Dags att hyra rum i Linköping?

Ibland tar livet snabba vändningar och du kanske vill hyra rum i Linköping, en flexibel lösning när det är svårt att få tag på ett lägenhetskontrakt. Det är oftast billigare att hyra ett rum som del av en större lägenhet än att stå för hela boendet själv. De som hyr ut ett rum vill oftast få in en extra inkomst i form av ytterligare en hyresgäst. Kanske har personen nyligen separerat och partnern flyttat ut, eller så har barnen blivit stora och flyttat hemifrån. Oavsett är det en win-win situation för er båda.

Fördelen med att söka bostad via en annons med “rum uthyres Linköping” är att det kan bli lättare att hitta ett boende mer centralt jämfört med om du söker en etta eller tvåa. Om du vill ta del av stadens nöjesliv eller måste ha nära till tågstationen är det detta som är prio och inte att bo i en stor och fin lägenhet.

Det gäller att vara snabb på bollen när du letar efter boende. Försök att kolla efter ledigt boende precis i början eller slutet av månaden och att ge ett bra intryck när du presenterar dig för hyresvärden. Det är trots allt någon du ska bo i samma bostad med, så det är viktigt att ni kommer överens. Olika hyresvärdar förväntar sig olika saker och nivå av socialiserande. En del kanske håller sig för sig själv och andra välkomnar att ni använder gemensamma ytor som vardagsrum samtidigt.

Linköping är den dynamiska staden med en gemytlig känsla. Här verkar både universitet och näringslivet i en fin synergi. Om du gillar att cykla kommer du att trivas i Linköping som har blivit utsett till årets cykelstad, och det finns gott om cykelvägar i staden med omnejd.

Tips för dig som hyr rum i Linköping

Om du satsar på att hyra rum i Linköping kommer du garanterat att spara pengar på boendet men det finns andra sätt att dra ner på utgifterna. Second hand-butiken Erikshjälpen ligger i Tornbyområdet och här finns det pengar att spara genom att handla billiga kläder, möbler och köksprylar. När du har hittat några fynd är ett tips att ta en fika i deras trevliga café. För att undvika impulsköp när du kommer till butiken är det bra att redan ha en lista redo med förslag på prylar att köpa. Om du i stället väljer att fynda i butiken Hjärta till Hjärta går delar av överskottet till bistånd i Östeuropa. 

Att inreda med växter är ett smart sätt att förnya sig och dessutom ger det en härlig atmosfär samtidigt som många gröna plantor fungerar som luftrenare. En stor palm eller annan golvväxt kan också agera rumsavdelare vilket är bra om du har ett stort vardagsrum i en tvåa, och därmed inget extrarum för skrivbord och liknande. Handla gärna i ett trevligt gardencenter som heter Blomstertorget i Linköping, samt Plantagen som har ett stort utbud.

Om du hyr ett rum i Linköping brukar det oftast vara möblerat, vilket är praktiskt men kanske lite tråkigt. Därför kan du dekorera rummet med fina planscher och tavlor. Ramar kan vara lite dyrt men det brukar finnas billiga på IKEA eller Rusta. Var försiktig när du spikar upp tavlor så att det inte blir fula märken på tapeten. Annars kan du använda en krok från TESA som fästs med dubbelhäftande tejp.

Det här kan du göra i Linköping

Om du hyr rum i Linköping finns det massor att spännande saker att göra, inte minst i det fria. I Linköpingstrakten ligger flera olika golfbanor och du kan även spela minigolf. Därtill finns det en mängs vandringsleder i varierande längd så att du kan utforska naturen i lugn takt samtidigt som du insuper den friska luften. Ett exempel är Stångåstråket. Glöm inte att Allemansrätten råder när du vistas i skog och mark. Det innebär att du inte får elda var som helst och absolut inte på en sten- eller berghäll eftersom den är känslig. På sommaren utfärdas ofta eldningsförbud, en regel som är viktig att respektera. Att plocka bär och svamp är härligt, men dels bör du tänka på att vissa kan vara giftiga och/eller fridlysta. Det innebär att det är olagligt att plocka dem. Se också till att slänga skräpet efter dig när du lämnar rastplatsen.

Är du intresserad av fågelskådning? Då kanske du vill åka till en av Linköpings fågelsjöar under våren då många fåglar anländer till våtmarken. Några exempel är svanar, gäss, änder och doppingar. Bege dig till Tinnerö eller Vidingsjö för att ta dig till en av sjöarna. Östgötaleden går förbi dem.

Ett annat tips på vattentemat är Kinda Kanal, en sträcka på 8 mil som transporterar dig på vattnet förbi badplatser eller ett fiskeställe. Glid fram på kanalen i kanot, kajak eller på en populär SUP. Roxen, Rängen och Åsunden är exempel på några sjöar du kommer att passera.