Vill du hyra lägenhet i Lund?

Skåne är en av Sveriges mest tätbefolkade regioner med större städer som Helsingborg och Malmö, samt lärdomsstaden Lund. Medan Malmö har en något mer industriell prägel har Lund alltid varit en stad för akademiker, både studenter och de som stannar kvar för att arbeta efter examen. Det har gjort att Lund är en salig blandning av barnfamiljer, unga människor i karriären och doktorander. Samtidigt är det många som arbetar inom kommunen - på skolor, vårdhem och sjukhuset i Lund. Om du vill hyra lägenhet i Lund väntar en härlig tid där du får ta del av Lunds charmiga atmosfär, som är en blandning av historia, kultur och gemyt. 

Inne i centrala Lund slingrar sig smala kullerstensgator fram mellan butiker, restauranger och akademiska institutioner. Samtidigt finns det gott om villaområden i utkanten av Lund, samt parker och andra grönområden. Här ligger även det stora köpcentret Nova Lund med allt från food courts till klädbutiker.

Lund har alltid varit en klassisk fikastad, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på alla som studenter som gärna sitter och pluggar och har grupparbeten på olika kaféer. Det var faktiskt i Lund som Espresso House grundades och förutom denna klassiska kedja ligger det en mängd andra fik i Lund. Några av dem är Ariman, Gräddhyllan, Alice & Katten och Coffee Break. Ett tips är att söka på kafé + Lund på google och se vad som kommer upp på Tripadvisor. Det finns så klart även trevliga restauranger och pubar i Lund och en varm sommarkväll vimlar det av folk på uteserveringarna vid Mårtenstorget. När det vankas konsert vallfärdar musikälskare till Mejeriet, en klassisk lokal med livespelningar.

Var finns det lediga lägenheter i Lund?

Det finns lediga lägenheter i Lund i en mängd olika bostadsområden. I stadsdelen Norra Fäladen ligger Annehem där det finns gott om villor som är byggda i karaktäristiskt trä. Det positiva är att du har nära till S:t Hans backar som är ett trevligt friluftsområde. För alla som arbetar på någon av kontoren i Ideon är det praktiskt att bo här. Det avgår hela två busslinjer härifrån vilket gör att det är enkelt att åka in till centrala Lund. När det är dags att handla middag kan du enkelt bege dig till Coop eller Ica Supermarket som ligger i området. 

En annan stadsdel som växer med ljusets hastighet, är Brunnshög. Här finns det gott om nyproduktion som uppskattas av många eftersom de ofta har en smart, öppen planlösning och vitvaror som diskmaskin och tvättmaskin. Oftast är badrummen stora och fräscha med fint klinker. Just i detta område har det satsats mycket på klimatsmarta lösningar för att hushålla med energiresurserna. Om du väljer att bo i en lägenhet i Lund kan Brunnshög vara ett klokt val eftersom du har nära till Lunds Universitet, Lunds Tekniska högskola och Ideon. Det ligger också en stor forskningsanläggning här, MAX IV och ESS. I Brunnshög ligger både skolor och förskolor vilket gör vardagslivet enklare, då barnen inte behöver åka långt. Det finns också flera grönområden i området och dessutom ligger Kungsmarken precis runt knuten.

I södra Lund finner du Klostergården som är ett trivsamt område för yngre och barnfamiljer. De lummiga gårdarna med lekplatser är perfekta för barnen att leka på. Du kan promenera till Källbybadet på kort tid för att ta en uppfriskande simtur eller hoppa från hopptornet. Du kan också gå längs Höje å och till den fina S:t Lars-parken där det även ligger en högstadieskola. Efter tio minuter befinner du dig i centrala Lund, vilket gör att bostadsområdet passar dig som vill kombinera lugnet med fart och fläkt. 

Lägenhet i Lund - tänk på det här

Om du vill hitta ett bra transportmedel i Lund vill vi verkligen slå ett slag för cykeln. Eftersom Skåne är så pass platt är det enkelt att ta sig fram på hojen. Det finns flera cykelbutiker i Lund där du kan köpa en helt ny eller begagnad cykel. En av dessa är Banks cyklar som även hjälper dig att reparera din cykel så att den snart blir som ny. Det är egentligen att rekommendera att serva din cykel varje år så att alla lysen fungerar och att däcken är välpumpade. Både för att cykeln ska hålla längre och för att cykeln inte ska bli en trafikfara.

Det finns också andra sätt att ta sig fram om du bor i lägenhet i Lund. Det står elcyklar utplacerade överallt i Lund, vilket gör att du alltid kan hoppa på en, låsa upp den med en app och swischa vidare om du har har bråttom. Om du inte har bil själv finns det en smart tjänst som erbjuds av Volvo, nämligen Volvo on demand. Du betalar en månadskostnad och får sedan boka en bil när du helst önskar. Du betalar för tiden du använder samt ett kilometerpris.