Radhus i Lund  - förverkliga det trivsamma livet i Skåne

Går du i flyttankar? Oavsett om du är sugen på att säga upp en lägenhet för att flytta till ett radhus eller kanske behöver något större, kan det vara en god idé att börja leta redan nu. Det är nämligen ofta hög konkurrens om boendet i större städer och Skåne är en tätbefolkad del av Sverige. Förutom Lund är även Malmö och Helsingborg en magnet för alla som vill arbeta och bo i Öresundsregionen.

Att hyra radhus i Lund kan vara det naturliga steget för den unga karriäristen som vill bli sambo eller skaffa familj. Kanske pluggade de i Lund och vill nu rota sig i staden. Det är inte så konstigt eftersom Lund har lite av varje. Både de charmiga, äldre gatorna av kullersten och närheten till kontinenten. Att åka till Malmö och Köpenhamn tar drygt en timme och det enda du behöver göra är att hoppa på Öresundståget. I själva Lund finns det en väl utbyggd kollektivtrafik och dessutom en relativt nyinvigd spårvagn.

Även om många förknippar Lund med studenter på grund av alla akademiska institutioner och det vackra Universitetsbiblioteket samt alla nationer, finns det även andra saker som lockar både pensionärer och barnfamiljer. Runt det trevliga Mårtenstorget ligger flera barer och på sommaren är detta ett vattenhål för alla som vill roa sig med en drink i handen. Dessutom finns det gott om shoppingmöjligheter i centrala Lund och många specialbutiker. En butik som är väldigt trevlig är Tehuset Java som säljer sin populära Lundablandning. De har även en onlinebutik där du kan fylla upp med dina bästa teer regelbundet. Visste du förresten att Espresso House grundade sin första butik i just Lund? Nu finns kedjan över hela Sverige och även i Köpenhamn. Men det finns betydligt mer kaféer än så att utforska i Lund. Alice och Katten har ett brittiskt tema där du slår dig ner i tesalong och dricker en kopp rykande te med scones. Inte helt fel!

Letar du efter att nytt arbete förutom att plöja igenom annonser där det står 

Radhus Lund uthyres? Det finns flera möjligheter att hitta ett nytt jobb i Lund. En del söker sig självklart till de akademiska institutionerna för att jobba som doktorand eller professor. Det administrativa kring studierna kräver  alltid personal. Vidare kan du arbeta inom handel och ute vid Nova Lund finns massvis av butiker där det behövs extrapersonal och ordinarie personal. Här ligger allt från food courts till sport-, kläd- och inredningsbutiker. 

Om du är verksam inom IT, kommunikation eller naturvetenskap är Ideon en klassisk science park där det ligger flera kontor. Hit söker sig folk från hela  västra Skåne för att arbeta inom just sin bransch.

Radhus Lund - upptäck fördelarna

Står du och överväger för- och nackdelarna mellan hus och lägenhet? Då kanske det är ett  radhus i Lund du ska satsa på! Ett radhus är något mer lättskött än ett hus eftersom det är något mindre och inte kräver lika mycket underhåll. Visserligen kommer du ha en trädgård i anslutning till radhuset, men oftast är den inte särskilt stor och betydligt mer lättskött. Ibland finns det endast en mindre uteplats på husets framsida eller baksida, och då är det ännu mindre att tänka på. En stenlagd terrass kräver dock att du håller den ren från mossa som växer mellan plattorna och eventuella alger som missfärgar plattorna.

Fördelen med att bo i radhus i Lund är att du kommer få grannar där ni har mycket gemensamt gällande boendet. Radhus är i viss mån identiska men det betyder också att grannarna förstår din typ av boende lättare. Det är bra att komma överens med dina närmsta grannar och låta dem slå ett öga på huset om ni är på utlandssemester. Kanske kan ni även avtala att vattna varandras blommor och tömma brevlådan, men det beror sig på hur väl ni kommer överens. 

Aktiviteter för dig som vill hyra radhus i Lund 

Lund är egentligen mysigt hela året runt, men under våren vaknar staden verkligen till liv, speciellt i samband med Valborgsfirandet. Det är trevligt att strosa runt både i Stadsparken och Botaniska trädgården, så hit rekommenderar vi dig att gå om du hyr radhus i Lund. Det finns gott om kulturella inslag i Lund och en av dessa är Kulturen där du se olika utställningar i en äldre, historisk miljö. En av husen på området har till och med gräs på taket! Du kan också hålla utkik efter olika temaevenemang som passar både barn och vuxna. En aktivitet som uppskattas av både turister och invånare är ett besök i Lunds domkyrka, en vacker byggnad som är över tusen år gammal.