Hyra hus i Skåne

Är du sugen på att skaffa bostad i Skåne? Då har du hamnat helt rätt. På BostadsZonen finns ett stort antal annonser för uthyrning av hus, radhus, studentlägenheter, rum och lediga lägenheter i Skåne. Vi vill göra det enkelt för dig att överblicka bostadsmarknaden och hitta lediga hus i Skåne efter några få klick. Den som suktat efter att hyra hus i Skåne under lång tid vet att bostadsmarknaden i närheten av Skånes större städer kan vara svår att ta sig in på. Vi hoppas att du har lyckan med dig och kan hitta och hyra bostad i Skåne genom vår bostadsportal.


Att hyra hus i Skåne – låt det inte stanna vid en dröm

I Skåne finns alla bostadstyper – rum, studentlägenheter, lägenheter, radhus & hus – för unga, studenter, barnfamiljer, vuxna, seniorer och pensionärer. Om du är ung och flyttar till Skåne för att studera vid ett universitet eller vid andra lärosäten, kan en studentlägenhet vara ett bra första alternativ. För den sociala själen kan ett rum i kollektiv vara ett trevligt boende som inte heller kostar skjortan. Om du flyttar till Skåne för arbete kan alternativet: hyra bostad i Skåne med närhet till jobbet vara en bra början. Många par eller nyblivna föräldrar suktar efter parhus, kedjehus eller radhus i trygga ramar med möjligheter till ett rikt socialt liv med likasinnade. Lika många drömmer nog om den totala tystnaden ute på landet. För dig som vill hyra hus i Skånes mer glesbefolkade områden finns rika möjligheter att hitta något med bättre prisläge. Prisläget för bostäder i Skåne varierar och liksom i övriga delar av Sverige finns det områden som är mer eftertraktade än andra och kostar mer. Använd gärna sökfunktionen på sidan för att se lediga objekt och överblicka vilka möjligheter du har att hyra bostad i Skåne.


Hyra hus i Skåne – bo naturskönt och havsnära

Upplev kontrasternas län med bostad i Skåne. För den som inte är bekant med Skåne sedan tidigare finns det mycket att säga om länets mångsidighet. Det är nämligen lätt att tro att Skåne mest är platt med milsvida åkrar som man ser när man dundrar fram på motorvägen – men Skåne är så mycket mer. I Skåne finns kuperade landskap, branta stup och böljande backar. Här finns också många naturreservat, lummiga skogar och otroliga vandringsleder genom länet. I Skåne har du goda möjligheter att bo med närhet till havet, eftersom länet omges av hav i tre väderstreck. 

Om du vill hyra hus i Skåne med närhet till städer med puls och liv finns många sköna alternativ. Längs kusten ligger Sveriges tredje största stad, Malmö, samt Helsingborg, Landskrona, Trelleborg, Ängelholm, Ystad och Simrishamn och mer centralt i Skåne finns Kristianstad och Hässleholm.

Oavsett var du vill hyra bostad i Skåne, kan du räkna med att ha den mångsidiga naturen nära inpå – från de kritvita stränderna på idylliska Österlen till storslagna klipplandskap kring Kullaberg. I Skåne finns dessutom Skåneleden som är en 130 mil lång vandringsled som går genom det kontrastrika landskapet.


Hyra bostad i Skåne – lev mångkulturellt vid porten till Europa 

I Skåne finns ett fantastiskt utbud av aktiviteter och evenemang inom såväl kultur, musik och sport. Malmö beskrivs som en mångkulturell stor småstad med puls och framåtanda. Även om stadens utbud är stort är naturen alltid nära. Kommunikationerna inom Skåne är goda och många friluftsområden kan nås med buss och cykel. För dig som vill hyra bostad i Skåne med ett rikt utbud av shopping, restauranger och caféer är Malmö en härlig stad att bo och leva i. Om du även gillar pulsen, den mångkulturella prägeln och närheten till Europa, kommer du att uppskatta att hyra bostad i Skånes huvudstad Malmö. I augusti varje år slår Malmöfestivalen upp portarna och bjuder in till Skandinaviens största festival med över en miljon besökare – en hel vecka och helt gratis!


