Lediga lägenheter i Åkersberga

Tätorten Åkersberga uppstod i Österåkers socken tack vare närheten till Stockholm och järnvägen. De stora gårdarna behövde järnvägen för transporter till och från Stockholm och i början av 1900-talet började Södra Roslags Kustbana byggas ut och man fick en station vid ett gärde som tillhörde gården Berga. För att skilja den från andra stationer skyltades den som Åkers Berga, det vill säga Berga i Åkers skeppslag. Kring stationen Åkers Berga växte ett samhälle upp med Järnvägsparken, Janssons affär och fabriker som Ångbryggeriet. Åkersberga är numera centralorten i den natursköna skärgårdskommunen Österåker. Genom att hyra lägenhet i Åkersberga får du nära till såväl havet och skärgården som huvudstadens kultur och nöjen.

Hyra lägenhet i Åkersberga med spännande omgivningar

Kommunen Österåker ligger i södra Roslagen och har en fantastisk skärgård med över tusen öar. Öarna i skärgården bjuder på en härlig blandning av levande landsbygd, fiskelägen, kobbar och skär. Många spännande besöksmål är vad du har att vänta dig när du nu ska hyra lägenhet i Åkersberga. Här kan du till exempel besöka inspirationsplatser för författare och konstnärer såsom Stieg Larsson och Elsa Beskow, strosa runt i välbevarade småbrukarlandskap, upptäcka militärförsvar från första världskriget och bekanta dig med skärgårdens djurliv. 

Du tar dig lätt ut till öarna i skärgården och du når ända ut i ytterskärgården med både buss eller bil. Från Åsättra brygga på Ljusterö kommer du vidare med skärgårdsbåt till Ingmarsö, Finnhamn, Husarö, Nässlingen och Äpplarö. Och med Waxholmsbolaget kan du åka till bland annat Ljusterö, Vaxholm, Yxlan, Blidö, Norröra, Rödlöga, Ingmarsö, Husö och Möja. 

Lägenheter i Åkersberga med historiska omgivningar

Den vackra landsbygden som omger Åkersberga har en historia som sträcker sig långt tillbaka. Om du vill hyra en bostad i omgivningarna kring Åkersberga får du tillgång till ett härligt friluftsliv i Vikingarnas fotspår. Här hittades för några år sedan Sveriges äldsta avbildningar av människor vid en stenåldersboplats i Tråsättra och i kommunens natur- och kulturmiljöer finns även många gravfält och lämningar från bronsåldern. Långhundraleden som var den vattenväg som vikingarna färdades på när de skulle ta sig från Östersjön norrut till Uppsala erbjuder vackra promenadvägar, bra fiske och paddling i vikingarnas gamla farvatten.

Hyr lägenhet i Åkersberga med närhet till Stockholm 

Åkersberga som utvecklats till ett modernt samhälle med småstadskaraktär ligger knappt tre mil från Stockholm, eller 30 minuter med bil, buss eller tåg. Vill du hyra lägenhet i Åkersberga och letar bland lägenheter i Åkersberga har du valt ett geografiskt bra läge med närhet till både Stockholm, Arlanda och E4-stråket. Kommunalt är det enkelt att snabbt ta dig till och från Åkersberga med både buss eller med tåg på Roslagsbanan. Kommunen Österåker är en del av stockholmsregionen och har enorma möjligheter då det samtidigt ligger tillräckligt långt ifrån Stockholm för att ha ett eget starkt näringsliv. Här kan du hyra bostad, få ett bekvämt boende i Åkersberga och samtidigt ha smidigt pendlingsavstånd till Stockholm.

Hyra bostad i Åkersberga och ha en aktiv fritid

Åkersberga har ett rikt idrottsliv med de flesta sporter representerade. Här finns fyra konstgräsplaner, simhall, sporthallar, samt sex golfbanor varav flera i mästerskapsklass. Roslagsleden och Blå leden är två fina vandringsleder som strålar samman vid Domaruddens friluftsgård där du kan njuta av vedeldad bastu, sjöbad och fiske. Om mountainbike istället är din grej finns här ett flödande mtb-spår och vill du testa discgolf med frisbee finns här en professionell 18-hålsbana. Kanske vill du utmana dig själv med hinderbanelöpning eller ta dig upp för Hackstabacken där du ser hela vägen till Globen? I Åkersberga finns alla möjligheter till en aktiv fritid.

