Hyra bostad i sundets pärla Helsingborg

Om du vill hyra bostad vid den skånska kusten är Helsingborg ett bra alternativ till storstaden Malmö. Det är en levande stad med närheten till Danmark och kontinenten, där du även har tillgång till resten av västkusten. Endast 4000 meter skiljer Helsingborg från staden Helsingör på andra sidan vattnet. Här går båten mellan de båda länderna och en kär aktivitet för Helsingborgare är att “tura”, nämligen att åka fram och tillbaka medan de avnjuter en korv och kanske en pilsner. På vikingatiden var Helsingborg en strategisk plats för danskar och svenskar som utkämpade tuffa strider. På 1800-talet slutade så småningom de många konflikterna och Helsingborg lyckades i stället att etablera sig som en viktig hamnstad. Framförallt exporterades spannmål. Den framstående företagaren Henry Dunker gjorde sig ett namn genom att driva Helsingborgs gummifabrik, som senare fick namnet Tretorn.

Helsingborgs stadskärna är mycket attraktiv med ett kuperat landskap, där bland annat den vackra byggnaden Kärnan stoltserar. Du kan också ta dig ut till strandpromenaden där det byggts många nya lägenheter. Strosa runt i solen, ät en glass och svalka dig med ett dopp i Öresund. 

Hyra bostad i Helsingborg

Stadsdelen Söder är liksom sin namne i Stockholm ett klassiskt gammalt arbetarklassområde eftersom stadens industriarbetare bodde här. Numera är det en multikulturell stadsdel där du kan testa rätter från hela världen på restauranger och genom att handla i små närbutiker. Det är perfekt för dig som vill hyra bostad i Helsingborg och ha spännande äventyr runt knuten. Du finner grönska i stadsdelen i Stadsparken och Gamla Kyrkogården. Härifrån tar du dig snabbt ut på tillfartsleden Malmöleden. Det finns shoppingmöjligheter på gallerian Södergallerian i området.

På Tågaborg och Norr bor många höginkomsttagare. Här finns allt från skolor till restauranger och butiker. Gatorna skvallrar om att detta är en stadsdel med anor, då de fått namn från bland annat Karl X Gustav, Erik Dahlbergh och Carl Mikael Bellman. Här ligger fina villor med utsikt över sundet och många flerfamiljshus i en trivsam miljö. Kanske finns det någon som vill hyra ut sin bostadsrätt i Helsingborg?

I centrum finner du paradgatorna Drottninggatan och Järnvägsgatan och byggnader i jugendstil. En lägenhet i centrum ger dig närhet till järnvägsstationen Knutpunkten och trevliga platser som Dunkers kulturhus och Stadsteatern. Här finns det ofta nya konstutställningar och andra spännande events.

Letar du efter en hyresrätt i Helsingborg?

När du vill flytta in i din nya hyresrätt i Helsingborg är det roligt att inreda den och hitta smarta lösningar, speciellt om boendet är något mindre. Om du har en mindre etta och vill ha sängen lite mer avskilt kan det vara bra att ha en fin skärmvägg eller rumsavdelare så att sängen står något mer avskilt. En del väljer att ställa en bokhylla som rumsavdelare, och då är IKEA:s fyrkantiga hyllsystem populärt eftersom hyllan står stadigt även om den skjuter ut i rummet. Ett annat tips är att sätta upp en stång, som fästs från den ena väggen till den andra och skärma av med ett draperi. Men det beror sig så klart lite på hur sängen står. Om du inte har så mycket plats för garderober finns det möjlighet för förvaring under sängen. Det är perfekt att förvara sängkläder eller handdukar här, eller kanske vinterkläderna? Du har alltid de smidigt till hands och de märks knappt. I en liten hyreslägenhet vill du inte att det ska vara alltför stökigt och belamrat.

Pendling i närområdet - smidigt för dig som hyr en av alla hyresbostäder i Helsingborg

Tack vare Helsingborgs närhet till Danmark och närhet till andra kringliggande städer och samhällen är staden enkelt att ta sig till och från. Öresundståget stannar i Helsingborg och åker söderut förbi Landskrona, Kävlinge, Lund och slutligen Malmö. På andra hållet susar tåget förbi orter som Varberg, Falkenberg och slutligen Göteborg. På Knutpunkten stannar också ett flertal bussar som går till Ängelholm eller Viken. Tack vare E4:an är det enkelt att köra tvärs över landet mot Småland, förbi Vättern ochn och upp mot Stockholm. Du passerar då samhällen som Ljungby, Värnamo, Jönköping och Linköping

Vilka aktiviteter finns det om jag vill hyra bostad i Helsingborg?

Har barnen spring i benen? Då kanske Busfabriken, Sveriges största lekland, kan passa. Här finns det gott om möjlighetet att leka och busa bland klätterställningar och bollhav. Många gillar också att testa studsmattorna. Actic Simhallsbadet har också ett hopptorn för de äventyrslystna, och även en 25-meters bassäng för de som tycker om att motionssimma i lugn och ro. 

Sommartid tycker många Helsingborgare om att vara ute i de vackra parkerna och en av dessa är vackra Sofiero. I parken blommar rhododendron och dahlior, och köksträdgården är ett härligt inslag. Här brukar också hållas konserterna på somrarna, och många trivs på de gröna ytorna med picknick och sköna toner. Stadsbussen stannar i närheten av Sofiero och den avgår från Knutpunkten. 

Hitta bostad i Helsingborg

Hitta ebostad i Helsingborg enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Helsingborg är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Helsingborg, rum Helsingborg, radhus Helsingborg, hus Helsingborg eller studentbostad Helsingborg.