Leta hyresrätt i Västerås vid Mälarens strand 

Vill du hyra bostad i Västerås? Då har du hamnat rätt! Trevliga Västerås ligger vid sjön Mälaren, bara ett stenkast från Sveriges huvudstad. Vid decenniets slut uppgick invånarantalet till cirka 130 000 invånare. Just nu finns det ett flertal aktiva aktörer inom industri- och näringsliv såsom Bombardier, CE Power Sweden. Företaget NorthVolt fokuserar på att utveckla och tillverka batterisystem och andra energilösningar. 

Hyr bostad i Västerås och res vidare i landet smidigt

Människor väljer att hyra bostad i Västerås för att leva billigare än i närliggande Stockholm Kommunikationerna till resten av Sverige är goda och det går frekventa tågavgångar till huvudstaden. Om du önskar åka till Enköping kan du med lätthet köra längs E18 och slutligen hamna på E4:an som går mot Stockholm. Om du i stället fortsätter E18 västerut kommer du till Karlskoga och Kristinehamn. Det går också regiontåg från Västerås till Örebro och detta tar cirka en timmes tid. Örebro är något av en knutpunkt och härifrån kan du åka vidare till Skåne och slutligen Malmö med SJ-tåg. Med ett SJ regionaltåg och byte till intercitytåg är du i Borlänge inom två timmar. Du har också möjlighet att åka buss till Uppsala från Västerås på ungefär två timmar.

På 1800-talet koncentrerade storbolaget ASEA sin huvudsakliga produktion i staden på grund av en stor kraftverksdamm som byggdes i Svartån i centrala Västerås. Mycket av Västerås tillväxt bygger sedermera på att staden har varit en viktig knutpunkt i Mälardalen med ett högt invånarantal, inte minst med Stockholm runt knuten.

Namnet Västerås härstammar från Vikingatiden och namnet Västra Aros som syftar till Svartån som rinner genom staden. Resterna från den tiden finns än idag representerade i form av en vacker katedral.

Turister lockas till Västerås genom att erbjudas härliga båtturer ut till kringliggande öar på Mälaren. De strosar runt i den trevliga hamnen med dess restauranger och nöjesliv. Det pampiga höghuset, som i folkmun kallas “Skrapan”, har blivit något av ett signum för Västerås. Här kan du besöka en högt belägen cocktail bar vid namn Sky Bar.

Hyra bostad i Västerås - en spännande stad väntar på dig!

Om du vill hyra bostad i någon av Västerås centralare delar finner du lägenheter i vacker sekelskiftesstil och till och med korsvirke. Speciellt området Kyrkbacken har många, fina gamla hus. 

Väljer du att bo i stadens centrala delar kan du med fördel satsa på ett boende i närheten av Stadsbiblioteket eller Rudbeckianska skolan där du har nära till den vackra Botaniska trädgården. I norra Västerås finner du området Kristiansborg-Karlsdal som består av hälften bostadsrätter och hälften hyresrätter. Det finns alltså möjlighet att få tag på ett förstahandskontrakt men också hyra i andra hand av någon som inte behöver sin bostadsrättslägenhet. Som boende har du nära till badhus och några av högskolans lokaler. 

Testa på spännande fritidsaktiviteter när du hyra bostad i Västerås

Fördelen med att hitta en bostad i Västerås att hyra är att du har tillgång till en mängd fritidsaktiviteter som inte behöver kosta särskilt mycket. Padel har kommit att bli en sport som engagerar många och i Västerås finns faktiskt ett flertal padelställen. Det är bara att samla ihop kompisarna och köra ett spel som faktiskt fungerar för de som inte är vana vid bollsport. Är du istället intresserad av golf? Det finns hela 14 golfklubbar i närområdet En av dem är Fagersta golfklubb!

Sommartid går det självklart att bada på Mälarens alla badplatser. En av dessa pärlor är Lögastrand. Barnen älskar att bada vid Östra Holmen. Ett annat sätt att vara nära vattnet är att testa paddling. Det finns båda lugnare vatten och lite mer vilda vattendrag som ger dig en utmaning. Strömsholms Kanal är ett exempel på ett vattenfarled där du kan glida fram i kanoten och njuta av naturen.

När graderna kryper neråt kan det vara trevligt att hålla till inne på gymmet. Nordic Wellness finns även de i Västerås. Fördelen med detta gym är att kaffe ingår och du har inpassering på lämpliga tider på dygnet via en slussfunktion. Det innebär att endast behöriga medlemmar kan nyttja gymmet.

Finn inspiration till att inreda din nya lägenhet

Har du hyrt en av alla hyresrätter i Västerås? Då behöver du tänka på att man inte får ändra och fixa i lägenheten hur mycket som helst. De blåa väggarna kanske inte är helt din egen smak, men du måste alltid be om hyresvärdens tillåtelse innan du målar om. Det kan också vara så att du måste återställa till den ursprungliga färgen när du flyttar ut. Det kan finnas andra sätt att påverka stilen utan att ändra om allt för mycket. T.ex kan man lägga fina mattor på golvet eller hänga upp väggbonader som täcker trista färgfläckar eller repor.

Om du är en loppisfantast som genast vill skaffa personliga och roliga pinaler till hemmet är Västerås ett paradis. Här finns ett flertal olika loppisställen som Västerås Stadsmission, PMU Second Hand, Läkarmissionen Second Hand och och Lifecenter Second Hand.

Hitta bostad i Västerås

Hitta en bostad i Västerås enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Västerås är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Västerås, rum Västerås, radhus Västerås, hus Västerås eller studentbostad Västerås.