På jakt efter hyresbostäder i Malmö? En dynamisk stad med närhet till kontinenten

Letar du efter lägenhet i Malmö? Vad roligt att du vill slå ner bopålarna vid Öresund! Malmö har gått igenom en omvälvande transformation, från klassisk arbetarstad till en dynamisk tillväxtstad. När det gamla Kockumsvarvet stängdes ner byggdes nya lägenheter i området, samt Malmö universitet. I området ligger SVT och en inkubator för företag, vid namn Minc. 

Den kustnära staden erbjuder milslånga cykelstråk, vita och långgrunda sandstränder och ett myllrande krogliv. Den ståtliga skylinen präglas av Turning Torso, en turistattraktion för människor världen över. Människor vallfärdar till de vackra parkerna året runt. Malmö är en stad att trivas i.

Varje år flyttar nya Malmöbor till staden. Alla önskar de att hyra bostad. På grund av de många utbildningstillfällena väljer många av landets unga att flytta till Malmö. Närliggande Lunds universitet är också en attraktionsfaktor. Det är vanligt att studenter bor i Malmö och pendlar in till universitetsstaden. På senare tid har även stora spelutvecklare etablerats sig i staden med stor framgång. De lockar anställda från hela världen som vill bidra till den spännande gaming-industrin. Malmö har en relativt ung befolkning och det gör att skolor och förskolor står för många av arbetstillfällena. Dessutom finns sjukhuset Malmö universitetssjukhus med 12 000 arbetsplatser.

Hyra lägenhet i Malmö

De mest attraktiva bostäderna ligger i Malmö centrum, men också västerut mot vattnet. Området Slottsstaden med sina charmiga 1900-talslägenheter lockar tjänstemän, familjer och unga i karriären. Det finns även de som uppskattar ytterkanterna i Malmös östra delar när de letar efter en hyresrätt. Oftast är det enkelt att ta sig vidare ut på motorvägen och pendla till Lund eller andra närliggande orter.

Det går att få tag på en av dessa bostäder genom att kontakta privata hyresvärdar. Kommunala MKB har lägenheter i hela staden och därför också i de mer attraktiva områdena. Dock ökar chansen om du kan visa fram en god inkomst. Köerna kan nämligen vara kortare till dyrare hyresbostäder.

Om du önskar att hyra lägenhet i Malmö är ett alternativ att kontakta de privata hyresvärdarna och presentera dig själv. Du kan oftast bevaka alla nya lägenheter som kommer in varje månad. Det allra bästa är dock att lyfta på luren och höra med dem direkt.

Nybyggda hyresrätter Malmö är oftast dyrare att hyra, men det brukar vara lättare att få tag på en av dem med kort varsel. Testa gärna i expanderande Hyllievång. Där har bland annat Ikano byggt nya och fräscha funkislägenheter. Det är ett dynamiskt område med stora hotell, konferenscenter och en stor arena för sport och konserter. Dessutom vallfärdar folk från både Skåne och Danmark till det stora köpcentret Emporia.

Västra hamnen har gott om nyproduktion. Du får dock räkna med att betala något mer per kvadratmeter för dessa hyreslägenheter. Många ligger nämligen precis vid den attraktiva strandboulevarden.

Boende med ekoprofil gör det roligt att hitta en hyresbostad!

Det byggs ständigt nya hyreslägenheter i Malmö med olika profil, därför kan du hitta en bostad som passar din smak. Du kan inte alltså inte bara välja geografisk placering på ditt boende utan också boendeform. I stadsdelen Augustenborg har man har till exempel valt att satsa på ett alldeles speciellt ekoboende. Här finns det hyreslägenheter med botaniska takträdgårdar. Det finns även solvärmeanläggning och odlingslotter för boende i området. Strosa runt bland vackra dammar och kanaler som tar hand om regnvattnet. 

Pedalvagnen Sorgenfri har byggts i stadsdelen Sorgenfri på gammal industrimark. Man har tagit tillvara på relativt centrala tomter där ingen kunnat bo tidigare. Bostäder byggs med tanken att vara prisvärda och lämpliga för mindre familjer, par och ensamhushåll. Sorgenfri har alltså förvandlats till ett modernt storstadsområde där invånarna har kultur- och restaurangliv runt knuten.

Om du har gröna fingrar finns det en hel del kolonilotter runt om i Malmö där du kan påta i jorden och odla grönsaker. Det är härligt att kunna äta sina egna, egenodlade morötter eller potatis. Hör med olika värdar för att se om du har möjlighet att skaffa en lott hos dem.

