Lediga lägenheter i Landskrona - kronan vid havet

Landskrona ligger mitt i den växande Öresundsregionen och är en stad med stark framåtanda inte minst inom näringslivet. Stadens attraktiva läge i Öresundsregionen innebär stora möjligheter för såväl befintligt näringsliv som nya företag. Med de goda förbindelserna med övriga Skåne och med Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn som nära grannar finns här ett stort utbud av utbildningar och arbetsgivare.

Plugga och hyr lägenhet i Landskrona med pendlingsavstånd

Landskrona har det perfekta utgångsläget om du väljer att studera vid universitet och högskolor i Öresundsregionen. Här finns både välutvecklade tåg- och bussförbindelser. Lunds universitet ligger bara 20 minuter bort med tåg, Campus Helsingborg 30 minuter bort, Högskolan i Kristianstad knappt 1,5 timme bort och med Öresundståget finns en direktförbindelse till Köpenhamn för studier vid Köpenhamn Universitet. Det finns få städer som är bättre än Landskrona vad gäller att erbjuda dessa valmöjligheter och kombinera det med möjligheten att efter plugg och jobb strosa ner till havet för en härlig promenad eller uppfriskande dopp.

Resa och pendla med bostad i Landskrona 

Eftersom Landskrona utvecklas i snabb takt växer nya bostadsområden fram. Här kan du bo havsnära, njuta av den vackra skånska naturen och samtidigt ha nära till ditt jobb. Med Landskronas välutvecklade pendlingsmöjligheter går det snabbt att ta sig runt i hela Öresundsregionen. De snabbaste tågen tar dig till Helsingborg på 13 minuter, till Lund på 16 minuter och till Malmö på 28 minuter. Stads- och länsbussar, Pågatåg och Öresundståg avgår med jämna mellanrum såväl inom stan som till de närliggande kommunerna. E6:an och E20:e gör det snabbt och enkelt att ta sig till omkringliggande orter med bil och du når både Malmö och Köpenhamns flygplatser på knappt en timme.

Besöksmål när du letar bostad i Landskrona

Ön Ven är väl värt ett besök när du letar lediga lägenheter i Landskrona.

Ven ligger ca 30 minuter bort mitt emellan Sverige och Danmark och passar utmärkt för en dagsutflykt. Här kan du njuta av lugnet, den friska luften och en vidunderlig utsikt åt alla håll. Hyr en av de för Ven karaktäristiska gula cyklarna och cykla på de slingriga cykelvägarna runt ön som är 11,7 km i omkrets och njut av pittoreska hamnar och fantastiska utsiktsplatser. Mitt på den lilla ön byggde den excentriske adelsmannen Tycho Brahe ett imponerande forskningscentrum med slott och observatorium under slutet av 1500-talet. Här studerade han himlavalvet och gjorde upptäckter som sedan låg till grund för hur vi idag ser på världen. Där han för mer än 400 år sedan studerade stjärnhimlen står nu Tycho Brahe-museet som är väl värt ett besök. Där kan du lära dig mer om Tychos liv och vetenskaper och samtidigt få en inblick i hur livet såg ut för de människor som bodde på ön under 1500-talet. 

Lägenhet i Landskrona med sjöfart och handel

Landskrona har sedan 1400-talet varit en viktig sjöfarts-och handelsstad i Öresunds centrum med växlande levnadsvillkor och framgångsperioder. Efter freden i Roskilde 1658 blev Skåne svenskt och Landskrona utsågs till Skånes huvudstad. Citadellet gav under flera århundraden staden karaktär av ett militärt centrum och därefter kom en tid då industrin dominerade istället. Justus Tranchell var 1800-talets främste industribyggare i Landskrona och fick epitetet ”Sveriges sockerkung”. Hans sockerindustri blev nyckeln till stadens snabba utveckling. Dominerande näringsgrenar därefter har varit varvsindustrin, mekaniska verkstäder och konfektionstillverkning. 

