Hyresbostäder i Kalmar - småländskt gemyt vid kusten

Kalmar är en stad med många historiska inslag. Eftersom Kalmar förr i tiden gränsade mot Danmark var det både en plats för strider och konflikter. Hansan hade också stort inflytande här under 1200-talet vilket gjorde att betydande handel bedrevs här. 

Trots att många ser på Kalmar som en traditionellt småländsk stad har den haft en stor tysk befolkning under medeltiden. Det finns också en stad i Iowa som heter Calmar eftersom en svensk utvandrare namngett den. 

De största arbetsplatserna i Kalmar är Atlas Copco, Nobina och Ugglarps för att nämna några. Hansa City byggdes 2008 och är en stor handelsplats som bidragit till att kommersen ökat i staden. Här finns bland annat varuhuset IKEA. Den före detta högskolan i Kalmar ingår numera i Linnéuniversitetet där forskning inom biomedicin, nanoteknik och miljövetenskap bedrivs. 

Hyra bostad i Kalmar

Ön Kvarnholmen är Kalmars mest centrala stadsdel och har flest K-märkta hus i Sverige. Det löper en ringmur runt ön. Intill slottet kan du strosa i den gemytliga stadsparken där det finns en stor paviljong som brukar kallas “Byttan”. Den ståtliga Ölandsbron är en av de klassiska sevärdheterna förutom de fina barockbyggnaderna och Kalmar slott.

Tre kilometer från centrum finner du området Falkenberg där du har nära till badplatser, härlig natur och motionsmöjligheter. Du kan traska bort till ICA och med lätthet ta dig till ett större köpcentrum härifrån. Norrgårdsgärdet ligger något närmare de centrala delarna. 

I stadsdelen Snurrom finns det gott om fräsch nybyggnation i närheten av Värsnäs friluftsområde. 

Hyra studentbostad i Kalmar

Studenter i Kalmar kan med fördel utnyttja bostadsgarantin. Du kan bo med närhet till både innerstaden, bibliotek och gym. En del studenter söker sig till studentboendet Rockan som ligger nära universitetet. Det finns också möjlighet att finna en studentbostad centralt, men då rekommenderas du att kolla med privata hyresvärdar.