Hyra lägenhet Helsingborg - blir det flytt till västkustens pärla?

Om du vill bo på skånska västkusten med närhet till hav och kontinenten är det kanske dags att hyra lägenhet i Helsingborg? Många lockas av Sundets pärla som är en perfekt kombination av stilig arkitektur och gemytligt restaurangliv. 

Om du skulle vilja ge dig ut på äventyr på helgen finns det möjlighet att ta färjan över till danska Helsingör som också är en trevlig stad. En del väljer att sitta kvar på båten medan den går fram och tillbaka mellan länderna och äta något gott under tiden. Detta kallas att “tura” i folkmun. I samma region finns också trevliga Kullen där klipporna är höga och du kan imponeras av de häftiga vyerna. Du har också tillgång till hela Bjärehalvön som har en rik matkultur och många trevliga små fikaställen att besöka.

I Helsingborg finns trevliga shoppingstråk där Kullagatan, Sveriges äldsta shoppinggata, har en paradplats, med allra de vanligaste modekedjorna som H&M och Lindex. Om du vill få tillgång till ett något större utbud finns också Väla som ligger en bit utanför city. Från Kullagatan kan du också ta dig uppför Terrasstrapporna och komma upp till Slottshagsparken och tornet Kärnan. Det är trevligt att kunna njuta av utsikten härifrån.

En annan gata som ingen får missa är Drottninggatan, Helsingborgs paradgata. Här hittar du också Stadsteatern, Dunkers kulturhus och Konserthuset som passar alla musik- och kulturälskare. Du passerar också flera nischade småbutiker och gallerier här. Stadsdelen Söder är också en spännande plats att besöka med en mångfald av butiker och matställen. Passa på att köpa frukt och blommor på Gustav Adolfs torg. Ta med dig familj och vänner och upptäck stadsdelen i ett skönt tempo!

Lägenhet Helsingborg

Det är ganska hög konkurrens på bostadsmarknaden och därför gäller det att ligga på och kontakta hyresvärdarna. Det allra bästa är att vara extra aktiv i slutet eller början av månaden eftersom det är då lägenheterna brukar läggas ut. Tänk också på att inte vara för kräsen i valet av lägenhet eftersom många vill ha boende centralt eller med ett visst antal rum. Du kan leta efter lediga lägenheter i Helsingborg i en mängd olika områden som Stattena, Söder och city, men även Rosengården och Husensjö. Råå och Ramlösa tillhörde inte Helsingborg från första början men har vuxit samman med staden vilket också har lett till att du kan ta dig dit med kollektivtrafiken. Dessa två sistnämnda områden är lugna och populära för sin specifika charm. En ny stadsdel, Oceanhamnen håller på att växa fram. Så visst finns det möjligheter när du letar efter en hyreslägenhet i Helsingborg.

Innan du skriver på hyreskontraktet är det viktigt att du läser igenom det noga. Skriv inte på något utan att ha sett lägenheten eftersom det förekommer bedrägerier där en hyresvärd hyr ut en lägenhet som inte finns i verkligheten. Det handlar ofta om att bedragaren vill att du ska betala deposition i förväg trots att det inte finns ett boende. Om det är ett förstahandskontrakt gäller uthyrningen tillsvidare men det finns också kontrakt med mer begränsad uthyrningstid. 

Praktiska råd när du vill hyra lägenhet i Helsingborg 

Har du hittat en annons där det står lägenhet uthyres Helsingborg och landat ditt drömboende? När det börjar dra ihop sig för flytt kan det vara klokt att göra en utrensning så att du inte får med dig onödiga prylar i flytten. Det finns en metod som heter Kon-Mari som utformats av en japansk kvinna. Hon ställer sig alltid frågan om ens materiella ting ger glädje, och om de inte gör det så får de inte längre vara kvar hemmet. Innan du gör dig av med prylen eller möbeln ska du tacka den för tiden i din ägo. Om du inte har någon som kan hjälpa dig med flytten rekommenderar vi att du börjar jämföra priserna på flyttfirmorna för att se vem som har förmånligast pris. Det är annars lätt att kostnaden springer iväg då de flesta fakturerar per timme. Annars får du helt enkelt fråga runt i bekantskapskretsen och erbjuda massvis med pizza efter utfört arbete.

Om du vill hyra lägenhet i Helsingborg kan du med fördel shoppa bohag på Trademax som är en prisvärd möbelbutik med stort utbud. Men handla gärna inte allt på en gång, bo hellre i lägenhet ett tag innan du bestämmer dig för att köpa nytt. Då minskar risken för impulsköp. 

Hyr lägenhet i Helsingborg och fyll vardagen med aktiviteter

Funderar du på att fylla tillvaron med spännande aktiviteter när du hittat en lägenhet i Helsingborg? Då tipsar vi om Fredriksdals friluftsmuseum där du kan se en utställning om hur det såg ut förr i tiden. På sommaren arrangeras även teaterföreställningar här. Du kan också bege dig till Ramlösa brunnspark från 1700-talet där det ligger en ravin och charmiga, äldre byggnader. 

Ett trevligt nöje som inte kostar alltför mycket är att bege dig till Gröningen vid vattnet och promenera längs havet. Om du har träningskläderna på finns det även möjlighet att testa utegymmet i området.