Hyra bostad i lärdomsstaden Lund  

Hyresrätter och bostadsrätter finns det gott i Lund. Det är en stad med gamla anor som ändå vågar satsa på innovation tack vare ett starkt näringsliv, forskartradition och ett dynamiskt studentliv. Stadens universitet grundades för att centralmakten skulle kunna etablera svenska traditioner i ett område med traditionell koppling till Danmark. Lunds universitet är en av Sveriges största universitet och rankar på listan över de 100 bästa universiteten i världen.

Lunds centrala delar är ett virrvarr av vackra, gamla kullerstensgator och korsvirkeshus där du kan handla i klädbutiker, smita in på ett mysigt café eller beundra Lunds domkyrka. Det sägs att kyrkan byggdes redan på 1000-talet vilket gör det till en anrik och pampig byggnad som lockar turister från hela världen. Du kan också avnjuta ett besök i Botaniska trädgården eller Stadsparken som är en plats för det gigantiska valborgsfirandet varje år. Det gör Lund till en härlig sommarstad även om många av studenterna inte är här efter att terminen tagit slut. De kommer tillbaka först efter sommaren med ny energi.

Ideon ligger i utkanten av Lund dit många människor åker varje dag för att arbeta på företag som är i framkant vad gäller IT, miljöteknik och life science. Ericsson, Probi, QlikTech, Scalado och Texas Instrument är några av företagen som har kontor här. Det är många studenter som gör sina exjobb på något av alla spännande företag, och en del väljer också att stanna kvar efter examen. Det gör att mångfalden på dessa företag är stor.

Tack vare det studentlivet med mängder av spex och Lundakarnevalen vart fjärde år, har Lund gjort sig känd för att vara en humorstad. Det har inspirerat profiler som Anders Jansson och Johan Wester, skapare av serien Hipp Hipp. Även det myllrande kafélivet med legendariska platser som Café Ariman och Gräddhyllan har inspirerat till utbyte av tankar och filosofier. Lund har verkligen ett stort utbud men samtidigt charmen och lunket av en mindre stad. Här kommer du trivas om du vill ha ett bra utbud men samtidigt lugn och ro.

Åk till och från Lund enkelt

Många tåg passerar Lund, och det är både Pågatåg och Öresundståg. Pågatågen stannar på fler tågstationer och kör mellan Lund, Åkarp och Hjärup till Malmö. Dessa resor tar cirka en kvart till en halvtimme. Om du hellre vill åka norrut till Helsingborg eller Landskrona går det så klart tåg hit, och det är både Pågatåg och Öresundståg. Från Lund avgår många regionbussar både till Malmö och Staffanstorp. Om du ska till Svedala behöver du först ta tåget till Malmö och sedan byta buss. Annars är en mer rakare bilväg väg 108. 

Hyra bostad i Lund - välj bland flera härliga områden

I Lunds stadskärna kan du hyra bostad om du vill ha nära till både uteliv och restauranger. På Mårtenstorget ligger Lunds saluhall, Lunds konsthall och Krognoshuset. Kanske finns det någon som hyr ut bostadsrätter i centrum i Lund? Varje vardag kan du handla frukt och grönt på torghandeln. Utöver det finns här vanliga klädbutiker som exempelvis H&M, vilket är perfekt om du inte vill åka hela vägen in till Malmö för att shoppa. Annars finns det större köpcentret Nova Lund i utkanten av staden. Här ligger också flertalet matställen, och parkeringen är rymlig. Det är perfekt att svänga inom här om du anländer bilvägen och endast har några ärenden att göra.

Norra Fäladen finner du i Norra Lund med en växande befolkning. Kanske finns en det en hyresrätt i Lund här som passar dig? Härifrån har du nära till det trevliga strövområdet Sankt Hans Backar. Högst upp på toppen har du utsikt över vidderna och kan till och med se Malmö och Köpenhamn vid klar sikt. 

Finns det bra ställen att träna på om jag vill hitta bostad i Lund?

I Lund finns det gott om träningstillfällen för dig som uppskattar en aktiv tillvaro. Gerdahallen är ett go to-ställe för såväl studenter som andra invånare i Lund. Det är ett stort träningscenter som ligger beläget i centrala Lund med ett stort utbud av olika motionsformer. För en rimlig peng kan du antingen träna endast på gymmet eller också ansluta till fartfylld och varierad gruppträning. Om du behöver komma igång med träningen och vill ha tips och råd går det att boka en tid med en personlig tränare. Andra erbjudande är seniorträning och massage. Dessutom finns det tennisplaner för alla som gillar att serva bollen över nätet.

Lund erbjuder också ett flertal andra gym för dig som vill ha många valmöjligheter. Till exempel är Friskis&Svettis ett uppskattat gym eftersom de har många spännande gruppass och har en välkomnande och entusiastisk miljö. På Actic går det att motionssimma inomhus vilket är perfekt i kalla Norden där vattnet endast är badbart ett par månader om året. De prisvärda gymmen med bra tillgänglighet, Fitness 24Seven och Nordic Wellness, ligger också i Lund. Det går alltså att hitta en bostad i Lund, men också bra träningslokaler!

Hitta bostad i Lund

Hitta en bostad i Lund enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Lund är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Lund, rum Lund, radhus Lund, hus Lund eller studentbostad Lund.