Hus Linköping - för dig som uppskattar det lugna villalivet

Om du har funderat på att hyra hus i Linköping är det dags att börja leta med en gång Det är ofta huggsexa om boende i större och populära städer och Linköping är inget undantag. Se därför till att kontakta hyresvärdar redan nu och var inte för kräsen i valet av boende och område

Linköping är en klassisk, småstad som lockar många nya invånare varje år. Redan på 70-talet börjades Linköping omvandlas till en studentstad och numera är campus stort och omfattande med kurser i allt från språk till IT. Det går också att plugga distanskurser på Linköpings universitet. Om du är nybakad student finns det tack och lov ett bra samarbete mellan näringslivet och universitetet. Till exempel kan man jobba på Totalförsvarets forskningsinstitut eller Nationellt forensiskt centrum. Det är inte förutan staden använder en slogan som heter “Där idéer blir verklighet”. 

Förutom dessa positiva aspekter har Linköping en grön profil och har fått pris som bästa cykelstad. Avstånden är relativt korta och landskapet är platt, så visst finns det goda förutsättningar för alla cyklister. Sammanlagt kan du cykla på 50 mil cykelvägar i staden med omnejd.

Därför ska du bo i hus i Linköping

Att leta efter en annons med hus uthyres Linköping lockar många som kanske vill testa något nytt och har bott i lägenhet i många år. När du bor på markplan är fördelen med att kunna gå rakt ut i trädgården och inte behöva ta trapporna eller hissen. Du har också möjlighet att se barnen när de leker precis utanför fönstret och kan hålla bättre uppsikt. Det är härligt med en uteplats och trädgård där du kan odla tomater och andra grödor om platsen har solläge. I en del trädgårdar finns det även fruktträd och varför inte göra äppelpaj, kompott och mos på de goda frukterna? Det är fantastiskt när man kan utnyttja naturens skafferi och veta att äpplena inte är besprutade med gifter. Ett annat plus med att bo i hus i Linköping är att du kan grilla på uteplatsen, något som inte alltid är tillåtet i lägenhet.

Om du nu ska bo i hus kan det vara bra att tänka på att det inte är bara elen du betalar för utan också värme och vatten. Därför är det en god idé att snåla på vattenförbrukningen genom att ta korta duschar och inte diska under rinnande vatten. Se också till att ha lamporna på timer och släck belysningen när du lämnar rummet. Försök också att inte diska och dammsuga vissa tider på dygnet. Du kan i förväg kolla upp när kilowattimmarna är som dyrast med ditt elbolag.

Ett sätt att skapa trygghet är att samarbeta med grannarna på samma gata, så att ni kan hålla koll på varandras boende om någon av er reser bort. Det är också en god idé med automatiska ljussensorer på uppfarten som slår på när någon närmar sig huset. Om inte annat för att se var du lägger bilnycklarna, så att det inte är för mörkt.

Tveka inte att hyra hus i Linköping

Var finns det hus att hyra i Linköping? Ett tips är att leta boende i charmiga Vasastaden där det finns äldre, fina hus som byggdes i början av förra seklet. Här ligger också flera kontor och arbetsplatser så att du har nära till jobbet om du jobbar på en av dessa. Du har också nära till Linköpings tågstation om du vill åka vidare till andra städer i regionen.

Du hittar villor i området Gottfridsberg och även Barhäll, Fridhem och Tomhagen. Det positiva är också att naturreservatet Vallaskogen ligger alldeles i närheten där du både kan löpträna och ta avslappnande promenader. Det är också perfekt om du vill rasta hunden.

Annars kan du hyra hus på landet i Linköpings närområde och få en ännu lugnare tillvaro, samtidigt som stadens bekvämligheter ligger på lagom avstånd. 

Vad finns det att göra i Linköping?

Ett måste att se är de så kallad Bergs slussar som ligger precis vid Göta Kanal där du kan uppleva det idylliska hamnlivet. En av de häftigaste inslagen är Carl Johans Slusstrappa som består av sju sammanlänkade slussar där man kan se båtarna transporteras cirka 18 meter mellan Roxen och hamnen. Utöver detta kan du upptäcka kulturhistoriska inslag, vacker natur och trevliga restauranger.

För alla historieintresserade vill vi gärna tipsa om Linköpings flygvapenmuseum med en utställning av äldre och unika flygplan. Här finns också spännande information om svenska försvaret , Kalla Kriget och olika museiföremål med anknytning till samma tema. Om du någon gång har funderat på hur det känns att vara stridspilot kan du sätta dig i en simulator som ska efterlikna JAS 39 Gripen. 

Alla som tycker om att motionssimma och ta ett uppfriskande bad kan ta sig till Tinnerbäcksbadet där det finns en badsjö och en 50-metersbassäng. Annars finns det vanliga, klassiska gym att tillgå som Actic och Fitness 24/7.