Jobba och ha lägenhet i Landskrona

Med lång traditionen inom varvsindustri och högteknologisk industri har de senaste åren ytterligare företag valt att etablera sig just här, mycket också beroende på det attraktiva läget mitt i denna expansiva region. Antal nystartade företag växer och här finns sedan tidigare etablerade industrier såväl nationella som internationella företag i ständigt behov av arbetskraft. Med bostad i Landskrona finns det goda möjligheter att hitta ditt nästa jobb eller ta nästa steg i din karriär.

På fritiden om du har bostad i Landskrona 

Planerar du att bli en Landskronabo och letar lediga lägenheter i Landskrona så kommer du få tillgång till ett rikt kultur- och föreningsliv. Här finns flera idrottsanläggningar, ishall och bad. Det finns något för alla i Landskrona. 

Kanske vill du lära dig spela ett instrument på Kulturskolan, fiska, spela frisbee-golf eller tennis? Gillar du att promenera kan du testa att vandra längs Skåneleden eller spelar du golf finns här en av Sveriges vackraste golfbanor.

Hyra lägenhet och bo bra i Karlskrona

I Landskrona bor du med närhet till hela regionens utbud och har samtidigt småstadens fördelar. Är du ute efter en bostad i Karlskrona så kan du hitta attraktiva bostäder vid havet, i stadskärnan eller i byarna runt omkring. Projekt under utveckling är Norra Borstahusen, Karlslund, Teaterterassen, Lägerplatsen och flera projekt i Landskronas byar Glumslöv, Asmundtorp och Häljarp. Bostadspriserna i Landskrona tog fart i och med att nyproduktion som Norra Borstahusen släppts ut på marknaden vilket drev upp priserna på lägenheter i Landskrona. Många som är födda i Landskrona väljer att flytta tillbaka och bilda familj här.

Landskrona - skånsk småstad med havet runt knuten

Välkomna till en skånsk småstad med perfekt läge på västkusten! Landskrona var på medeltiden ett mindre fiskeläge som sedan fick stadsprivilegier av Erik av Pommern. Sedermera ökade handeln med engelska köpmän och efter en tid satte Hansan tyvärr staden i brand. Under en period sympatiserade Landskronas borgare med med den danska kungen, något som ledde till att Landskrona slott byggdes. Stridigheter utspelades mellan danskar och svenskar och vid freden i Brömsebro blev Landskrona svenskt. Tack vare dess strategiska placering önskade statsmakten och tanken var att Landskrona skulle bli en viktig bastion i Sverige gentemot Danmark. Detta präglade stadsplaneringen och bygget av fästningar.

Under en period på 200 år växte Landskrona mycket snabbt. Det byggdes både en järnväg, flertalet yllefabriker samt ett sockerbruk. Under 1900-talet arbetade många av invånarna i den tunga industrin som till exempel Öresundsvarvet och Schlasbergs. När Öresundsvarvet lades ner på 1970-talet minskade stadens befolkning och arbetstillfällena försvann. 

Landskronabor har förmånen att kunna besöka natursköna ön Ven som bara ligger en kort båtresa bort. Du kan cykla runt ön och bada längs den fina kustlinjen. Invånarna kan roa sig med ett besök på den årliga Landskronakarnevalen eller besöka Landskrona museum.

Hyra bostad i Landskron

Om du hyr bostad centralt i Landskrona får du nära till Rådhustorget med pampiga byggnader i form av Handelsbanken och SEB-banken och den stora fontänen Västanvind. Du har också tågstationen runt knuten för att kunna ta dig vidare till närliggande Helsingborg. Det finns flera restauranger och pizzerior samt modebutiker och optiker i centrum. Hyr bostad i några av de äldre byggnaderna, bland annat i kvarteret Citadellstaden. Inom en snar framtid kan du också bo i nyproduktion i kvarteret Jäntan med utsikt över takåsarna från 16:e våningen. 

Hyra rum i Landskrona 

Området Borstahusen är något av Landskronas gräddhylla där det finns trevliga villor och småhus som passar barnfamiljer och arbetspendlare som vill koppla av på havsnära läge. Här har du möjlighet att hyra ett rum och samtidigt få den mysiga småbåtshamnen runt knuten.