Lediga lägenheter i havsnära Kalmar

Kalmar har väldigt nöjda invånare. De är så nöjda att det i en undersökning visade sig att 90% av alla Kalmarbor rekommenderar andra att flytta till Kalmar. Kalmar är också populärt som semestermål, särskilt sommartid då staden erbjuder gott om till exempel evenemang, badplatser och sevärda platser med historia. Dessa klassiska semesteraktiviteter passar såklart också bra för bofasta Kalmarbor så söker du lediga lägenheter i Kalmar kan du se fram emot ett aktivt småstadsliv i Kalmar med inslag av mycket historia. 

Bostad i Kalmar med historiska vingslag

I Kalmar har man varit mån om att behålla sin charm och karaktär och många gamla byggnader är därför varsamt och tidstypiskt renoverade. Letar du bostad i Kalmar och gillar äldre byggnader kan du därför ha turen att hitta lediga lägenheter i äldre hus när du söker bland bostäder i Kalmar. Kalmar hade sin riktiga storhetstid på Medeltiden då politiska möten förlades till staden som vid denna tiden hade en mycket välmående handelsnäring. Den så kallade Kalmarunionen bildades under ett sådant här möte redan 1397. Det var kungarikena Danmark, Norge och Sverige som bestämde sig för att gå ihop i Kalmarunionen och den varade ända till 1523.

Om man har bostad i Kalmar är det är lätt att ta sig hit 

Det tar bara 10 minuter att åka från centrala Kalmar ut till Kalmar Öland Airport. Flygplatsen har varje dag flera reguljära avgångar till Stockholm och charterflyg går också från flygplatsen till populära resmål i säsong. Har du lägenhet i Kalmar men flyget inte är något för dig så kan du lätt hoppa på direkttåg till både Göteborg och Malmö och vidare till Köpenhamn. Ska du till Stockholm tar du ett tåg till stambanan där Stockholmstågen går.

Jobba eller plugga och ha hyresrätt i Kalmar 

Sveriges senaste nytillskott bland universitet i landet finns i Kalmar. Det så kallade Linnéuniversitetet är supermodernt och har en hög internationell prägel. Linnéandan kan sammanfattas i nyckelorden nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet och Linnéuniversitetet vill vara en aktiv och naturlig del av samhället där man gör ett ordentligt avtryck. Hållbarhet är viktigt och universitetet vill vara delaktigt i utvecklingen av en bättre framtid för individen och världen vi lever i. För dig som snart är färdigpluggad eller redan har din examen kan du söka jobb bland företagen i Kalmar. De största arbetsgivarna i stan är multinationella Atlas Copco, Nobina, Tidningsbärarna och Ikeas försäljningsbolag. Många e-handelsbolag har etablerat sig i området liksom expansiva gröna näringar. Så vill du jobba i ett start-up-bolag eller för en mindre arbetsgivare så finns de möjligheterna också i Kalmar. 

Hyra lägenhet i Kalmar med utsikt över Ölandsbron

Ursprungligen låg Kalmar centrum vid Slottsfjärden där Kalmar Slott fortfarande ligger men 1640 beslutades att stadens kärna skulle flyttas till Kvarnholmen. Kalmarborna tyckte först att detta var en dålig idé men när en brand 1647 förstörde stora delar av den gamla stan så blev beslutet verkställt. Kalmar centrum ligger idag därför främst på Kvarnholmen som är en ö och letar du lediga lägenheter i Kalmar och är ute efter en bostad som är kulturminnesmärkt så är Kvarnholmen stadsdelen du ska filtrera ditt sök på. Kvarnholmen har flest kulturminnesmärkta hus i hela Sverige. Runt Kvarnholmen finns delar av den gamla ringmuren som löpte runt stan kvar och i centrum stoltserar norra Europas bäst bevarade barockkyrkor - Kalmar domkyrka. Stadsdelen Malmen, nordväst om Kvarnholmen huserar Komvux, Tingsrätten, stadsbiblioteket och fängelset. Runt Kalmar har du en underbar landsbygd med vackra skogspartier varvat med öppna landskap. Ölandsbron stod klar 1972 efter ett bygge över 5 år. Den högsta delen av bron mäter 40 meter över havsytan och bron syns från stora delar av Kalmar. Länge var Ölandsbron Europas längsta bro med sina 6072 meter.

Åretruntaktiviteter i Kalmar

En bekväm promenad eller cykeltur tar dig till allt du behöver i Kalmartrakten. Parker, ängar, kullerstensgator, sevärdheter, evenemang, bad, butiker, restauranger och caféer. Har du en hyresrätt i Kalmar så kanske en utflykt till Regalskeppet Kronan som har öppet för visningar är en trevlig helgaktivitet. 

Leta bland bostäder i Kalmar och heja på ditt favoritlag

Kalmar stoltserar med två fotbollslag i allsvenskan - Kalmar FF och IFK Kalmar och är du i Kalmar för att leta lediga lägenheter bland bostäderna i Kalmar så kanske du kan pricka in att också gå på fotbollsmatch. Om fotboll inte är din sport så finns innebandylaget FBC Kalmarsund som är framgångsrika i innebandyns SSL. Vill du utöva din favoritsport eller hitta en ny sport att träna så kan du veta att i Kalmar finns nästan alla sporter på ett eller annat sätt representerade i Kalmar med omnejd. 

Tips för att hyra lägenhet i Kalmar 

Med viss inflyttning så ökar antalet invånare och till följd av detta så ökar också efterfrågan på bostäder i Kalmar. Många vill flytta till stadens centrala delar och det finns därför färre lediga lägenheter i Kalmar centrum och fler lediga objekt i omkringliggande områden. Om du har tidspress och måste hitta en hyresrätt i Kalmar relativt snabbt är det därför viktigt att du vidgar ditt geografiska sökområde till att även omfatta områden strax utanför stadskärnan eller till och med i omkringliggande kommuner som till exempel Nybro.

Hyra studentbostad i Kalmar

Studenter i Kalmar kan med fördel utnyttja bostadsgarantin. Du kan bo med närhet till både innerstaden, bibliotek och gym. En del studenter söker sig till studentboendet Rockan som ligger nära universitetet. Det finns också möjlighet att finna en studentbostad centralt, men då rekommenderas du att kolla med privata hyresvärdar.