Avesta

Cirka en timme norr om Västerås ligger orten Avesta. I Avesta bor det ungefär 15 000 invånare i tätorten och i hela kommunen får man räknar med 25 000 invånare. Det vill säga, Avesta är en mellanstor ort som är placerad i södra Dalarna. Genom staden rinner Dalälven, vilket skapar en vacker atmosfär i staden. 

I Avesta hittar man allting man behöver i vardagen såsom matbutiker, skolor, förskolor och allt annat man kan tänkas behöva. Det är bra kommunikationer i Avesta och SJs tåg går igenom staden och du kan därför enkelt ta dig både norrut om du vill åka till Borlänge, och söderut om du vill åka till Västerås. Med SJs tåg får man räkna med ungefär 45 minuters restid till Borlänge och omkring en timme ner till Västerås. 

Avesta ligger i Dalarna och här får du mycket natur och lite till. Om du tycker om sköna promenader ute i friska luften är Dalälven din trofasta följeslagare. Ta en promenad utmed älven och titta på det forsande vattnet. Om du tycker om mysiga skogspromenader har du skogen nära till hands oavsett var i Avesta du befinner dig. 

Via landsväg 70 kan du ta dig söderut både till Västerås och Sala. Samma landsväg tar dig även norrut om du ska till Borlänge. Du som ska resa längre bort har bäst kommunikationer i Borlänge med tåg till Stockholm exempelvis. 

Här på BostadsZonen kan du enkelt hitta lägenheter i Avesta, såväl som hus, radhus och rum att hyra. Det enklaste för dig som bostadssökande är att välja vilken bostadsform du är ute efter och sedan sorterar sidan sig automatiskt och presenterar det för de alternativ som lever upp till dina önskemål och krav. 

Hyr hus i Avesta

Du som vill hyra ett hus i Avesta kan ta hjälp av oss på BostadsZonen. Här hittar du många lediga bostäder i Avesta som lever upp till dina önskemål och krav. Du kan enkelt välja bostadsyta och antal rum som du söker när du letar efter bostad i Avesta. Att bo i hus innebär en enorm frihet och många hus har större trädgårdar där man både kan äta middag, lunch och frukost om vädret tillåter. 

Och självfallet är trädgården en upplagd plats för barnen att leka, och om man har husdjur är det skönt att kunna ha en trädgård där man kan släppa ut sin fyrbenta vän som behöver rastas. 

Radhus och hyreslägenheter i Avesta

Är din familj inte redo för att hyra ett helt hus i Avesta kan ni istället satsa på ett radhus. Med radhus får man det bästa av de två världarna, man får nämligen oftast en liten trädgård som tillhör radhuset, antingen får man en plätt på framsidan eller baksidan av radhuset. Där kan man både äta middag och frukost om man vill det. 

Samtidigt får man en bostadsyta som påminner mycket om en lägenhet när man väljer ett radhus och det är det många som föredrar. Du kan enkelt välja en prisnivå som passar dig och din familj när du söker efter att hyra lägenhet i Avesta såväl som radhus. När du väljer en prisnivå blir dyrare bostäder bortsorterade automatiskt och du blir endast presenterad för bostäder som lever upp till de krav som de ställer på din framtida bostad. 

Hitta en lediga lägenhet i Avesta

Om du söker efter en ledig lägenhet i Avesta har du kommit till rätt sida. Vi på BostadsZonen har många lediga lägenheter i Avesta och här kan du helt enkelt hitta din nya drömbostad. En lägenhet i Avesta är en upplagd möjlighet för dig som vill kunna bo centralt och slippa allt det tunga jobbet som en trädgård innebär. Samtidigt finns det många lediga lägenheter i Avesta med balkong om du ändå vill kunna komma ut och njuta av solen när den tittar fram. 

Här på sidan kan du enkelt välja antal rum som du vill ha och sedan sorterar sidan sig automatiskt och presenterar det endast för lediga lägenheter i Avesta med det antal rum som du vill ha. 

Student i Avesta?

När man studerar på högskola eller universitet får man ofta CSN-bidrag, vilket innebär att man behöver dra ner på många småutgifter och stora kostnader. Det är ofta lättare att öka sina inkomster än att dra ner på utgifterna, men ett bra tips är att se över boendesituationen eftersom det finns många pengar att spara på just boende. 

I Avesta ligger bostadspriserna lägre än i många större orter i Sverige och därför kan du spara en hel del pengar genom att bosätta dig i Avesta. Leta efter lediga lägenheter i Avesta som passar studerande här på BostadsZonen och se fram emot mer pengar i plånboken tack vare de låga bostadspriserna.