Hitta lediga lägenheter i Södertälje - den bortglömda badorten

Södertälje ligger bara 33 km sydväst om Stockholm och närheten till huvudstaden gör att många söker lediga lägenheter i Södertälje att hyra. Genom Södertälje rinner Södertälje kanal med en sluss som på ett trevligt sätt binder ihop Mälaren med Östersjön. Staden var länge känd som badort för stockholmare och några landmärken från denna epok finns fortfarande kvar såsom Badhotellet, Strandhotellet och Villa Bellevue. Om du gillar badortskänslan med bebyggelse från förra sekelskiftet kan du söka på Södertälje bostäder att hyra på adresserna runt dessa landmärken.  

Att jobba i Södertälje

Man kan inte längre jobba som Kringelgumma i Södertälje men under badortstiden var detta ett vanligt förekommande jobb. Kringelgummorna var kvinnor som sålde kaffebröd i form av kringlor till badturisterna. Den gamla goda badortstraditionen med att sälja Södertäljekringlor har plockats upp av några av stadens bagerier och konditorier så om du gillar sötsaker och har turen att du redan hyr lägenhet i Södertälje så kan du enkelt avnjuta det traditionella kaffebrödet.

Det finns en uppsjö av attraktiva arbetsgivare i Södertälje varav storföretagen Scania och Astra Zeneca är de största. Vill du både bo och jobba i samma stad så finns det goda möjligheter till detta i Södertälje och har du redan anställning här är det bara att sätta fart och söka lediga lägenheter i Södertälje. Eller så hyr du lägenhet i Södertälje först och söker sedan jobb ibland verksamheterna i stan. Att hyra lägenhet bland Södertälje bostäder och jobba eller studera i Stockholm fungerar också fint då kollektivtrafiken är väl fungerande.

Att plugga i Södertälje

KTH - Kungliga Tekniska högskolan har ett stort campus i Södertälje och bedriver både utbildning och forskning här. Just nu expanderar de stort inom området hållbar produktion. Vet du inte om du vill bosätta dig i Södertälje efter studierna kan det vara en bra idé att först hyra lägenhet i Södertälje. Högskolans utbildning bedrivs i samarbete med storföretagen i trakten så det finns goda chanser till jobb direkt efter examen. 

Att ta sig till och från Södertälje

Det är lätt att ta sig till Södertälje med tåg eller bil. Om du kör bil så ligger Södertälje där E4an från Helsingborg går ihop med E20 från Göteborg. När du söker lediga lägenheter i Södertälje så kan du fundera på om du behöver ha nära till din arbetsplats eller dina studier och om du inte pluggar eller jobbar i Södertälje kan det vara en bra idé att inte ha så långt till tågstationen. Du kan åka tåg med SJ eller om du ska till Stockholm så finns SL pendeltåg.

Om man hyr lägenhet i Södertälje vad gör man då på fritiden?

Tom Tits Experiment är ett uppskattat vetenskapsmuséeum som ligger i Södertälje. Det är ett upplevelsecentrum för både små och stora barn där du alltid lär dig något nytt. Badortstraditionen i stan lever vidare i en modern året-runt-tappning i form av Sydpoolen som har äventyrsbad, hopptorn, bassänger, bastu och gym. Stadens äldsta byggnad är Sankta Ragnhilds kyrka och den är värt ett besök. De äldsta delarna är från så tidigt som 1100-talet. 

Om du ska hyra lägenhet i Södertälje kanske du behöver shoppa lite nytt till bostaden och för den shoppingsugne är det Gågatan som gäller. Det är den bilfria delen av Storgatan som kallas så. Här finns butiker och varuhus för alla smaker, kulturer och åldrar. När man behöver en paus är Maren perfekt med sitt stora utbud av restauranger och fikamöjligheter. Att i all enkelhet bara sitta och dingla med benen på bryggan i Maren är också härligt. Det finns såklart också alla de vanliga shoppingmöjligheterna vid shoppingcentrum utanför stan vilket är smidigt om du väljer att hyra lägenhet i Södertäljes utkant. 

Gillar du Tennis har du hittat rätt när du söker bostad bland lägenheter i Södertälje. Tennislegenden Björn Borg är en Södertäljeson och det finns därför gott om Tennisanläggningar runt om i stan. 

När man bott ett tag i sin lägenhet i Södertälje och känner sig hemma i stan är Järna ett perfekt utflyktsmål. Här kan du mysa runt bland småskaliga butiker och restauranger med lokalt producerad mat och fika. Det finns ett stort ekologiskt utbud på byn och man kan hitta spår av den antroposofiska idéläran som har fått fäste i trakten.

Hyra lägenhet i Södertälje

Att leta bland lediga bostäder i Södertälje behöver inte vara svårt. Men det tar ofta lite längre tid än man tror och många kan uppleva att det är svårt att hitta rätt bland de lediga lägenheter som finns i Södertälje. Prisbilden på att hyra bland Södertälje bostäder är dyrare än genomsnittet i landet och det beror bland annat på storleken på stan, antalet attraktiva arbetstillfällen, KTH och närheten till huvudstaden.  

Letar du lediga lägenheter i Södertälje kan det vara en bra idé att göra en utflykt till Södertälje och åka runt och besöka de olika bostadsområden som finns. Då är det lättare att begränsa sitt sökområde när man letar lediga lägenheter i Södertälje att hyra.

Fundera på vad du har för krav och se till att börja i god tid med att söka lediga lägenheter i Södertälje innan jobbet eller studierna påbörjas. Stöter du på problem när du letar bland Södertäljes bostäder så kontrollerar du att du har avgränsat ditt sök så att de passar dina behov.