Hyresbostäder sundets pärla Helsingborg

Helsingborg är det skånska alternativet till storstaden Malmö. Det är en levande stad med närheten till Danmark och kontinenten. Endast 4000 meter skiljer Helsingborg från staden Helsingör på andra sidan vattnet. Här går båten mellan de båda länderna och en kär aktivitet för Helsingborgare är att “tura”, nämligen att åka fram och tillbaka medan de avnjuter en korv och kanske en pilsner. På vikingatiden var Helsingborg en strategisk plats för danskar och svenskar som utkämpade tuffa strider. På 1800-talet slutade så småningom de många konflikterna och Helsingborg lyckades i stället att etablera sig som en viktig hamnstad. Framförallt exporterades spannmål. Den framstående företagaren Henry Dunker gjorde sig ett namn genom att driva Helsingborgs gummifabrik vilket senare fick namnet Tretorn.

Helsingborgs stadskärna är mycket attraktiv med ett kuperat landskap, där bland annat den vackra byggnaden Kärnan stoltserar. Du kan också ta dig ut till strandpromenaden där det byggts många nya lägenheter. Strosa runt i solen, ät en glass och svalka dig med ett dopp i Öresund. 

Hyra bostad i Helsingborg

Stadsdelen Söder är liksom sin namne i Stockholm ett klassiskt gammalt arbetarklassområde eftersom stadens industriarbetare bodde här. Numera är det en multikulturell stadsdel där du kan testa rätter från hela världen på restauranger och genom att handla i små närbutiker. Du finner grönska i stadsdelen i Stadsparken och Gamla Kyrkogården. Härifrån tar du dig snabbt ut på tillfartsleden Malmöleden. Det finns shoppingmöjligheter på gallerian Södergallerian i området.

Tågaborg och Norr har en större andel höginkomstagare. Här finns allt från skolor till restauranger och butiker. Gatorna skvallrar om att detta är en stadsdel med anor, då de fått namn från bland annat Karl X Gustav, Erik Dahlbergh och Carl Mikael Bellman. Här ligger fina villor med utsikt över sundet och många flerfamiljshus i en trivsam miljö. 

I centrum finner du paradgatorna Drottninggatan och Järnvägsgatan och byggnader i jugendstil. En lägenhet i centrum ger dig närhet till järnvägsstationen Knutpunkten och trevliga platser som Dunkers kulturhus och Stadsteatern.

Åk till och från Helsingborg enkelt

Tack vare Helsingborgs närhet till Danmark och närhet till andra kringliggande städer och samhällen är staden enkelt att ta sig till och från. Öresundståget stannar i Helsingborg och åker söderut förbi Landskrona, Kävlinge, Lund och slutligen Malmö. På andra hållet susar tåget förbi orter som Varberg, Falkenberg och slutligen Göteborg. På Knutpunkten stannar också ett flertal bussar som går till Ängelholm eller Viken. Tack vare E4:an är det enkelt att köra tvärs över landet mot Småland, förbi Vättern ochn och upp mot Stockholm. Du passerar då samhällen som Ljungby, Värnamo, Jönköping och Linköping.

Hyra rum i Helsingborg

Det finns flera mindre områden som ligger nära Helsingborg, så nära att de inkorporerats med staden. Bland dessa finnas Råå, Stattena och Ramlösa. Några av dem har också en egen tågstation. Om du vill bo i ett område med sin egen charm samtidigt som du vill ha tillgång till allt Helsingborg har att erbjuda är dessa ett bra alternativ. Där finns det säkerligen någon som hyr ut ett rum i ett hus eller villa. Det kan vara en god idé att leta efter kollektiv som hyr ut ett rum om du inte vet om du kommer bo i Helsingborg permanent.

Hyra studentbostad i Helsingborg

Studenter i Helsingborg pluggar på Campus Helsingborg som är kopplat till Lunds universitet. På Campus Vattentornet finner du flera studentlägenheter på ungefär 30 kvm med ett rum och kokvrå. Det ligger nära det centrala delarna i Helsingborg men också intill ett grönområde. I kvarteret Amerika Södra har du campus precis runt knuten. Lägenheterna är fräscha och snygga eftersom de byggdes 2015. Här kan du se framemot en bra planlösning och generöst med ljusinsläpp.