Lediga lägenheter i Halmstad med sina sju lokala underverk

Halmstad ligger längs Hallands västkust i den norra delen av Laholmsbukten där ån Nissan rinner ut i havet. I Halmstads omgivningar möter havet ängarna, skogarna och sjöarna och friluftslivet är därför rikt i trakten. Halmstad har sina alldeles egna sju underverk och har du just hittat din bostad bland lediga lägenheter i Halmstad så är det dags att du också hittar din favorit bland dessa sevärdheter; stadsporten, kyrkoruinen från 1100-talet, tårtkyrkan från 1800-talet, den majestätiska kvarnen, livräddartornet, stadsbiblioteket och ån Nissan.

Knutpunken Halmstad

Att hyra lägenhet i Halmstad fungerar fint även om du väljer att jobba längre bort från stan. Halmstad har en egen flygplats som trafikeras med reguljärflyg till och från Bromma och under högsäsong går det charterflyg till semesterdestinationer. Halmstad är ändpunkt för den icke-elektrifierade järnvägsleden till Nässjö och tågförbindelsen mellan Göteborg och Lund som kallas västkustbanan går igenom Halmstad. E6an passerar Halmstad så att hyra hus i Halmstad går fint även om du pendlar från Halmstad med bil. 

På äventyr runt Halmstad

Har du hyrt en bostad bland Halmstad lägenheter så har du alltid naturen nära inpå knuten. Med sitt naturnära läge har stan ett gediget utbud av lokalproducerade råvaror efter säsong. Det finns gott om gårdsbutiker och med bland annat syltkokeri, ett lokalt mejeri och fiskebodar så finns det kulinariska äventyr för alla smaker. Eller så är det ultimata äventyret för dig att själv fixa födan. I så fall finns det gott om möjligheter att fiska, plocka bär och svamp samt jaga. 

Det går att vandra och cykla både hit och dit i omgivningarna runt Halmstad som har hela 57 naturreservat i sin närhet. Inte långt från Halmstad, i den södra delen av Laholmsbukten, hittar du sommarpärlan och tennismetropolen Båstad och längtar du från Halmstad till storstaden väljer du mellan Malmö och Göteborg där Halmstad ligger precis mittemellan längs E6an. På Halmstads bostadsmarknad går det att både hyra hus och hitta lediga lägenheter. 

Högskolan i Halmstad med fokus på innovation

I Halmstad finns Halmstad högskola där man är mån om att studenterna ska får en utbildning med hög innovationsnivå där olika perspektiv möts. Med ett brett utbud av utbildningar är chanserna goda att dina framtidsdrömmar blir infriade i Halmstad. Oavsett om du valt att plugga ett helt program eller enstaka kurser så söker många studenter boende bland lägenheter i Halmstad. Om en teoretisk universitetsutbildning inte är något för dig så finns också Yrkeshögskolan och Komvux i stan med ett kursutbud som har något för alla. 

Hyra hus i Halmstad och jobba här

Turismen i Halmstad är en viktig näringsgren och det finns därför en rad olika yrken inom turism att söka i Halmstad med omnejd. Här finns också många företag inom andra branscher och söker du jobb i trakten kan det vara en god idé att samtidigt titta efter din bostad bland lägenheter att hyra. Har du redan bildat familj eller om trädgård är ett av dina intressen så går det såklart också bra att hyra hus i Halmstad. Halmstad har väl utbyggd kollektivtrafik i form av stadsbussar så du tar dig bekvämt runt i staden och dess omgivningar både till och från jobbet och på fritiden. 

Sommartider hej hej! 

Halmstad förknippas med Per Gessle och Gyllene Tider och senare även Roxette. Gyllene Tiders stora hitlåt var Sommartider hej hej! och det är lätt att tro att Halmstad bara är en typisk sommarstad som somnar på vintern. I Söndrum, intill det gamla stenbrottet ligger Halmstad Äventyrsland som sommartid är ett populärt utflyktsmål. Här finns karuseller, miniland och vattenland. 

Tylösand är den 4 kilometer långa sandstranden som är vida känd även utanför Halmstad. Den brukar utnämnas till Sveriges bästa strand och hit vallfärdar folk sommartid för att bada och njuta av den svenska sommaren. Livräddningssällskapet närvaro med sina välutbildade livräddare gör att tillvaron är trygg längs hela stranden. 

Men Halmstad är inte bara en sommarstad. Från Halmstad kan man till exempel ta färjan till Grenå i Danmark. Den tar både passagerare och fordon och har du en bostad bland lägenheter i Halmstad så ger färjelinjen en härlig känsla av att man bor nära kontinenten året om. 

Hyra lägenhet i Halmstad

Att leta lediga bostäder ibland Halmstads lägenheter kan ta lite tid. Även om Halmstad är en stad så är den inte en av de största i landet och utbudet är därför något lägre än i en storstad. Värt att tänka på är också att Halmstad med sin högskola har extra hög efterfrågan på Halmstad lägenheter att hyra vid terminsstarterna. Har du möjlighet så vidga ditt sök till att omfatta de lite större lägenheterna eller välj att hyra hus i Halmstad så konkurrerar du inte med alla studenter och sannolikheten är större att du hittar något direkt. Kan du så söker du med fördel efter lediga lägenheter i Halmstad under perioder som inte är typiska för studenter att söka efter lägenheter i Halmstad.