Lediga Hyresbostäder i Halmstad - sommarstaden vid havet

Tylösand, där natten aldrig tar slut. Så sjöng Per Gessle under sin solokarriär efter att han tagit världen med storm med bandet Roxette. Halmstad är en klassisk turiststad men också hem för barnfamiljer, studenter och yrkesarbetande.

På tjusiga torget Stora Torg finns en fontän vid namn Europa skapad av konstnären Carl Milles. I området finner du gemytliga korsvirkeshus och Sankt Nikolais kyrka som härstammar från medeltiden.

Halmstad har varit under danskt styre för ungefär 500 år sedan. I samband med freden i Brömsebro 1645 blev Halmstad och hela Halland åter svenskt. Kvar finns gamla rester av befästningarna runt staden. Halmstad har länge varit en klassisk militärstad med Hallands regemente och Hallandsbrigaden. Fortfarande än idag finns militära inslag som Försvarsmaktens tekniska skola och Hallandsgruppen. 

Många i Halmstad är anställda i den offentliga sektorn som högskolan och sjukhuset.

Åk till och från Halmstad enkelt

Många i Halmstad är anställda i den offentliga sektorn som högskolan och sjukhuset. Pendlingsmöjligheterna i Halmstad är fördelaktiga om du vill ta dig med tåg mellan Falkenberg, Kungsbacka och slutligen Göteborg. Då kan du kombinera och byta mellan regionaltåg och Öresundståg. Om du hellre tar dig norrut till Göteborg i bil går väg E6 dit och sedan vidare uppåt landet. Likadant kan du åka E6:an förbi Ängelholm och ner till Helsingborg. Faktum är att det går att åka vägen söderut till Malmö. Om du i stället vill till Ljungby kan du med fördel åka på den mindre vägen 25. 

Hyra bostad i Halmstad

Boende centralt är inte alltid det enklaste att få tag på, men tveka inte att kontakta några av de privata hyresvärdarna, så kanske de har en lösning för dig. Om du trivs i en genuin och äldre miljö rekommenderas Östra Förstaden med vackra stenhus och arkitektur i jugendstil. 

Om du är på jakt efter ett boende lite längre ut så är Frennarp ett område med radhus och bostadsrätter där du har möjlighet att hyra ett rum eller i andrahand. Området är lummigt och rofyllt, något av en idyll. Här kan du handla i olika livsmedelsaffärer och vistas ute i grönskan. 

Romantikern kanske har lust att bosätta sig i det centrala området Kärleken där många näringsidkare har passat på att namnge sina butiker och restauranger med ordet Kärleken i. Varför inte äta middag på Kärlekens pizzeria eller handla på Kärlekens Livs?

Hyra studentbostad i Halmstad

Nyhem ligger i de östra delarna av Halmstad och erbjuder studentlägenheter till fördelaktig hyra. Du kan också hitta studentlägenheter på Bolmensgatan och Gamletull. Det finns också möjligheter för studenter att hyra en stuga på Östra Stranden med havet som granne samtidigt som högskolan ligger i närheten.