Studentbostäder i Malmö finns att få för de som är snabba på bollen!

Många känner säkert till att Malmö är Sveriges tredje största stad, men vad många kanske inte vet är att det också är en av de större studentstäderna. Malmö högskola har sedermera blivit universitet och har en uppsjö av utbildningar. Många av de som är intresserade av studentbostäder Malmö pluggar exempelvis till sjuksköterska, lärare eller ingenjör. 

Hitta en studentlägenhet i Malmö i ett flertal olika områden

Välkommen till Parkernas stad där det finns flera olika områden som det är trevligt att bo. Många studentbostäder i Malmö ligger ganska centralt och cykelavstånden är korta. Studentboendet Rönnen ligger till exempel vid Värnhemstorget som är ett välkänt busstorg där det är enkelt och smidigt att åka till exempelvis Lund och andra kranskommuner.

Studenter gillar att hålla till på Möllan där det finns gott om trevliga uteserveringar och öl som ligger lite under snittet på exempelvis Lilla Torg. Passa också på att göra fynd från något av grönsaksstånden där det sälj råvaror efter säsong. Så oavsett om du får tag på friska äpplen eller jordgubbar kommer du att vara nöjd med din shoppingrunda på torget.

Måste jag stå i bostadskö som Malmöstudent?

Nej, det är inte ett tvång att stå i bostadskö, men det förenklar. Det går att få tag bostäder från privata hyresvärdar och dessutom kan du få förtur om du inte bor i Malmö stad och flyttar långt för att plugga.

Bo i en av alla studentbostäder i Malmö och testa gratisaktviteter

Studentlivet är härligt för dig som bor i en av alla studentbostäder i Malmö och det beror på att det finns så många fina utemiljöer som är gratis att nyttja. Allt från parker till stränder. I Malmös många parker brukar det finnas utegym och dessutom utmärkta löparslingor för dig som bara vill snöra på gympaskorna och dra ut. 

Det är inte helt och hållet gratis, men nära på, nämligen att trampa runt på Malmös kanaler med en trampbåt. Det är ett utmärkt sätt att få lite motion och dessutom upptäcka staden från ett helt nytt perspektiv. Det är fridfullt att glida runt på kanalen och kanske vinka till andra båttrafikanter som är i samma båt. Fast en annan, då alltså.

Det kostar heller ingenting att sitta i det vackra Stadsbibliotekets lokaler och plugga. Fönsterglasen är breda och höga och du har en riktigt bra utsikt över parken som ser ut att vara värd en rejäl slant. Självklart är det också gratis att låna böcker och att fjärrlåna den litteratur som du är ute efter till en av dina kurser.

Om du är konstintresserad rekommenderar vi ett gratisbesök på Malmö konsthall där både internationella och lokala konstnärer ställer ut. En spontan pubkväll kostar inte mer än en eller två öl, och det är roligt att sticka dit med kursarna och utmana varandra. Spana också gärna in vilka aktiviteter som Malmö Studentkår arrangerar, de kanske inte är gratis men definitivt anpassade efter studenternas plånböcker.

Att tänka på när du bor i ett studentboende

Det är inte bara viktigt att studierna ska flyta på då du är en ny student i lägenhet i Malmö. Förutom att införskaffa kurslitteratur, lära dig namnen på alla nya kursare och köpa öl måste du också tänka på hur det fungerar på ett studentboende. Det finns oftast två olika typer av studentbostäder. Ett av dem är ett boende som egentligen påminner om en vanlig lägenhet förutom att de ofta är ganska små och inte särskilt exklusiva. Men för en lägre kostnad tycker många att det fungerar bra att bo ganska enkelt, när det är så mycket utanför bostaden som lockar ändå. Dock är det ganska skönt att kunna stänga dörren om sig när det är dags att tentaplugga eller en trött och grå söndag med serier som sällskap. 

Alternativet är att bo i studentkorridor och ha ett eget rum, där du måste dela kök och sociala ytor med andra studenter. Detta har både fördelar och nackdelar eftersom du dels kan få en socialare tillvaro när du kan umgås med andra studenter. En del kanske till och med är internationella så att du kan öva på din engelska. 

Nackdelen är att inte alla har samma krav på städning och att köket kan vara stökigare än din toleransnivå kräver. En del märker sina matvaror men märker ändå att någon kanske lånar alltför friskt av både mjölk och torrvaror. 

Det viktigare här är att visa hänsyn oavsett om du bor i egen lägenhet eller på korridor. En del har som regel att man inte får spela stökig musik efter ett visst klockslag på vardagar eller inte bjuda hem för många gäster på samma gång. Så se till att uppdatera dig på vilka regler som gäller för dig som hyresgäst, så kommer din studietid att gå galant.