Lediga lägenheter i Ängelholm utan änglar

Trots att stadsvapnet har en bild på en änglavarelse så har namnet Ängelholm ingenting med änglar att göra. Inte heller med engelsmän som en del vill påstå. Genom stan slingrar sing Rönne å och man är numera ganska överens om att det gamla ordet för krökning eller förträngning ængil har gett staden dess namn på grund av att Rönne kröker sig genom stan. Letar du lägenhet i Ängelholm så kommer du märka av Rönne å eftersom du kommer färdas på många av stans totalt 28 broar. 

I Ängelholm finns en UFO-landningsplats

Många vill gärna använda sig av den gamla stavningen Engelholm men sedan stavningsreformen i början av 1900-talet stavas stans namn numera med Ä. Med lägenhet i Ängelholm ska du hålla utkik efter Ufos. Gösta ”Pollenkungen” Carlsson hävdar att han bevittnade en landning av en utomjordisk farkost i Ängelholm 1946 och 1972 lät han uppföra ett UFO-monument som finns att beskåda på platsen för den påstådda landningen. 

Hyra lägenhet i Ängelholm nära stranden

Om somrarna är Ängelholm en turistmagnet och med en sandstrand som är hela 6 kilometer lång så förstår man varför. Ängelholm är också centralort för Kullabygden och Bjärebygden som flödar av turister sommartid. Även Flygmuseet drar mycket besökare. Det härstammar från den nedlagda flygflottiljen F10. Och om du ska hyra lägenhet i Ängelholm och inte alls gillar flygplan så kanske Järnvägens museum tidigare kallat Banmuseet är något för dig. 

Till och från din lägenhet i Ängelholm

Det är bra förbindelser till Ängelholm både med bil, tåg och flyg. Motorvägen E6/E20 mellan Malmö och Göteborg passerar Ängelholm och Riksväg 13 har sin ena ända i stan. Längs riksväg 13 ligger Klippan och Höör och i anda ändan ligger Ystad. Med lägenhet i Ängelholm kan du lättvindigt semestra i spanska Alicante då Ängelholms flygplats har utrikesflyg hit. Inrikes kan du flyga utan mellanlandning till Bromma, Arlanda och Visby. Under säsong går det också charterflyg till populära semesterdestinationer. Flygplatsens start- och landningsbanor ligger på den gamla nedlagda flygflottiljen F10s område. Både Öresundståg som trafikerar tågspåren mellan Köpenhamn, via Malmö till Göteborg och Pågatågen som kör sträckan mellan Malmö och Halmstad stannar på stationen i Ängelholm. 

Bostadsrätt i Ängelholm med en varierande arbetsmarknad

Ängelholm är en central plats för en stor omgivande landsbygd och här finns det jobb att söka inom allt från sjukvård, glasstillverkning och extrema sportbilar. Letar du lediga lägenheter i Ängelholm kanske du redan har en anställning på Ängelholms sjukhus, Engelholms Glass, Prisjakt, Rittal eller Koenigsegg som är exempel på populära arbetsgivare i stan. 1945 stod den nya flygflottiljen F10s förläggning klar och in flyttade den skånska flygflottiljen som tidigare legat i Bulltofta. 2002 lades flygflottiljen ned och den gamla förläggningen heter idag Valhall Park och ägs av byggföretaget Peab. Supersportbilsfabriken Koenigsegg har sin anläggning här i Valhall Park.

Hyra hus i Ängelholm med alla sina broar

Ska du hyra hus i Ängelholm så behöver du inte oroa dig för att välja ”fel” sida om ån. Med en massa broar ser Ängelholm till att Rönne å inte delar upp staden i två sidor. Inkluderat broar och viadukter för gång-, cykel och biltrafik har stan hela 28 stycken broar. Den äldsta bron är från 1864 och är uppkallad efter Karl XV.  

