Vill du hyra radhus i Linköping?

Är det dags att ge upp livet i lägenhet och hyra radhus i Linköping? Om du har gått i hustankar men känt att du kanske behöver en kompromissa mellan villa och lägenhet, kan ett radhus vara något för dig. Det ger nämligen en annan form av frihet att kunna bo på ett plan, få lite större boyta och samtidigt ha tillgång till trädgård och uteplats. Ett radhus är något mer lättskött än en villa och du får mer för pengarna. Det är så klart hyresvärden som bestämmer vad hyran ska vara för boendet, men om du inte förbinder dig till ett huslån kan detta vara ett sätt att se om boendeformen fungerar. En del hyr ett radhus i Linköping tillfälligt om de exempelvis ska flytta till ett större hus eller kanske innan de flyttar utomlands. 

Tveka inte om du behöver nytt boende, utan börja leta direkt. Det gäller att inte ha alltför snäva kriterier utan att vara öppen för olika områden och radhustyper. Behöver du verkligen ha ett extra kontor eller betalar du oftast räkningarna vid köksbordet? Måste köket vara gigantiskt när du hellre vill ha en rymlig uteplats?

Du kommer utan tvekan att trivas i den mindre staden Linköping som gjort sig känt för att vara en studentstad med täta kopplingar till näringslivet. Staden gör med andra ord skäl för sin slogan “Där idéer blir verklighet”. Som lite kuriosa kan det nämnas att Linköping blivit utsedd till årets cykelstad, något som ligger i linje med deras gröna profil. Det är bara att ge sig ut på sammanlagt 50 mil cykelvägar som går genom staden och i dess utkanter.

Organisera livet i radhuset i Linköping

Fått napp på en annons med radhus Linköping uthyres? Det är alltid roligt att flytta till nytt boende eftersom man oftast får ny inspiration kring inredning och organisering. Tänk på att rensa ut prylar i förväg innan det är dags för flytt eftersom du inte vill släpa med dig en massa i onödan. Se till att alla prylar får ett eget hem och köp på dig kartonger, korgar och plastbackar som kan märkas. Dela in allting efter tema som kontor, elektronik eller städprylar. Det är inte säkert att det finns platsbyggda skåp och garderober i det nya boendet och därför kan du behöva köpa byrås och klädstänger. Nuförtiden finns det även smarta skoskåp och sittbänkar med förvaring där du kan förvara mycket av ytterplaggen.

I ett radhus kommer du ha lite större yta, så investera gärna i en bra dammsugare. Nuförtiden finns det smarta sladdlösa varianter som är enkla att ta fram utan krångel och är tillräckligt lättviktiga för att flyttas från kök till sovrum. Om du vill dela in hemmet i fler ytor kan det göras med olika mattor. Till exempel brukar den öppna planlösningen göra att matplats och Tv-hörnan i samma rum. Därför kan du ha en sorts matta under matbordet och en under soffbordet. Lek gärna med färg och kontraster för att skapa en fin indelning. Ett annat sätt är att köpa en rumsavdelare vilket kan fördelaktigt om någon måste ha en extra plats för sin arbetshörna i en del av vardagsrummet. Andra lämpliga rumsavdelare kan vara en bredare bokhylla eller en större krukväxt i golvkruka. Vissa monterar också upp en skena i taket och fäster ett draperi som kan dras åt sidan när rumsdelen inte är upptagen.

Saker att göra när du hyr radhus i Linköping

Det finns massor av aktiviteter att testa när du hyr radhus i Linköping. Ett utmärkt tillfälle att köra på lite hemester!

Har du funderat på att besöka Kinda Kanal? Det är verkligen en upplevelse som du inte vill missa och ger dig en bra bild av det östgötska landskapet! Totalt väntar 8 mil av en spännande färd i naturen över slätter och genom skogar. Det är verkligen avslappnande att glida fram på kanalen och kanske hittat en bra badplats eller ett fiskeställe. Det går både bra att paddla kanot, kajak eller SUP. Det glider också fram några fritidsbåtar och kryssningsbåtar på kanalen. Du kommer att passera några av de stora sjöarna i området som Roxen, Rängen och Åsunden som du kan bada i och övernatta vid. 

Om du vill göra små stopp på vägen och besöka små lokala fik och glasställen går det också bra. Till exempel kan du finna Café Tannefors och Stafsäter gårdsglass på rutten. Passa också på att se slussystemet i full sving, exempelvis Tannefors slussar. I närheten av Sturefors sluss ligger Sturefors slott.

Självklart går det också att cykla och vandra längs kanalen om du vill utforska den i en ännu lugnare takt. Framförallt rekommenderas du att sikta in dig på Stångåstråket. Du kan ta dig ännu längre in i skogen via stråket Rängen runt.