Hus i Lund - kombinera villaliv med en gemytlig stadskärna

Att hyra hus i Lund är aktuellt för alla som fastnat för Lund under studietiden eller vill ha nära till arbetet i staden. I Lund kan du verkligen plocka russinen ur kakan eftersom du kan bo i ett lugnt villaområde men samtidigt ha nära till stadskärnan. Det har dessutom byggts en ny spårvagn som kompletterar den generösa busstrafiken som löper kors och tvärs till olika platser. Om du skulle vilja åka till Malmö och vidare till Köpenhamn avgår det Öresundståg regelbundet från Lund C

I Lund förenas gamla anor med innovation. Det gör att många större företag vill etablera sig här, inte minst för att attrahera någon av de många studenter som pluggar på universitetet. Att Lund är en studentstad går inte att ta miste på, men det är också en plats för barnfamiljer, unga vuxna i karriären och äldre som trivs på bibliotek och kaféer. Om du söker arbete kan du till exempel göra det i företagsparken Ideon där det finns många företag inom IT, miljö och vetenskap. Det finns också många arbetstillfällen på kommunens alla skolor, vårdhem och även sjukhuset. Om du åker in till de centrala delarna kommer du att charmas av alla kullerstensgator och fina korsvirkeshus. En av stadens stoltheter är Lunds domkyrka som är många hundra år gammal. Den är både en turistmagnet och en plats för invånare som vill känna historiens vingslag. Lund är en utmärkt sommarstad tack vare den fina Stadsparken och Botaniska trädgården där man kan avnjuta god picknickmat.

Ett hus i Lund ger tillgång till ett myllrande kaféliv, där Ariman är en riktig klassiker. Här samlas människor för att dricka gott kaffe och filosofera om högt och lågt. Det finns också många butiker i city, så att du alltid får tag på det du behöver utan att åka hela vägen in till Malmö. Om inte annat finns det många möjligheter med att bo i hus. Du får till exempel en härlig trädgård där du kan odla örtkryddor och plantera fina rabatter med blommor. I många trädgårdar växer fruktträd som dignar av frukt på hösten. Det är bara att ge sig ut och skörda!

Lund hus - organisera flytten

Det finns en hel del att tänka på när du ska flytta till hus i Lund. Kanske har du inte bott i lägenhet tidigare och behöver vänja dig vid den nya situationen. Det är mer jobb med att bo i hus, särskilt om du har en trädgård att sköta. På vintern ska det skottas snö och på hösten ska det plockas löv. Dessutom kommer du att betala även för värme och vatten. Det skiljer sig från att bo i lägenhet där du endast betalar för elen.

I det nya huset i Lund kan du behöva ordna med ny förvaring eftersom det kanske inte finns platsbyggda garderober och hatthylla. Det finns en hel del fina byrås på IKEA och även mer lösa förvaringsboxar och ställningar att hänga kläderna på. Det är positivt om de är flyttbara eftersom de kan flyttas undan om ni skulle få gäster. Ett tips är att använda sittbänkar som förvaring. Där kan du lägga vantar, mössor och paraplyer eller kanske sittkuddarna till utemöblerna?

Glöm inte att adressändra i samband med flytt. Det vore tråkigt om viktiga papper och brev inte kom fram till rätt avsändare. Du riskerar dessutom att missa en bröllops- eller festinbjudan. Ett tips är att skicka vykort till alla i bekantskapskretsen och informera om er nya adress. Det är dessutom trevligt att få brev. Det är ganska vanligt med grannsamverkan i villaområden, så var inte blyg när du är nyinflyttad. Hälsa på grannarna och byt några ord, ni kan ha nytta av varandras hjälp i framtiden. Om inte annat för att hålla koll på varandras boende om någon av er skulle resa bort.

Vilka motionsmöjligheter finns det om jag bor i hus i Lund?

Om du gillar att motionera finns det gott om alternativ i Lund. En av de största gymmen och sporthallarna är Gerdahallen. Om du beger dig till centrala Lund kommer du till Gerdahallen och här kan du testa allt från gruppträning till träningsmaskiner. Det är alltid en god idé att variera cardio med muskelträning, men det behöver inte vara samtidigt. Se dock alltid till att du är någorlunda uppvärm innan du börjar med vikterna. En personlig tränare kan hjälpa dig om du är osäker på upplägget. För den tennissugne finns det tennisplaner där du kan ge din motspelare en ordentlig match! Förutom Gerdahallen finns också klassiska Friskis&Svettis och Actic som även har en motionsbassäng.