Lund Studentbostäder

Finns det trevliga studentbostäder i Lund? Om du fått ett positivt svar på din ansökan till Lunds universitet väntar nu en något stressig tid innan studiestart då du ska få tag på ditt alldeles egna boende. En del studenter lyckas inte hitta ett boende i tid och får därför söka tillfälliga lösningar som att bo på vandrarhem eller sova på någon soffa. Det positiva är att det är något enklare att söka boende på plats och du kan också säkerställa att lägenheten verkligen finns. Det har nämligen förekommit bedrägerier när lägenheten inte varit tillgänglig för uthyrning. Flera har då skrivit på ett kontrakt på samma lägenhet och betalt deposition.

Lund ligger i den dynamiska Öresundsregionen i Skåne. Det innebär att det finns gott om jobbmöjligheter både i Lund och de större städerna Helsingborg och Malmö. Om du i stället skulle vilja åka till Köpenhamn går detta på dryga timmen med Öresundståget. Lund har en gedigen historia, vilket man ser inne i centrum där kullerstensgatorna och de äldre byggnaderna präglar miljön. Lunds domkyrka är cirka 1000 år gammal och något av en turistmagnet. I Lund samsas barnfamiljer, studenter, doktorander och människor  i karriären om stadens utbud. Här finns både områden med flerfamiljshus och villaområden med prunkande trädgårdar. Det gör att alla åldrar kan dra nytta av allt staden har att erbjuda. Här finns ett stort sjukhus och bibliotek med spännande författarkvällar, och trevliga spelningar på Mejeriet. I ett studentboende i Lund kommer du säkerligen att trivas!

Det finns två olika sorters studentboende i Lund. En av dem är korridorboende som innebär att du förvisso har ett eget rum att stänga dörren om, men att du delar kök och gemensamma ytor med andra studenter. Många tycker att detta är ett perfekt sätt att lära känna nya människor. De personer du lär känna här kan vara till stor nytta senare när du söker jobb eftersom många får sin första anställning via nätverket. Detta boende är också något billigare än att hyra en egen studentlägenhet där du har kök/pentry och ibland fler än ett rum.

Var kan jag hitta studentbostäder i Lund?

I Lund finns ett flertal studentbostäder som alla ligger i olika områden med unik karaktär. En av dessa heter Vildanden, ett område med prisbelönt arkitektur och en frodig och grön boendemiljö. Du kan bo både i en etta och på korridor här. Det finns dessutom sociala ytor utomhus där ni antingen kan spela volleyboll, boule eller grilla. Ett plus i kanten är tvättstugorna på Vildanden är extra miljövänliga eftersom kläderna tvättas rena utan att tvättmedel har tillsatts.  Även om Vildanden inte ligger i centrum är det enkelt att cykla till universitetet och stadens myllrande nöjesliv härifrån. Om du blir akut hungrig finns det en matbutik och pizzeria nära lägenheterna. Dessutom finns det gott om motionsformer som goflbana, padelcenter och träningsanläggning. Här finns allt du behöver för att få en trevlig studietid.

Ett annat bostadsområde med studentbostäder i Lund är det något mer centrala Ulrikedal. Härifrån har du nära till flera studentnationer där du kan äta billigare och även ha en kul festkväll. Förutom att det finns gott om grillplatser och trevliga ställen att äta picknick på, hittar du även bastu och studierum för studenterna som bor i området. Du har också nära till en pizzeria och matbutiker. En anledning till att detta studentboende är populärt är att du promenerar in till centrala Lund på nolltid där det finns klädbutiker, uteserveringar och kaféer.

Om du inte lyckas hitta studentbostad  i Lund finns det möjlighet att söka i de närliggande orterna som Svedala, Staffanstorp eller Kävlinge. Här byggs också nya lägenheter som kan passa även en student. Det går relativt snabbt att ta sig till Lund med tåg och buss från dessa orter, så att du säkert kan delta i studentlivet och komma i tid till föreläsningarna. Det viktiga är inte att vara kräsen. I början kanske du får välja en lägenhet som du inte egentligen inte rankar som nummer ett. Men det går alltid att byta upp sig senare. Det viktiga är att du får gå din drömutbildning och ges chansen att forma din framtid. Till exempel kanske du inte får en stor tvåa i city direkt, utan en etta, eller en något större lägenhet i stadens utkanter. Det går sällan att få allt man önskar på en gång.

Studentboende Lund - glöm inte hojen!

Som student vill du gärna spara pengar. Det första du behöver göra när du skaffar ett studentboende  i Lund är att köpa en cykel. Det behöver inte vara en helt ny, utan en bättre begagnad cykel går lika bra. Det är perfekt med en cykel när du ska ta dig till föreläsningen eller cykla till några av de olika studentevenemangen och nationsfesterna. Dina kursare kommer garanterat att cykla de också!