Lediga lägenheter i Trelleborg - Lilla Miami

Gyllene åkrar och glittrande hav är vad du har att vänta dig när du nu ska hyra lägenhet i Trelleborg. Som Sveriges sydligaste stad profilerar sig Trelleborg gärna som Lilla Miami och precis som i Miami vajar palmer på båda sidor om den sydvästra infarten till stan. Många kallar därför också Trelleborg för Palmernas Stad.

Med lägenhet i Trelleborg går du i Vikingarnas fotspår

Vikingarna byggde här en ringborg, en så kallad trelleborg, och därav kom staden att kallas Trelleborg. Under medeltiden var sillfisket den betydande näringen och när handeln med sill så småningom minskade fortsatte Trelleborg att vara en stad med betydande handel och hantverk. Kring 1900 utvecklades stadens sjöfartsnäring och redan 1897 startades färjelinje till Sassnitz. Först var det post och passagerare som åkte med färjan och sedan följde tågfärjor som för första gången korsade Östersjön från Trelleborg till Tyskland 1909. Bor du i någon av alla lägenheter i Trelleborg så känner du närheten till kontinenten i och med att du mycket enkelt kan hoppa på en nattfärja och vakna i Tyskland. 

Jobba i Trelleborg i fotspåren av Johan Kock

Johan Kock var en företagsman och bolagsbyggare i Trelleborg som började sin karriär med att grunda Trelleborgs industrinäring. Först var det Trelleborgs Gummifabrik AB som idag heter bara Trelleborg AB, sedan följde bryggeri, brädgård, glasbruk samt handel med spannmål. Även Akzo Nobel och Dux har sitt ursprung från företag startat av Johan Kock. Ska du hyra lägenhet i Trelleborg för att du fått jobb på ett av de lokala företagen är det mycket möjligt att Johan Kock finns med i företagets historia. Vill du utbilda dig men har lägenhet i Trelleborg som du inte vill flytta ifrån så går det enkelt att pendla till både Lund och Malmö för studier. 

Hyra lägenhet i Trelleborg men i vilken stadsdel?

Under första halvan av 70-talet utvecklades Fagerängen till ett bostadsområde av Trelleborgshem. Fagerängen ligger i de östra delarna av Trelleborg och här hittar du 365 stycken lägenheter. De ligger i tvåvåningshus med 3 lägenheter på varje våning. I Fagerängen kan du inte bara bara bo utan också gå till doktorn, handla på apoteket och ungdomarna kan hänga på fritidsgården här. Andra stadsdelar att utvärdera när du letar lediga lägenheter i Trelleborg är från öster till väster Åhus, Östra Stranden, Pilevall, Öster Här, Österlid, Malörten, Akka, Granlunda, Knäckekärr, Högalid, Änghög, Friheden, Vannhög, Kattebäck, Flinthög, Flaningen, Hallabacken, Prästahejdan och Väster Jär. 

Nära kontinenten med bostadsrätt i Trelleborg

Färjetrafiken till Tyskland knyter samman Trelleborg med kontinenten med det gör också Öresundsbron som inte är långt bort. På E6/22 kör du på motorväg till Malmö där bron går över Öresund till Köpenhamn. Vill du åka tåg till Berlin kan du göra det smidigt med nattåg som går på Kontinentalbanan. Skulle det vara så att du har lägenhet i Trelleborg och kontinenten inte alls lockar så kan du stanna i Sverige och smidigt köra till både Ystad på riksväg 9 eller till Lund på länsväg 108. 

Trevligt klimat i Palmernas stad 

Letar du lediga lägenheter i Trelleborg och snart ska flytta hit kan du förvänta dig ett varmt och tempererat klimat med en årlig medeltemperatur på strax över 8 grader. Även den torraste månaden på året har dock en betydande nederbörd vilket gör att naturen grönskar och sädesfälten vajar gyllene om somrarna. 

