Skara

Hitta din nästa bostad i Skara

På en strategisk plats mitt på Västgötaslätten hittar vi Skara, den lilla småstaden mellan Vänern och Vättern. Få städer är så förknippade med Västergötland som just Skara. Kända för sitt omfattande jordbruk, sin domkyrka och sitt Sommarland, som årligen lockar massvis av turister, så bevisar Skara att det är en attraktiv plats, med goda arbetsmöjligheter och chans till ett aktivt liv.

Med sin bostad i Skara har man en bred arbetsmarknad framför sig. Via E20 som går igenom staden når man både Stockholm och Göteborg. På närmare håll når man Skövde på en halvtimme med både bil och kollektivtrafik. Här är också goda kommunikationsmöjligheter till närliggande Lidköping, Vara och Falköping, perfekt för både arbetspendlare och studenter.

I staden finns ett kommunalt bostadsbolag som hyr ut lediga lägenheter i Skara, men här finns även ett stort antal privata uthyrare. Vi har alla olika behov för vårt boende. En del trivs med att äga sin bostad och kan då vända sig till en mäklare för att botanisera bland hus eller bostadsrätter i Skara. Andra vill eller kan av olika anledningar inte detta, och för dem finns BostadsZonen. Här kan du enkelt se det sammanställda utbudet av hyreslägenheter i Skara, men här finns även andra bostadsformer så som hus, radhus och rum.

En mångfald av lägenheter i Skara

Vi vet inte varför du vill flytta till Skara, men vi gissar att det kan ha att göra med de fantastiskt vidsträckta odlingsmarkerna och den sköna naturen, de goda studiemöjligheterna eller kanske förutsättningarna till ett tryggt och kärleksfullt familjeliv. I Skara bor man till förmånliga priser jämfört med omkringliggande större städer, och detta gäller även dig som letar efter hyreslägenheter i Skara. Här går det att hitta en enkel 1:a för under 3 000 kr i månaden, en 2:a för under 6 000 kr och en rymlig 4:a för omkring 10 000 kr.

Mångfalden av lägenheter i Skara gör det till en optimal boendeform för såväl singelhushåll som par och familjer. Du som student kan även välja att kika bland urvalet av studentlägenheter att hyra i Skara. De goda pendlingsmöjligheterna gör att dessa lägenheter lämpar sig väl för både dig som studerar i Skara, men även Skövde eller Falköping. Här går det att spara tusenlappar, pengar som du istället kan lägga på betydligt roligare saker.

Slutligen kan det, för den som gärna delar hushåll med andra, vara väl värt att se det aktuella utbudet av rum att hyra i Skara. När du hyr ett rum i en lägenhet eller ett hus får du genast mer liv omkring dig och ökad chans till sociala interaktioner. Det passar dig som gärna har folk omkring dig och delar på utrymmen som kök och badrum, men samtidigt vill ha möjligheten att kunna stänga dörren bakom dig för att få lugn och ro.

Att hyra hus i Skara

Men Skara har även bostäder som passar andra typer av människor. För den som gärna vill ha mycket yta att röra sig på och funderar på ett hus i Skara finns här goda chanser att hyra ett. Att hyra hus i Skara kan vara en dröm som blir verklighet för många. Här kan barn och djur få springa fritt, här finns plats att dyrka sina fritidsintressen och här kan drömprojekt bli verklighet. För omkring 10 000 kr i månaden går det att hyra ett rymligt hus för en liten familj i Skara. Det ger en annan form av frihet jämfört med att bo i lägenhet, något som många efterlyser.

Andra trivs bäst i lägenhet, men söker efter möjligheten att ha en liten trädgård där man kan odla lite grönsaker för husbehov. Ett ställe där man kan sitta och ta sitt morgonkaffe i solen. För dem så är hyra av ett radhus i Skara ett alternativ som är väl värt att spana in. Radhuset glöms ofta bort som boendeform jämfört med hus och lägenhet. Här får du det bästa av två världar, och i Skara finns de bästa av förutsättningar för detta. 

Skara har bostäder för alla

Oavsett vilken boendeform du intresserar sig för så kan vi på BostadsZonen hjälpa dig igång med din bostadsjakt. Det kan vara svårt att hitta rätt bostad, och det finns en djungel av uthyrare att vända sig till. För att göra det hela mer överskådligt har BostadsZonen samlat alla lediga lägenheter, studentlägenheter, rum, hus och radhus i Skara på en sida.

Där kan du som bostadssökande anpassa ditt urval med hjälp av en smart sökfunktion, som enkelt sållar bort de objekt som inte matchar dina önskemål om bostadens storlek, pris och uthyrningsperiod. På så sätt får du ett bra underlag att utgå ifrån när det är dags att kontakta olika bostadsbolag och uthyrare. Vi vet att bostadsmarknaden är krånglig, och just därför är vår ambition att förenkla den för din skull.