Vill du hyra hus i Helsingborg?

Om det är dags att hyra i hus i Helsingborg är det klokt att gå in leta redan nu, eftersom det kan ibland tar ett tag innan du hittar drömboendet. Det kan finnas flera anledningar till att man vill ta steget till hus i Helsingborg. Kanske har du redan bott i villa men behöver flytta med familjen till Helsingborg på grund av nytt jobb, eller så vill du hellre bo i hus än i lägenhet. Det finns flera fördelar med att bo i hus och det är bland annat bekvämligheten i att bo på i markplan. Många uppskattar friheten med att kunna promenera rakt ut i trädgården eller sätta sig på uteplatsen med en kaffekopp. Om du har en trädgård kanske det finns härliga fruktträd planterade där som du kan skörda godsaker från varje höst. Alternativt är det bara att montera dina egna pallkragar och börja odla potatis, morötter eller jordgubbar. Det behöver inte ens vara så storslaget, då du också kan ha några krukor på terrassen med örter. Det är ganska dyrt med basilika och timjan i affären, och det finns pengar att spara på med att odla egna örter.

Om du vill hyra hus Helsingborg kommer du att trivas i en dynamisk stad med närheten till Helsingör. En populär aktivitet bland Helsingborgare är att “tura”, det vill säga att åka fram och tillbaka mellan Danmark och Sverige på färjan medan man äter gott och tittar ut över havet. Det är bara ett par kilometer mellan de båda länderna. Många tycker om att gå på den trevliga strandpromenaden och ta ett dopp i havet på somrarna. Överlag är arkitekturen i Helsingborg fin. En av alla vackra byggnader är Kärnan som ligger på en höjd. För att komma dit går du uppför många trappsteg, men det är värt besväret!

Hus att hyra Helsingborg

När du hittar en trevlig annons med hus uthyres Helsingborg är lyckan gjord, men det finns en del saker att tänka på rent praktiskt. Läs alltid igenom kontraktet noga. Personen som hyr ut huset, är ofta en privatperson, som kanske vill bo utomlands ett tag eller kanske är på väg till ett annat boende. Då vill personen inte i fråga stå med dubbla boendekostnader. Eftersom de flesta hus förr eller senare ska säljas med förhoppning om vinst är inte alla hyresvärdar så förtjusta i slitage på boendet. Därför brukar de ta ut en deposition och om det uppkommit repor på parketten eller skador på väggarna kan de behålla en del av eller hela depositionen. Dokumentera därför allting när ni flyttar in i huset. Undvik därför att sätta upp för mycket på väggarna så att det blir fula skruvhål. Att måla om är inget som får göras på eget bevåg om du inte sökts tillåtelse av hyresvärden för det. Eventuellt kan du behöva återställa allt vid utflytt.

Var kan jag hyra hus i Helsingborg?

En viktig del av att hyra hus i Helsingborg är inte bara hur själva boendet ser ut utan också i vilket område som är mest passande och trivsamt. Om du inte vill bo i allra centralaste Helsingborg finns det en del mindre områden i närheten som ändå är inkorporerade med staden tack vare kollektivtrafiken. Några exempel är 

Råå, Stattena och Ramlösa, i en del fall med egen tågstation. Att bo här ger en viss känsla av lugn samtidigt som du har nära till stadens alla jobbtillfällen och bekvämligheter. Alla som bor i Helsingborg har nära till fina badstränder bland annat runt Mölle och Ängelholm. Det tar inte heller mer än en timme att köra ner till Malmö. Helt enkelt den perfekta kombinationen av natur och stad.

En annan stadsdel med karaktär är Söder, en äldre arbetarklassstadsdel med många olika butiker och restauranger och en stor mångfald av nationaliteter och människor. Även om det är mitt i stan finner du ändå grönområden i Stadsparken och runt Gamla Kyrkogården. Shoppar gör du på Södergallerian.

Vilka aktiviteter finns det om jag vill hyra hus i Helsingborg?

Det finns många trevliga parker i Helsingborg och särskilt vackra Sofiero är ett perfekt inslag på sommaren. Här anordnas dessutom en hel del trevliga spelningar som får Helsingborgare och skåningar allt vallfärda hit. Många tar med egen picknick och slår sig ner på gräset för att njuta av spelningen. First Aid Kit och Håkan Hellström är två exempel på artister som har spelat här. Det stannar en stadsbuss precis utanför som avgår från bland annat Knutpunkten, Helsingborgs centralstation.

Om du är kulturintresserad rekommenderas Dunkers kulturhus och Stadsteatern som alltid har nya utställningar och evenemang. För den som gillar att sporta finner du allt från ishallar till badhus i Helsingborg. Det finns också ett kallbadhus med torrbastu där man kan bada året runt. En del uppskattar vinterbad eftersom de finner dem uppfriskande och avstressande.