Hyresbostäder i Södertälje - mer än närheten till Stockholm

Södertälje ligger bara ett stenkast från Stockholm och är en del av Stockholms län. Dock är Södertälje sin egen stad med cirka 75 000 invånare. Första gången Södertälje nämns är runt 1000-talet när platsen användes som genomfartsled mellan Skara och Birka. Gamla kyrkor som uppfördes vid den här tiden skvallrar om att Södertälje var en viktig kyrkostad. Sankta Ragnhilds kyrka är numera en av stadens sevärdheter med sin fina treskeppiga byggnad och ett imponerande torn. 

Borgen Telge som uppfördes på 1300-talet har gett namn till staden. Hamnen och handeln blomstrade tack vare Karl IX, men sedan började Södertälje allt mer gå över till industriell tillverkning. De främsta tillverkarna var Svenska Centrifug, Scania och Tobaksmonopolet för att nämna några. Scania är fortfarande en stor arbetsgivare, liksom Astra Zeneca.

Hyra bostad i Södertälje

Kanske önskar du hyra en bostad i centrum? Södertäljes stadskärna är vidsträckt och består i vissa delar av en stor mängd trähus. En bilfri del av Storgatan kallas i folkmun Gågatan där de flesta butiker och varuhus ligger. Om du vill avnjuta en god bit mat bör du ta dig till Marenplan. 

Hälften av Södertäljes bostäder är hyresrätter vilket ökar din chans när du letar efter ett första eller andrahandskontrakt. Södertälje erbjuder bostadsgaranti vilket innebär att du ska kunna teckna ett kontrakt oavsett om du saknar fast anställning eller har en betalningsanmärkning.

Hyra studentbostad i Södertälje

Kungliga Tekniska Högskola har förlagt ett campus i Södertälje där studenterna bland annat kan plugga maskinteknik på masternivå. Även andra yrkeshögskolor, universitet och högskolor har förlagt delar av sin utbildning på Campus Telge. Det finns boende för studenter i bland annat området Rosenlund. Du kan också söka efter ett rum eller andrahandsboende i lägenheterna i centrum alternativt i ett hus lite längre ut från stadskärnan.