Hyra rum Helsingborg - kanske dags för en nystart?

Om du letar efter en bostadsannons där det står rum uthyres i Helsingborg kan det ta ett tag innan du hittar ditt favoritboende, men det är trots allt oftast lättare än att få tag på ett förstahandskontrakt. Det är hög konkurrens på bostadsmarknaden och det gäller att vara flexibel i jakten på nästa drömboende. Du kanske inte får den allra mest centrala lägenheten eller en rymlig trea med balkong, men ibland finns det inte tid att leta allt för länge. Många av de som önskar att hyra rum i Helsingborg har kanske nyligen separerat och behöver ett nytt ställe att bo, eller så har de nyss fått ett jobb eller kommit in på en utbildning. Det är praktiskt att endast hyra en liten del av lägenheten då rummet oftast är inflyttningsklart och kanske till och med möblerat. Du behöver inte ta lika mycket ansvar för hela lägenheten även om det kan vara så att hyresvärden och du delar på vissa sociala ytor och därmed städningen.

Om du inte vet om du kommer att stanna och hyra rum i Helsingborg för alltid kan lösningen vara smidig, eftersom du kan bestämma villkoren i kontraktet. Det är dessutom tryggare om du inte redan känner någon i staden att hyra en del i en lägenhet. En del hyresvärdar vill gärna socialisera med sin nya hyresgäst, men det gäller också att ha lite fingertoppskänsla och inte tränga sig på. En del av överenskommelsen kan så klart regleras i kontraktet, där det står hur mycket deposition du ska betala och vad som ingår i hyran. Utöver det kan ni komma överens om att dela på hygienartiklar, städprylar och kanske till och med vissa matvaror. En del utformar boendet mer som ett kollektiv där hela syftet är att alla ska bidra och även vara en del av gemenskapen.

Helsingborg är Skånes pärla

Många som bor i Helsingborg är överens om att det är en gemytlig småstad med närhet till hav och shopping. En vanlig favoritaktivitet för Helsingborgare och även andra skåningar är att tura. Det innebär att man åker med färjan över till Helsingör från Helsingborg och tillbaka igen. Under tiden njuter resenärer av mat och dryck samtidigt som de blickar ut över Öresund. Om du bestämmer dig för att hoppa av i Helsingör är det även det en trevlig upplevelse, och här finns dessutom chansen att smaka på genuint klassiska röda pölser (dansk korv).

Vill du i stället resa vidare med tåg eller buss går det också bra eftersom tågstationen Knutpunkten är just något av en knutpunkt. Här ligger både Pressbyrån och Espresso House där du kan köpa med dig en god kaffe eller lite fika till tågresan. Det stannar även taxis utanför stationsbyggnaden. Om du vill åka med tåg ner till Malmö tar det endast en timme och du har inte heller särskilt långt till Sveriges andra största stad, Göteborg.

Hyra rum i Helsingborg med en begränsad budget

Det är oftast något billigare att hyra rum i Helsingborg än en större lägenhet, men du kan ändå behöva några knep för att hålla utgifterna nere. Det kostar till exempel pengar att köpa nya möbler, och därför är Trademax utanför Helsingborg en tacksam möbelbutik med ett stort utbud. Det är också ganska dyrt att betala gymavgiften, men det finns budgetalternativ som 24/7 i Helsingborg. Annars kan du alltid hoppa på cykeln och cykla längs Kattegattleden som leder hela vägen till Göteborg. Självklart behöver du inte cykla hela vägen dit, men möjligheten finns. Det är verkligen en fördel att Skåne är så pass platt och dessutom har en vacker kustremsa i både öster och väster - samt söder!

Ett annat trevligt gratisnöje, förutom att du behöver sköna skor på fötterna, är att strosa längs strandpromenaden förbi Gröningen och blicka ut över det glittrande vattnet. Det finns dessutom utegym här så att du kan träna helt kostnadsfritt. 

Saker att göra om du hyr rum i Helsingborg

Det finns massor att saker att göra om du hyr rum i Helsingborg. Om du är historieintresserad och dessutom vill bilda dig en uppfattning av staden med en vacker panoramautsikt är Kärnan värt ett besök! Den ligger en bit upp på en höjd och nås via trappor. Stadens stolthet byggdes redan på 1300-talet! Även på Fredriksdals friluftsmuseum kan du känna historiens vingslag, till exempel på museet där du kan se hur en tandläkarklinik och ett museum såg ut förr i tiden. Det är även fint utanför museet, eftersom det ligger en vacker trädgård här. Sommartid går det att se flera trevliga teaterföreställningar här. 

En annan gemytlig plats är Ramlösa brunnspark som bildades på 1700-talet eftersom källan på platsen sades bota sjukdomar,något som gjorde att människor från hela världen vallfärdade hit. I de vackra omgivningarna finns bland annat en ravin och äldre byggnader med särskild charm. De allra flesta har nog smakat en god, läskande Ramlösa, det vill säga kolsyrat bordsvatten.