Behöver du bostad snabbare? Satsa på att hyra rum i Malmö

Annonser med tillgängliga förstahandskontrakt finns det inte alltid särskilt gott om, men i desto fler annonser kan du säkert läsa att det står “rum uthyres malmö” i. Om du är i behov av bostad snabbt kan det vara viktigare att inte vara alltför begränsad i sitt tänk och istället leta i nya områden eller andra boendeformer. Att hyra ett rum i Malmö är ofta en mer akut lösning eller tänkt för den som kanske inte kommer att stanna i staden alltför länge. Till exempel om du ska köpa en bostad, pluggar en termin på universitetet eller söker ett förstahandskontrakt mer aktivt. Andra tycker om att bo hos någon annan, antingen för att de vill ha sällskap eller ser det som en chans att dela på hushållsutgifterna.

Det är inte alltid lätt att få tag på boende i Malmö som de senaste tio åren har blivit populärt tack vare sitt rika restaurang- och nöjesliv samt Malmö universitet. De populäraste områdena är bland annat Möllevången med sin dynamiska grönsaksförsäljning på torget eller spännande specialbutiker med asiatisk mat eller goda delikatessostar. Även Slottsstaden med alla sina trevliga caféer och närheten till vattnet är ett bostadsområde där du kan hyra rum i Malmö. 

Ett annat klassiskt Malmöområde är Sofielund där det växer vackra stockrosor och trafiken är lugn. Även Gamla Väster har en liknande charm men ligger betydligt mer centralt. Eftersom här mestadels finns hus och inte hyreshus når du säkerligen större framgång med att hyra rum i Malmö om du letar här, och inte är begränsad till en vanlig etta eller tvåa.

Annars ligger Västra hamnen nära till hands om du vill bo nära vattnet och ha nära till ett stort ICA Maxi där du kan handla mat och annat till hushållet till vettiga priser. Människor som vistas i Västra hamnen uppskattar att kunna strosa längs Strandpromenaden och sola på bryggorna.

Fördelarna med att hyra rum i Malmö

En av de mer ansträngande aspekterna med att flytta, som en del säkerligen tycker är ganska roligt är att möblera. Men det är relativt kostsamt att köpa nytt och dessutom tungt att släpa möbler uppför trapporna. Med ett rum i Malmö har du säkerligen inte samma problem eftersom många hyr ut möblerat. Detta eftersom hyresvärden ofta själv är kvar i lägenheten och inte vill göra sig av med bohag för att göra plats för en annan person. När du flyttar in brukar det finnas både säng, bokhylla och kanske ett skrivbord. I stort sett allt man behöver förutom plats till kläderna. 

Det är inte säkert att ni kommer att dela alla sociala ytor men om du får tillgång till det gemensamma vardagsrummet är det verkligen ett plus. Där brukar det finnas en större TV och även möjlighet för dig att bjuda över vänner. Om ni båda tittar på TV i vardagsrummet kan det dessutom vara lägligt att dela på kostnader för antingen streamingtjänster och wifi. Se till att ha en överenskommelse som båda är nöjda med och skriv gärna ner den gemensamt, eller för dig själv. När man delar samma boendeyta är det viktigt att visa respekt och förstå att alla har olika syn på när det ska vara tyst, släckt och vem som kan vistas i bostaden. 

Att hyra rum i Malmö kan verkligen vara ett sätt att lära känna en ny stad och även bekanta dig med din hyresvärden och hens nätverk. Så för många känns det extra tryggt om det är första boendet eller om man nyss hoppat på en utbildning.

Att hyra rum i Malmö ger tillgång till flera fritidsaktiviteter

Alla som letar rum i Malmö bör överväga flera andra fördelar, som det faktum att det finns många roliga aktiviteter i staden och att många av dem är gratis. En vacker sommar- eller vårdag beger sig många till Ribban för att cykla längs den långa strandpromenaden eller testa volleybollbanorna. Det går naturligtvis också att bada i havet och ligga på den fina vita sanden och bara ta det lugnt. Det ligger flera kiosker längs strandpromenaden och du kan också gå till Malmö kallbadhus för att fika och dricka kaffe. 

I flera av parkerna finns det dessutom utegym som inte kostar något alls. Perfekt att kombinera med en löprunda! I de östra delarna av Malmö nära Gyllins trädgård ligger det trevliga rekreationsområdet Bulltofta. Utmana vännerna i minigolf eller ge dig ut i spåret.

Hyra rum i Malmö? Glöm inte att göra detta!

Om du bestämt dig för att hyra rum i Malmö är det inte konstigt att du jublar över ditt nya boende, men tänk också på att ordna med allt det praktiska. Till exempel behöver du göra en adressändring i samband med flytt. Se gärna till att betala för eftersändning av posten så att inga viktiga räkningar eller dokument inte kommer fram.