Hyr ett rum i Lund 

Vill du hyra rum i Lund? Välkommen till lärdomsstaden och studentstaden Lund där det bor allt från studenter, till akademiker och barnfamiljer. Dessutom finns här ett dynamiskt stadsliv och uteliv, kombinerat med olika kulturella inslag i form av bokaffärer, bibliotek och museer.

Lund består både av lugna villaområden och flerfamiljshus, samt en charmig stadskärna med kullerstensgator. Det finns gott om shoppingmöjligheter, både hos nischade specialbutiker och de klassiska kedjorna som H&M och Lindex. Dessutom kan du bege dig till Nova Lund som ligger i utkanten av Lund. Här är det enkelt att hitta parkeringsplats och om du blir hungrig från all shopping finns det gott om matställen vid en food court. Det finns jobbmöjligheter i Lund i den akademiska världen samt på någon av de många företag som huserar här. Dessa är bland annat Active Biotech, Studentlitteratur och Axis. Dessutom finns det många skolor och gymnasier här som är i behov av såväl pedagoger som kringpersonal. Det är enkelt att transportera sig i Lund tack vare bussar och spårvagn och även att åka vidare till Malmö och andra kranskommuner. Det beror på att det går såväl pågatåg som Öresundståg från Lund C. Du kan vara i Malmö på under en halvtimme och i Köpenhamn på dryga timmen.

Rum i Lund - få koll på det praktiska

När du ögnar igenom annonser där det står rum att hyra lund är det viktigt att du direkt visar intresse om du hittar något som passar dina preferenser. Det beror på att det ofta är huggsexa mellan både lägenheter och andra typer av boende, speciellt i samband med terminsstart i Lund. Det är många som väljer att plugga här och de vill framförallt bo ett rum eftersom det är något billigare än att hitta en etta eller tvåa. Annars brukar det vara populärt att bo på studentkorridor. 

De som väljer att hyra ut ett rum gör detta eftersom de kanske har ett äldre barn eller partner som nyligen flyttat ut och nu måste betala en alltför hög hyra. Alternativt vill de hyra ut rummet under en period för att dryga ut kassan, kanske om de har ett specifikt sparmål. I kontraktet bestäms uthyrningsperioden och de andra villkoren, så se till att läsa igenom det noga för att undvika onödiga missförstånd. Det är också viktigt att man är överens vilken nivå på umgänge ni ska ha medan du bor under samma tak och hur de gemensamma ytorna ska nyttjas. Det positiva är att du alltid har någon annan att be om hjälp, speciellt om du är nyinflyttad, eller om det gäller något praktiskt med lägenheten. Ni kan dela på kostnaderna för wifi och streaming.

Så här kan du inreda ditt rum i Lund

Eftersom du inte har tillgång till hela lägenheten när du vill hyra rum i Lund, går det snabbare att inreda rummet. Det kan dessutom redan vara möblerat med en säng, fåtölj och skrivbord. Annars är det lätt att ordnat genom att köpa det nödvändigaste på IKEA och komplettera med second hand möbler som dessutom är billigare. I Lund kan du bland annat bege dig till Erikshjälpen och Svalorna för att hitta fynd. Det allra enklaste sättet att göra ett rum mer personligt är att köpa fina kuddar, filtar och trevliga gardiner. Om du dessutom köper större kuddar kan de pallras upp på sängen mot väggen. Lägg till ett snyggt överkast och vips har du förvandlat sovplatsen till ett praktiskt häng för dig och dina gäster. Ett annat sätt att inreda är med fina gröna växter, både i små krukor och golvkrukor. Du kan dessutom använda en större växt som en praktisk rumsavdelare. Aloe vera-plantor och andra tjockbladiga växter behöver inte vattnas speciellt ofta, vilket är praktiskt om du planerar att resa bort då och då.

Hyr rum i Lund och njut av stadens trygga lunk 

Det finns massor av saker att göra i Lund förutom att hålla dig sysselsatt med arbete och vardagssysslor. I Lund ligger både Stadsbiblioteket och Universitetsbiblioteket vilket gör att du alltid har tillgång till litteratur och trevliga platser att studera eller arbeta på. Det är också vanligt att biblioteket anordnar Författarkvällar där allmänheten får höra sin favoritförfattare berätta mer om sitt författarskap. Vidare kan du gå på trevliga spelningar på Mejeriet, ett spelställe som blivit närmast av en institution i Lund.

Det är mysigt att strosa runt på Lunds gator, inte minst på hösten då man förväntar sig att självaste Harry Potter ska dyka upp i de trånga och charmiga gränderna. Men våren är också en härlig tid i Lund. Det beror på att alla vackra blommor slår ut i Botaniska trädgården. Den kändaste bland alla vårblommor är magnolian som syns på bilder från Lunds universitet. Det finns minsann alltid något nytt att upptäcka om du hyr rum i Lund.