Många företag och stark entreprenörsanda 

Väljer du att hyra bostad i Åkersberga som är en av Nordostkommunerna i Stockholmsregionen kommer du märka att här finns en stark entreprenörsanda. Var sjunde invånare driver företag och varje år startar cirka 400 nya. Detta gör Österåker till en av de mest företagartäta kommunerna i hela Sverige. Kommunen är populär och har en hög inflyttningstakt vilket går hand i hand med nyföretagandet. Näringslivet i kommunen består av cirka 6 300 företag där handels- och tjänstesektorn tillhör de största och varje år startas cirka 400 nya företag i kommunen.

Hyra bostad i Åkersberga

I Österåker rapporterar kommunen underskott på bostadsmarknaden. Byggnadstakten i kommunen har ökat och det byggs fler bostäder än tidigare men samtidigt har antalet invånare ökat i ännu högre takt så fler bostäder behövs för att matcha efterfrågan. När du letar lediga lägenheter i Åkersberga får du räkna med att det kan ta lite tid. Ett tips är att se till att ha din budget klar så att du kan fatta ett snabbt beslut när rätt tillfälle att hyra lägenhet i Åkersberga eller hyra bostad i Åkersberga dyker upp. Om du är geografiskt flexibel och vidgar ditt sökområde så kan det vara bra att veta att Österåkers kommun samarbetar med Danderyd, Norrtälje, Täby och Vallentuna för gemensam tillväxt, arbetsmarknad och nya arbetstillfällen.

Hyresbostäder - Låt flyttlasset gå till Åkersberga

Åkersberga är en del av Österåkers kommun, en familjevänlig och gemytlig mindre stad på smidigt avstånd från Stockholm med alla dess jobbtillfällen. Tack vare företaget Åkersberga-Trälhavet utökades järnvägen med två stationer och staden började inom kort att växa. Före och runt 1930-talet byggdes både affärer skola, postkontor och kommunhus i Åkersberga. 

På 80-talet blomstrade punkscenen i Åkersberga och det var vanligt att ungdomar samlades i det nu rivna Pinkruset för att lyssna på musik. Band som Coca Carola, Eskobar och Lustans Lakejer kommer härifrån. Om du är ute efter shopping kan du med fördel besöka Åkersberga centrum som har en galleria med ett 60-tal butiker. 

Åkersberga är en idealisk ort för jobbpendlaren eftersom det är enkelt att ta sig härifrån via Roslagsbanan och med bussar till Danderyd, Ljusterö och Norrtälje. Du har också nära till natursköna utflyktsmål som Rindö och naturreservatet Domarudden där du kan bada och äta picknick.

Hyra bostad i Åkersberga

I Åkersberga kan du som letar bostad ställa dig i kö hos ett av de större bostadsbolagen. Ett av dem är Armada som har ungefär 1500 lägenheter i sitt bestånd. För dig som inte har så lång kötid kan du istället kontakta en mindre, privat hyresvärd eller hyra ett rum i andrahand av en privatperson.

I centrala Åkersberga har du nära till allmänna kommunikationer. Dessutom finns det bra utbud av restauranger, skolor och även ett bibliotek. I området Smedby kan du enkelt ta dig ut på trevliga promenadvägar för att få din dagliga vardagsmotion. Det finns också möjligheter till motion på Domaruddens friluftsanläggning. Du har ungefär 2 kilometer till centrum vilket är en längre promenad eller en snabb cykeltur. 

Hyra rum i Åkersberga

Om du letar efter ett rum att hyra kan det vara en god idé att se om privatpersoner har plats över i sin villa. Ett trevligt område med många villor är Margretelund som är känt för ett fint slott och närheten till Sätterfjärden. Här får du en behaglig, lantlig känsla samtidigt som du har nära till matbutiker och busshållplats.