Tips när du letar lediga lägenheter i Ängelholm

Sedan 60-talet har Ängelholm haft en stadig befolkningsökning och idag bor här cirka 30 tusen invånare. Redan under 1800-talet då staden blev en skolstad och populär badort började tillväxten. Små industrier bidrog till en industrialisering i området och industrierna baserades främst på jordbruk och naturresurser som till exempel mejeri, tegelbruk och sockerbruk och turismen kom igång i slutet av 1800-talet. Kommunalägda Ängelholmshem är den största fastighetsägaren av hyreslägenheter i Ängelholm. Dom erbjuder lägenheter i Ängelholm som passar alla typer av behov. I dagsläget har de över 3000 lägenheter i Ängelholm och bygger fler lägenheter i Ängelholm med omnejd. Leta lediga lägenheter i Ängelholm behöver inte vara krångligt men var ute i god tid, ha din budget och kravspecifikation klar så kommer du att hyra lägenhet i Ängelholm väldigt snart.

Ängelholms historia

Till skillnad från i dag så var Ängelholm ingen trygg plats att bo på innan 1800-talet. Området kring Engelholm påverkades av flera krigsutbrott i olika omgångar och staden eldhärjades vid flera tillfällen. Under sin Skånska Resa 1749 uttryckte Carl von Linné sin oro över den flyktiga sanden som var ett ständigt problem för Ängelholm och dess invånare. Sandbankarna längs Skälderviken flyttade sig med väder, vind och hav och Carl von Linné föreslog en lösning som han också skildrade livligt. Det så kallade skyddsplanteringsarbetet påbörjades vilket innebar att sandhedarna mot havet fick tallar och björk inplanterade. Ska du hyra lägenhet i Ängelholm eller har hus i Ängelholm så utgör denna skog som kallas Kronoskogen en barriär mellan stan och hav och håller sanden på plats.

I norra Skåne ligger gemytliga Ängelholm beläget på Bjärehalvön som skjuter ut i Kattegatt. Ängelholm är en mindre stad med en rofylld stadskärna där du kan shoppa och sitta på caféer och avnjuta en god vetelängd. Strosa längs Rönne å och promenera genom Hembygdsparken med söta djur och god glass för både stora och små. Sommartid flockas badgästerna runt badbryggan där de kan njuta av ett svalkande dopp. Matkulturen i nordvästra Skåne får inte missas, inte minst fikastället på Café Killeröd med utsikt över de skånska vidderna. 

Den danska kungen Kristian II gav Ängelholm stadsprivilegier på 1500-talet och under århundradena som följde utkämpades strider i området mellan Danmark och Sverige. Ängelholm blev hårt åtgånget av bränder men lyckades sedan få upprättelse som badort och skolstad. 

Musikprofilen Jill Johnson har hjälp till att sätta Ängelholm på kartan, liksom tillverkningen av exklusiva bilar av företaget Koenigsegg. Jobbmöjligheter erbjuds av Prisjakt, Engelholms glass och Swedwood. 

Hyra bostad i Ängelholm

I Ängelholm finns det många villor och radhus men också hyreslägenheter på centralt läge med äldre och charmig prägel. Boende i centrum har bara en kort promenad till tågstationen och dessutom en smidig cykeltur till den vita sandstranden. Apotek, Systembolaget och vårdcentral ligger precis runt knuten.

I nybyggda området Saftstationen kommer det att finnas cykelparkering och solceller på taket, allt för att erbjuda ett modernt och hållbart boende med närhet till centrums alla bekvämligheter. 

Hyra rum i Ängelholm

I det lugna bostadsområdet Haradal ligger det en stor mängd friliggande villor och det finns busshållplatser i närheten för både regionbussar och stadsbussar. Resan in till centrum och tågstationen tar endast en kvart. Det finns möjlighet att hyra ett rum av någon som inte använder alla delar av sitt stora boende, till exempel om någon av familjens äldre barn har flyttat ut.