Hyra radhus i Helsingborg - välkommen till Skånes pärla!

Radhus i Helsingborg, kan det vara något? Livet i radhus är ett mellansteg för många medan de letar efter drömhuset, eller kanske rentav är trötta på att bo i en lägenhet. Det är förvisso bekvämt att bo i lägenhet också, men du har inte samma frihet att kunna gå rakt ut i trädgården och till uteplatsen. 

Om du har bestämt dig för att testa radhuslivet väntar en tid med chansen att lära känna goda grannar och kunna grilla på uteplatsen medan barnen leker i trädgården. I fall du har hund eller katt är det också enklare att släppa ut dem i stället för att de ska behöva bli uttråkade inomhus. I trädgården finns det möjlighet att ha en rolig hopptrampolin eller en mini pool till barnen. Annars kanske gungor eller en sandlåda kan vara något? Passa på att odla grönsaker i pallkragar eller plantera ett fruktträd där du kan skörda dina egna äpplen eller päron.

Om du inte är säker på om boendet är ditt för alltid-hem kan du satsa på att hyra radhus i Helsingborg. Denna boendeform är annars populär att köpa eftersom du får mycket för varje kvadratmeter, även om man inte ser samma värdeutveckling med radhus jämfört med villa.

Ett boende i markplan är goda nyheter för alla med bil eftersom du nu får en egen parkeringsplats på uppfarten. Det slukar oftast mycket tid att behöva leta parkeringsplats till bilen, något de flesta som har lägenhet i city har erfarenhet av. Dessutom kan du råka ut för böter vid en felparkering, en tråkig utgift.

Livet i härliga Helsingborg

Alla som vill hyra radhus Helsingborg kan förvänta sig en dynamisk småstad med närhet till andra stora städer, som Malmö och Göteborg. Om du åker tåg i endera riktningen tar det endast ett par timmar innan du är framme. Helsingborgs centralstation kallas Knutpunkten och härifrån kan du ta både regionbussar och tåg. Det finns både kiosker och kafé på stationen så att du inte behöver vara alltför hungrig medan du väntar. Det är också en god idé att köpa med dricka, tidningar och snacks inför resan på Pressbyrån. I Helsingborg är det lätt att trivas under alla årstider och speciellt under sommaren. Det beror på de trevliga kaféerna och restaurangerna som ligger utmed kajkanten där du kan ta en öl eller kaffe i solen. Många gillar också att strosa längs Strandpromenaden som man kan se från tåget. Det glittrande vattnet, utegymmen och grönområdena ser verkligen inbjudande ut från tågfönstret och Helsingborgs invånare är nog villiga att hålla med.

Du behöver inte heller bo mitt i stan utan kan också leta efter områden som ligger i Helsingborgs utkanter. Råå, Stattena och Ramlösa är lugna områden med en alldeles egen karaktär som många uppskattar. Glöm bara inte att det heter att bo “på” Råå och inte “i” Råå. Ett sätt att få ta del av lite mer grönska är att gå till parkerna och där är Sofiero en av de mest kända och uppskattade platserna. På sommaren arrangeras trevliga utekonserter här med några av Sveriges största artister.

Radhus att hyra Helsingborg

Radhus uthyres Helsingborg är verkligen en annons att hålla utkik efter om du har bestämt dig för att flytta till nytt boende.

Livet på en större boyta kräver att du kanske köper lite mer möbler. Det finns flera trevliga möbelbutiker i Helsingborg och om du åker ut till Väla finns det inredning och andra prylar att handla där, exempelvis på Iems och Söstrene Grene.. Några exempel för dig som vill handla fina möbler är Mio och Inredningsgalleriet. Strax utanför Helsingborg ligger Trademax med en uppsjö av fina möbler till vettiga priser.

En viktig del av den nya inredning är förvaring och nuförtiden finns det massvis av alternativ som gör det möjligt att kombinera. Ett sådant exempel är sittbänken som bland annat finns på IKEA och Jysk. Den är perfekt att ställa på de mindre ytorna, som under en trappa i hallen eller ett hörn av badrummet. Här kan du förvara handdukar, extra ytterkläder och accessoarer eller kanske träningsutrustningen?

Saker att göra om du hyr radhus i Helsingborg

Framförallt finns det många möjligheter att idrotta i Helsingborg. Här finns både ishall där många testar skridskor och ishockey och olika gym som Friskis & svettis och 24/7. Oavsett om du har bollsinne eller föredrar dans kommer du hitta något som passar både ditt intresse och plånbok.

En annan hobby som lockar många eftersom det är relativt billigt och fritt, är att cykla. Från Helsingborg utgår Sveriges första nationella cykelled som kallas Kattegattleden. Den går hela vägen upp till Göteborg. På andra hållet går Sydkustleden som avslutas längst ner i söder i Simrishamn. Eftersom Skåne är så pass platt jämfört med resten av landet rekommenderar vi verkligen att du sätter dig på hojen!