Hyresbostäder Lund - mer än bara studier

Lund är en stad med gamla anor som ändå vågar satsa på innovation tack vare ett starkt näringsliv, forskartradition och ett dynamiskt studentliv. Stadens universitet grundades för att centralmakten skulle kunna etablera svenska traditioner i ett område med traditionell koppling till Danmark. Lunds universitet är en av Sveriges största universitet och rankar på listan över de 100 bästa universiteten i världen.

Lunds centrala delar är ett virrvarr av vackra, gamla kullerstensgator och korsvirkeshus där du kan handla i klädbutiker, smita in på ett mysigt café eller beundra Lunds domkyrka. Det sägs att kyrkan byggdes redan på 1000-talet vilket gör det till en anrik och pampig byggnad som lockar turister från hela världen. Du kan också avnjuta ett besök i Botaniska trädgården eller Stadsparken som är en plats för det gigantiska valborgsfirandet varje år. 

Ideon ligger i utkanten av Lund dit många människor åker varje dag för att arbeta på företag som är i framkant vad gäller IT, miljöteknik och life science. Ericsson, Probi, QlikTech, Scalado och Texas Instrument är några av företagen som har kontor här. 

Tack vare det studentlivet med mängder av spex och Lundakarnevalen vart fjärde år, har Lund gjort sig känd för att vara en humorstad. Det har inspirerat profiler som Anders Jansson och Johan Wester, skapare av serien Hipp Hipp. Även det myllrande kafélivet med legendariska platser som Café Ariman och Gräddhyllan har inspirerat till utbyte av tankar och filosofier. 

Åk till och från Lund enkelt

Många tåg passerar Lund, och det är både Pågatåg och Öresundståg. Pågatågen stannar på fler tågstationer och kör mellan Lund, Åkarp och Hjärup till Malmö. Dessa resor tar cirka en kvary till en halvtimme. Om du hellre vill åka norrut till Helsingborg eller Landskrona går det så klart tåg hit, och det är både Pågatåg och Öresundståg. Från Lund avgår många regionbussar både till Malmö och Staffanstorp. Om du ska till Svedala behöver du först ta tåget till Malmö och sedan byta buss. Annars är en mer rakare bilväg väg 108.

Hyra bostad i Lund

I Lunds stadskärna kan du hyra lägenhet om du vill ha nära till både uteliv och restauranger. På Mårtenstorget ligger Lunds saluhall, Lunds konsthall och Krognoshuset. Varje vardag kan du handla frukt och grönt på torghandeln.

Norra Fäladen finner du i Norra Lund med en växande befolkning. Härifrån har du nära till det trevliga strövområdet Sankt Hans Backar. Högst upp på toppen har du utsikt över vidderna och kan till och med se Malmö och Köpenhamn vid klar sikt. 

Hyra rum i Lund

I Lund finns det villaområden där du kan hyra rum som ligger relativt centralt. Det är perfekt om du till exempel vill ha nära till jobbmöjligheter och universitet. I Professorstaden ligger det många exklusiva villor som var tänkta för lärare som verkade i staden. Här kan du bo i ett lugnt och trivsamt område med närhet till Gerdahallen som har ett av Nordens största gym. 

Hyra studentbostad i Lund

Det finns gott om studentlägenheter i Lund men varje termin är det huggsexa om lägenheter vilket gör att en del nyankomna student får bo på hotell eller vandrarhem så länge. Det positiva är att om du ställer dig kö har du en god chans att få plånboksvänliga och trevliga boenden i områden med studenter. Några av dessa studentboende är Vildanden, Delphi och Sparta. Sparta är speciellt bra för dig som läser på LTH, då det ligger nära. 

Ett annat alternativ är att bo på nation där du delar kök med andra studenter. En nation är som ett eget litet samhälle där du kan möta likasinnade, delta i billiga aktiviteter och äta prisvärd lunch.