Hitta billiga transportalternativ när du vill hyra bostad i Malmö

Malmö är verkligen en cykelstad tack vare sina plana gator och vidsträckta cykelvägar - så vänta inte med att utforska staden när du hittat en bostad. Du kan ta dig till och från ena änden av staden på cirka 20 minuter, och det går i stort sett snabbare än om du skulle ta stadsbussen. Det är enkelt att få tag på en cykel från en av de många cykelbutikerna i Malmö som dessutom erbjuder prisvärd service. En cykel på andrahandsmarknaden är så klart något billigare och kan köpas i liknande butiker eller på Blocket. Det positiva är att du kan ta med cykeln på tåget även om detta är något knepigare om du behöver åka buss. Nuförtiden finns det all möjlig praktisk utrustning att köpa till cykeln, som rejäla cykelkorgar och även låsbara boxar att fästa bak på den. Även den robusta lådcykeln har seglat upp som en favorit eftersom du får plats med barnen eller matvarorna här. Malmö Stad tillhandahåller en smart cykelkarta och det är också skyltat generöst så att du hela tiden håller koll på vart du ska.

Om du hyr bostad i Malmö och behöver ta dig till jobbet är det prisvärt att köpa ett månadskort och åka på både bussar och tåg i hela Skåne. Vänd dig till Skånetrafiken så hjälper de dig att hitta rätt kort. Nu finns det också möjlighet att köpa dygnsbiljetter och dessutom en korttidsbiljett som är praktiskt om du endast behöver åka kollektivt ett par dagar. På sommaren lanserar Skånetrafiken sommarkortet vilket gör att du kan åka i hela Skåne för under tusenlappen i hela två månader. På så vis kan du verkligen planera en trevlig hemester, något som är extra trevligt om du nyligen flyttat till Malmö och vill utforska närområdet.

Det är mycket billigt att åka taxi i Malmö och dessutom finns Uber här, som gör att du kan betala smidigt och även hitta en taxichaufför som du trivs med. Den rosa tjejtaxin tar endast kvinnliga resenärer.

Med en hyresrätt i Malmö kan du utforska staden på sommaren

Har du provat på att utforska Malmös kanal? På sommaren är det härligt att se staden från ett annat håll på den glittrande kanalen som omger stadskärnan. Om du tar dig runt hela vägen har du åkt förbi ett flertal parker, sett äldre arkitektur och vackra trädgårdar på håll. En del väljer att boka en trampbåt och ta sig runt för egen kraft. Ni får plats så många som 4 personer på en trampbåt och kan även packa med picknick och något gott att dricka. På kanalen kommer du stöta på kanotister och ankor som guppar lugnt för att leta efter föda. Ett alternativ är att hyra en större båt där ni får plats ett större sällskap och även kan äta vid ett bord. I denna motordrivna båt behöver ni varken ro eller trampa fram och kan fokusera på ert sällskap under kvällen till 100 %.

Åk till och från Malmö enkelt

Malmö är porten till kontinenten och härifrån är det enkelt att åka tåg över till Köpenhamn eller närliggande städer och samhällen. Till exempel kan du åka Öresundståget norrut mot Helsingborg och passerar då Lund, Landskrona, Kävlinge och Helsingborg. Det går också ett tåg mot Småland och Växjö och då kommer du i stället åka förbi orterna Höör, Eslöv och Kalmar. Om du i stället föredrar bilvägen finns det ett antal vägar som leder till och från Malmö. Väg E6 går både norrut och söderut mot Vellinge och Trelleborg. Om du tar av vid väg 100 går bilfärden i stället ner mot Höllviken. E22:an tar dig till Lund och sedan vidare mot Kristianstad. Väg 108 går förbi ett flertal mindre orter som Svedala, Klågerup och Kävlinge. Du kan också åka till närliggande Oxie med stadsbuss 1, eller till Lomma med buss 132.

Tack vare att Skåne är framstående inom jordbruk och matproduktion främjas matkulturen i regionen. Det har skapat grogrund för en mängd skickliga kockar och ett blomstrande restaurangliv. Flera caféer och restauranger i Malmö har fått ett prestigefyllt omnämnande i White Guide. 

Hitta bostad i Malmö

Hitta en bostad i Malmö enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Malmö är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Malmö, rum Malmö, radhus Malmö, hus Malmö eller studentbostad Malmö.