Att hyra bostad i Skåne – den smidiga vägen in på bostadsmarknaden

I Skåne finns många barnvänliga områden där barnen kan växa upp och få en trygg barndom med närhet till barnomsorg, natur, fritidsaktiviteter och kultur. Att hitta en bostad i Skåne att köpa är inte helt lätt och passar sällan både plånbok och preferenser. Därför kan det vara värt att kika på möjligheten att hyra bostad i Skåne i stället. Det finns flera fördelar med att hyra hus i Skåne, istället för att köpa. Genom att hitta ett hus att hyra i Skåne får du möjligheten att prova på att bo i hus och känna efter hur du trivs i trakterna där huset ligger. Om du är nyinflyttad, kan det vara skönt att börja med att hyra lägenhet i Skåne, för att känna in staden och området. Det finns faktiskt möjligheter att hyra hus i Skåne under både längre och kortare perioder. Generellt är prisläget för en bostad i Skåne god, men priserna varierar och efterfrågan är främst stor på lediga lägenheter i Skåne. Använd gärna sökfiltret till vänster på sidan för att snabbt få fram resultat på sökningar som: hyra bostad Skåne & hyra hus Skåne.


Att hitta jobb och hyra hus i Skåne

Skåne län är Sveriges sydligaste län bestående av 33 kommuner, med dryga 1 400 000 invånare, vilket motsvarar 13 procent av Sveriges befolkning. Residensstaden Malmö med dryga 350 000 invånare är Sveriges snabbast växande storstad med en ökning på ca 4000 personer årligen. Många skåningar bor på en ort och arbetar på en annan och det finns goda pendlingsmöjligheter mellan städerna i Skåne, och över till Köpenhamn tar du dig på dryga 30 minuter. Den positiva befolkningsökningen har skapat en bostadsbrist, vilket framförallt gjort det svårt att hyra bostad i Skånes städer. 

Det är attraktivt att jobba, studera och hyra bostad i Skåne. I regionen finns innovativa företag från hela världen. De största privata arbetsgivarna är PEAB AB, Sony och Posten AB. Region Skåne är länets största arbetsgivare med anställda inom hälso- och sjukvård, kultur, miljö och näringsliv. För dig som överväger att hyra bostad i Skåne och kan tänka dig att bilpendla till jobbet finns goda möjligheter att bo i en kommun och jobba i en annan. Dags att hyra hus på Skånes idylliska landsbygd – eller lägenhet centralt i en av kuststäderna? – Se möjligheterna att hyra bostad i Skåne till vänster på sidan.


Hyra bostad i Skåne – Så här gör du!

Har du googlat nätet tunt med sökord som: hyra bostad Skåne – bostad Skåne, lediga lägenheter Skåne – hyra lägenhet Skåne – hyra hus Skåne – hyra hus i Skåne – hyr hus i Skåne – lediga hus Skåne – bostäder Skåne – hus att hyra Skåne – utan att lyckas hitta en lämplig bostad? Tyvärr kan det vara svårt att komma in på bostadsmarknaden, men det beror givetvis på var du önskar hyra bostad i Skåne. För att enkelt överblicka utbudet av lediga lägenheter i Skåne har vi samlat alla bostadsannonser som skapats på BostadsZonen.se. Det samma gäller utbudet för dig som vill hyra hus i Skåne – de finns också här på sidan. 

Det går till så att BostadsZonen vidareförmedlar uppgifter om lediga bostäder i form av annonser som hyresvärdar och privatpersoner skapat. Oavsett om du letar lägenhet i Malmö, studentlägenhet i Lund eller vill hyra hus i Skånes inland kan du enkelt söka efter lediga objekt med hjälp av vår smarta sökfunktion. Filtrera resultatet efter hur stort du vill bo, hur många rum du behöver, månadskostnad och hyresperiod. Resultatet visas direkt och förhoppningsvis har du goda möjligheter att hitta en lägenhet eller hus att hyra i Skåne.

För att öka dina chanser att hitta en bostad i Skåne kan du göra det möjligt för hyresvärdar att hitta dig genom att skapa en egen annons där du beskriver dig själv och vilken typ av bostad du söker. För den som redan har en bostad och önskar byta den mot en annan finns även möjligheten att skapa en bytesannons. 

Vi hoppas att du ska trivas med att hyra bostad i Skåne. Lycka till!