Dags att börja plugga! Då behöver du en studentlägenhet i Helsingborg!

Letar du efter studentbostäder i Helsingborg? Konkurrensen kan vara tuff men när du väl fått tag på ett boende väntar dig en trevlig tid. Helsingborg har nämligen rankats som fjärde bästa studentstad av Studentum och kör om både Malmö, Karlstad och Uppsala. Några av kriterierna är möjligheten till att roa sig, engagera sig i sina intressen och även utbildnings- och karriärmöjligheter. En av de bästa sakerna med att plugga i Helsingborg är möjligheten att hitta ett extrajobb. Som de flesta vet är inte studentbidraget så högt och en del av det är en lånedel som måste betalas tillbaka. Om du jobbar extra innebär det att du kan få mer fickpengar eller helt enkelt minska lånedelen. Något som lönar sig längden.

Med ett boende i Helsingborg kan du besöka hela Skåne med sina trevliga badstränder och spännande skogar och vandringsleder. Det är inte heller långt till Danmark härifrån då Helsingör ligger precis på andra sidan det trånga sundet. Det går att ta färjan över dit. Från Knutpunkten avgår både bussar, tåg och taxis och du kan handla med dig kaffe och fika från Pressbyrån eller Espresso House.

Studentbostäder Helsingborg 

Det kan vara svårt att få tag på en av alla studentbostäder i Helsingborg och vid terminsstart är huggsexan intensiv. Det är viktigt att du ställer dig i kö till en bostad så fort du har blivit antagen till drömutbildningen. Om du inte skulle få tag på ett boende precis innan det är dags är ett alternativ att bo på vandrarhem medan du fortsätter söka. Du kan också kontakta privata hyresvärdar under denna tid och gå på visningar. Det är tryggt och praktiskt att se boendet innan du skriver på kontraktet. Ett annat alternativ är att hyra ett rum hos en privatperson. En del öppnar sina hem för studenter under en begränsad tid eller under ett par månader för en peng. Om du har några frågor finns Helsingborgs stad tillgängliga eftersom de vill hjälpa och guida nya studenter att hitta boende.

Få en trevlig studietid när du hyr studentlägenhet i Helsingborg

Campus Helsingborg är samlingsområdet för utbildningarna i Helsingborg som är en förlängning av Lunds universitet. Det finns en mängd olika utbildningar här som exempelvis Service Management och Kommunikatörsprogrammet. Dessutom kan du gå en yrkesutbildning som är ett snabbspår till jobb via praktik och teori i en givande mix. Det pluggar ungefär 4000 studenter på Campus Helsingborg. Det finns även ett par internationella masterprogram som lockar studenter från hela världen. 

Om du vill få ut mesta möjliga av din studenttid i Helsingborg kan du engagera dig i en studentförening. För att få tillträde hit behöver du gå med i kåren, men det är inte längre obligatoriskt att betala kåravgift annars. Några exempel på kårer är Samhällsvetarkåren eller Teologiska kåren. Du får flera förmåner av att vara med i kåren som studentrabatter, lägre inträde till nattklubbar och studentbostäder. En del går med i en kör och andra kan engagera sig att göra radio via Stampus FM.

Livet som student med begränsad budget

Det kostar pengar att leva och bo så därför har vi samlat några tips för dig som hyr en av alla studentbostäder i Helsingborg. Visserligen finns det bra lunchställen runt om i Helsingborg men det bästa är att göra egen matlåda och ta med till campus. Då kan du inte bara halvera matkostnaderna utan spara nästan 2/3- per portion. Exempel på bra matlådemat är grytor på kyckling eller färs, som kan kombineras med couscous eller ris. Pasta är även tacksamt att kombinera med salladsingredienser, bönor, linser och kyckling. Däremot kan potatis bli lite tråkigt när det äts som rester och värms upp nästa dag. 

Det går att spara på elkostnaderna genom att ha en timer på som slår av när du inte här hemma. Se också till att släcka skrivbordslampan när du lämnar rummet och byt ut alla lampor på lågenergilampor även om de kostar något mer att handla. En underskattad lösning när du vill spara pengar är att laga kläder som börjar gå sönder och putsa och fetta in dina läderskor. Det är onödigt att köpa nytt hela tiden och bara genom att lämna in dina plagg och skor till skräddaren eller skomakaren kan de få förlängd livstid. Dessutom blir skor som används en längre tid sådär charmigt använda och precis så mjuka som du vill ha dem.

Du behöver inte äga en bil eftersom det är dyrt med kostnader för reparation, besiktning och bensin. Om du däremot behöver använda bilen ibland för att uträtta ärenden eller åka på en mysig helg road trip finns tjänsten Volvo on Demand. Mot en lägre avgift varje månad kan du boka en bil från en bilpool och använda dem. Du betalar ett kilometerpris och även timhyra.