Trelleborgsborna sportar gärna

Planerar du att bli en Trelleborgsbo och letar lediga lägenheter i Trelleborg så kommer inget att saknas dig i sportväg. Joggingspår, Tennisstadion, Vångavallen, grus- och gräsplaner, Östervångsstadion och Söderslättshallen spänner över de flesta idrotter så anslut dig till en förening så är det sen bara att sätta igång att utöva din favoritsport. Sveriges enda utomhusvelodrom finns i Trelleborg och här kan du cykla runt, runt, runt…

Smygehuk - Sveriges sydligaste udde

Smygehuk vill du inte missa och hit kan du åka alla årstider på året. På sommaren är här fullt av musik-, kultur- och konstevenemang i kombination med en härlig blandning av småbutiker, caféer och restauranger. På vintern är här kargt, med klar hög luft, glödande solnedgångar i horisonten och du kan beskåda naturens konstverk som bildas av is, snö och havets vågor. 

Leta lediga lägenheter i Trelleborg och gå på Palmfestival

Missa inte årets evenemang i Trelleborg som går av stapeln varje sista fredag och lördag i augusti när du hittat lägenhet i Trelleborg. Palmfestivalen drar cirka 100 000 besökare varje år och det är festivalstämning i stan med marknad och konserter med välrenommerade musikartister. 

Tips när du letar lägenheter i Trelleborg

Med en orolig omvärld och stigande energipriser kan man uppleva att bostadsmarknaden stannar av och att det därför tar längre tid att hitta sitt drömboende. När du letar lediga lägenheter i Trelleborg får du räkna med att det kan ta lite tid. Ett tips är att ha din budget klar så att du kan fatta ett snabbt beslut när rätt lägenhet i Trelleborg eller bostadsrätt i Trelleborg dyker upp. Om du vidgar ditt geografiska sökområde och tänker kreativt vad gäller din kravspecifikation så kanske något unikt och oväntat objekt dyker upp som kommer att bli ditt nya hem.

Trelleborg - Söderslätts pärla

I Trelleborg kan du lyfta blicken mot Östersjön och njuta av frisk havsbris. Hela 30 000 invånare lever och verkar i den skånska småstaden. Namnet Trelleborg har sitt ursprung från Vikingatiden när man anlade en så kallad trelleborg. Det var en speciell vikingaborg som bestod av jordvallar klädda med trästockar i en cirkelformation. Trelleborg är en av Skånes äldsta städer. 

Trelleborgs position som handelsstad stärktes med det lukrativa sillfisket under Hansans flagg. Den danska kungen stoppade dock Trelleborgs stadsprivilegier på 1600-talet vilket ledde till att staden var tvungen att bedriva informell och olaglig handel. För ungefär 100 år sedan satsades det i stället på sjöfart. Färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz finns än idag. Det växte fram betydande industrier som Trelleborg AB och Akzo Nobel, alla startade av den framstående industrimannen Johan Kock. 

Trelleborgs närhet till kontinenten har marknadsförts genom att plantera palmer vid en av infarterna till staden. Dessa står så klart inte ute året runt, men åtminstone från juni till oktober. Detta fenomen har gett Trelleborg smeknamnet “Palmernas stad”. 

2015 började pågatåg operera mellan Trelleborg och Malmö vilket blev ett lyft för staden, då pendlare enklare kan dra nytta av Malmös utbud och arbetstillfällen. 

Hyra bostad Trelleborg

I området Trelleborg Öster kan du finna BostadsZonen i bland annat trevåningshus med terrasser i markplan. Du kan se fram emot bilfria områden och gott om gräsytor att umgås på oavsett ålder. CityGross ligger bara ett stenkast från Trelleborg Öster.

Just nu byggs det för fullt i Västra Sjöstaden där du kan njuta av både närheten till vattnet och innerstaden. Det finns även planer på att anlägga en ny sandstrand i området. Målet är att skapa en trevlig och hållbar stadsdel på ett idealiskt guldläge.

Hyra rum Trelleborg

Håll utkik efter rum i en av villorna som ligger i det attraktiva bostadsområdet Västervång. Härifrån är det enkelt att ta en stadsbuss till tågstationen eller ge sig ut på en av cykelbanorna. Passa på att besöka det trevliga grönområdet Flaningen.