Sugen på boende vid skånska kusten? Passa på att hyra hus i Malmö

Om du hyr hus i Malmö väntar en gemytlig tid i Skåne med en härlig storstad för dina fötter. Det är enkelt att ta sig runt i staden och många andra orter ligger på pendlingsavstånd.

Malmö är en stad vars stadsdelar vetter både mot öster och väster, där havet ligger. Det är ingen tvekan om att att det finns olika fördelar med att bo antingen nära Limhamn och Slottstaden eller mot Videdal och Bulltofta till. Det är många som tycker att det är attraktivt att bo nära vattnet, men om du letar dig bort mot andra hållet är ofta hyran lägre och dessutom har du lättare att ta dig vidare ut ur Malmö och bort till Lund eller Helsingborg. I Malmös östra delar finns det fina parker och rekreationsområdet Bulltofta. Där kan man spela både minigolf och frisbeegolf eller ge sig ut i motionsspåret.

Alla Malmös hus ser olika ut, det finns till exempel vackra äldre byggnader i innerstaden med prägel från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. På somrarna prunkar stockrosorna utanför huset med fin puts och annorlunda detaljer. Dessa gränder är ofta trevliga att strosa i och har fullt av restauranger och andra butiker. På Gamla Väster ger kullerstensgatorna stadsdelen en extra charm.

Ett hus i Malmö bjuder på trädgårdsliv

När du hyr hus i Malmö är det positivt att få en trevlig utomhusmiljö som dina barn eller husdjuren kan trivas i. Gräsmattor inbjuder till lek och bus, och dessutom kan du odla dina egna grönsaker. Ytan behöver inte ens vara stor. Det räcker med att ha några mindre odlingslådor eller krukor med kryddor i på terrassen. Malmöbor som vill fylla på med verktyg och trädgårdsprodukter brukar åka ut till Svågertorp där både Bauhaus, IKEA och Rusta ligger.

En del föredrar också att ha tillgång till en svalkande pool. Det är skönt att bada under varma sommardagar och även passa på att simma några längder. Simning är ändå den skonsammaste motionsformen! Poolen måste renas ofta och du behöver säkra att de inte fastnar smuts i filtret. Om inte poolen används på ett tag måste den täckas över med en presenning så ingen hamnar där av misstag.

Om du hyr hus i Malmö blir det så klart en hel del trädgårdsarbete som följer med årstid, som att kratta löv och skotta snö. Det är du som ansvar för att hålla uppfarten och vägen precis utanför fri från snö så att fordon och postbilar kan komma fram. Samma sak gäller med avfallstunnan, den ska rullas fram så att den kan tömmas regelbundet.

Hus i Malmö gör det enklare att ha bil 

De allra flesta som hyr hus är överens om att en av de bästa aspekterna är att man faktiskt inte behöva leta parkeringsplats till bilen, utan att det finns en uppfart eller garage. Med hus i Malmö kan du parkera bilen tryggt och säkert inne i garaget. Där kan du också förvara däck och andra verktyg som du inte vill ha inne i huset. Kör bil ut till välsorterade ICA MAXI i Västra hamnen och bunkra upp. De har delikatess samt kläder och mat från världens alla hörn. På samma torg finns även ett Systembolag så att du kan runda av med ett gott vin inför helgen. Andra föredrar att handla på COOP vid Stadion som också är stor, och kanske passar det att göra lite inköp innan du ser MFF spela. Tänk på att många gator i innerstaden görs om till Sommargata på sommaren för att göra det trevligare att strosa runt utan att behöva besväras av biltrafik. Dock finns det flera citygarage som du kan ställa bilen i och fortsätta till fots. P-huset Anna är en av de större och har dessutom en känd graffitivägg där många passar på att sätta avtryck.

Saker att tänka på när du hyra hus Malmö

Tänk efter före när du hyr hus i Malmö. Visserligen är det smidigt att inte behöva ta lån för att kunna bo, speciellt om framtiden inte är huggen i sten. En del hyr också hus i en övergångsperiod medan de väntar på att det köpta huset ska bli ledigt. En annan positiv aspekt är att det kommer att finnas möbler i boendet. Du behöver inte lägga energi på att släpa dit nya. Dock går det att sätta personlig prägel på hemmet med gardiner, mattor, kuddar och filtar.

Du behöver alltså inte ta det övergripande ansvaret för huset i Malmö, men det är ändå viktigt att ta hand om boendet så att de riktiga ägarna inte klagar på slitage. De kanske vill sälja med vinst i framtiden och kan därför kräva att du återställer eventuella repor på golvet eller fläckar på väggarna. Normalt brukar det finnas en deposition när ni tecknar kontraktet. Läs igenom det noga eftersom avtalet sker mellan två parter som i detta fallet är privatpersoner. Var noga med att dokumentera husets sick när du flyttar in så att inga missförstånd uppstår.