Kombinera stadsliv och lugn när du hyra radhus i Malmö

Vill du hyra radhus i Malmö? Man behöver inte ta sig ända ut på landet för att kunna bo marknära och kanske ha en liten trädgårdstäppa. Det finns nämligen en hel del radhus att hyra, både i andrahand och förstahand. Dock är inte marknaden för radhus lika stor som vanliga hyreslägenheter men det finns fortfarande möjlighet att lägg vantarna på detta charmiga boende.

Malmö har allt en mindre storstad behöver och det är nära till parker, ett myllrande restaurangliv och en mängd fritidsaktiviteter. Det finns olika områden med radhus. En av dessa är de klassiska, äldre bostäderna på Sofielund där det växer prunkande stockrosor och gatorna är närmast tomma på biltrafik. En liknande charm, men tydligt mer centralt, är det på Gamla Väster där sekelskifteshusen duggar tätt, många med vackra portar och fönster. Härifrån tar det bara ett par minuter innan du kommer till gågatan.

Ett annat område med radhus att hyra i Malmö ligger i Västra hamnen och här finns det gott om vattenspeglar och modern och stilren arkitektur. Tack vare att många av husen där har generösa fönster är det gott om ljusinsläpp. Med havet runt knuten så kan du tillbringa lugna och trevliga helger och kvällar längs strandpromenaden.

Området Johanneslust har också radhus och dessutom byggs det mycket nytt i de östra delarna av Malmö som exempelvis Gyllins trädgård. När du bor i den östra delen har du inte så nära till havet, men ofta är bostadskostnaderna lägre och du har enklare att ta dig ut ur Malmö bilvägen. Det trevliga rekreationsområdet Bulltofta är lätt att åka till. Där kan man utmana vännerna i minigolf och frisbeegolf eller ge sig ut på löprunda.

Ett radhus i Malmö är ett boende som är lätt att trivas i

Om du satsar på att hyra radhus i Malmö har du lite mer svängrum än om du är i en mindre lägenhet. Det beror på att du oftast har tillgång till en uteplats och trädgård. I många hyresgästföreningar är det förbjudet att grilla på balkongen, men om du bor i radhus i Malmö är dessa regler inte lika strikta.

Om du gillar att ha en liten uteplats eller täppa är det perfekt att ha ett mindre radhus eftersom trädgården inte är enorm och gräsmattan inte tar hela eftermiddagen att klippa. Man ska inte sticka under en stol med att trädgården kräver mycket skötsel oavsett årstid. På den lilla uteplatsen går det att sätta några fina blomkrukor och örtkrukor, och se dem frodas. Allt som behövs för en trädgårdsägare är några bra redskap som ogräsrensare, vattenkanna och kratta. Mycket av detta finns att köpa ut i Svågertorp där både Bauhaus, IKEA och Rusta finns.

Att bo på kvadratsnål yta som ett radhus ofta kan vara är praktiskt när det är städning på gång. Dessutom håller ni nere kostnaderna för boendet. Radhus är ofta enplanshus och det är enklare att överblicka barnens aktiviteter och att dra runt med dammsugaren. Är man dessutom äldre kan det vara jobbigt att springa upp och ner i trapporna.

Bo i radhus i Malmö och ta dig runt enkelt

Svårt att hitta parkeringsplats till bilden? Om du bor i radhus i Malmö finns det vanligtvis en uppfart att ställa bilen på eller i garaget. Det är alltså förenligt med bilägande att bo i radhus. Bilen är också bra till storhandling och det finns gott om välfyllda stormarknader i Malmö som ICA MAXI i Västra hamnen och COOP vid Stadion. En del föredrar att använda lådcykeln som är enkel att manövreras och kan fyllas med matkassar.

Inne i staden kan det vara svårt att hitta parkering och på sommaren är en del gator Sommargata och biltrafiken begränsas. Det finns en flertal citygarage som P-huset Anna där det är prisvärt att ställa bilen. 

Hyra radhus i Malmö? Tänk på det här!

Det finns en del saker att tänka på när du vill hyra radhus i Malmö. Många som hyr ut sitt radhus gör det för att de kanske vill sälja i framtiden men inte just nu. De kanske ska testa att bo utomlands ett tag eller så har de köpt ett annat hus och vill inte betala för två boenden medan det första säljs. Därför är de flesta intresserade av att ni ska ta väl hand om boendet. När kontrakt skrivs brukar det ingå en deposition som behålls om hyresvärden anser att det finns dyra skador som måste repareras. Ta därför väl hand om alla inventarier och dokumentera allt vid inflytt i fall det skulle uppstå diskussioner. Det är viktigt att du tar hand om avfallssorteringen och underlättar för tömning varje vecka. Bekanta dig också med dina grannar och se om det finns en grannsamverkan mot brott. Det är alltid bra att vara lite extra uppmärksam om någon okänd skulle bete sig märkligt på er gata.