkårer och flera nationer där du kan gå på sittningar, pubrunda och andra spännande temakvällar. Det är ett bra sätt att lära känna andra studenter som inte går på samma kurs som dig.

Studentbostäder Linköping - vad finns det för alternativ?

Det finns egentligen två varianter på studentbostäder i Linköping. Det är ibland tycke och smak som avgör vilket du vill flytta in i, men också vad som finns i utbudet just nu.

En del studenter väljer att bo på korridor och har då ett eget rum med dörr att stänga om sig. Däremot delar du kök och allmänna ytor med andra studenter. Det är ett utmärkt sätt att lära känna andra människor, speciellt om du är helt ny i Linköping. Andra föredrar att ha en egen studentbostad i Linköping med ett pentry, vilket gör att du kan få ett mer privat och avskilt boende.

Studentbostäder Linköping

När du vill hyra lägenhet i Linköping som student väntar en spännande tid där du får testa studentlivet men kanske också att bo själv för första gången. Här följer lite tips på hur du kan göra smarta budgetval när du har en lägre studentinkomst. Ett första tips är att handla på second hand. En del lägenheter hyrs ut möblerade men om du behöver skaffa allt från grunden lönar det sig att inte köpa nytt. Du kanske vill ha en helt ny säng, men kan däremot köpa sittmöbler, skrivbord och stolar på antingen Erikshjälpen eller Myrorna i Linköping. Besök gärna butikerna regelbundet då man aldrig vet när det kommer in något nytt.

Du behöver inte lägga alltför mycket pengar på design, utan kan skapa ett personligt och mysigt rum med olika kuddar och textilier. Det finns en uppsjö av trevliga posterbutiker, många av dem online, där du kan köpa fina och unika prints som ser ut att tillhöra vilket konstgalleri som helst. Billiga ramar hittar du på Rusta eller IKEA.

Handla billigt i Linköping - går det? Jadå, det finns stormarknader som ICA Maxi eller Citygross här. Där brukar priserna vara lägre och dessutom finnas veckokampanjer med extrapriser. Ett tips är att att handla råvaror som är på extrapris och skapa en meny utifrån det. Med ett långkok av härliga grytor kan du fixa en matlåda på nolltid. Andra exempel på bra matlådemat är olika pastalådor, lasagne och sallader baserade på couscous eller mathavre.

Kan jag stå i bostadskö som Linköpingsstudent? Ja, det är möjligt hos flera olika bostadsvärdar. Vissa har istället en “först till kvarn”policy. Lägg inte alla ägg i samma korg utan registrera dig hos så många värdar som möjligt. Var inte heller för kräsen, det viktigaste är att du får någonstans att bo. Det är inte säkert att du kan bo i en stor, rymlig tvåa eller landa en häftig takvåning centralt. Inte med en gång, i alla fall. Det kan finnas andra positiva aspekter med ett boende som inte verkar vara drömboendet vid första anblick.

Hyr studentbostad Linköping

Letar du efter en billig fritidsaktiviteter där du också kan vara aktiv och röra på dig? 

.Ge dig ut på vandring i Linköpings naturområden och insup den friska luften. Det enda du behöver betala för är ett par bra skor och ordentliga kläder. Packa ner picknicken med kaffetermos och mackpaket och ge dig ut på en av alla vandringsleder. En av dem är trevliga

Stångåstråket. När du vistas i skog och mark gäller Allemansrätten som medför vissa skyldigheter, till exempel får du inte skräpa ner och plocka fridlysta växter och bär.