Vill du hyra hus i Västerås? Börja leta redan idag!

Om du drömmer om att hyra hus i Västerås gäller det att inte ligga på latsidan utan att ligga på olika hyresvärdar som lägger upp lediga annonser. Det finns många fördelar med att bo i hus jämfört med hyreslägenhet. En av dessa är att du har tillgång till egen trädgård och en uteplats där det finns möjlighet att grilla. Det är oftast förbjudet att grilla på balkongen, åtminstone med kolgrill. När du har en egen trädgårdstäppa är det gemytligt att kunna odla egna tomater eller potatis eftersom det enda som behövs är några praktiska pallkragar. Det är något speciellt med att kunna öppna altandörren och kliva rakt ut på gräsmattan. Om man bor på tredje våningen i ett hyreshus är det jobbigt att släpa tunga matkassar, prylar eller en barnvagn uppför trappan om det inte finns någon hiss.

Det finns säkerligen lediga hus i Västerås att hyra av någon som inte vill sälja sitt boende men söker efter en lösning där de inte har dubbla boendekostnader. Det kan till exempel vara någon som vill bo utomlands ett tag eller kanske letar efter ett nytt drömboende efter en separation.

Praktiska tips inför flytt till hus i Västerås

När du vill sett en annons där det står ‘hus uthyres västerås’ finns det en del praktiska saker att tänka på. Det första är att försöka gå på visning om du är intresserad av boendet. Detta för att du ska bilda dig en god uppfattning om hur boendet är. Om boendet väl kan bli ditt och det är dags att skriva kontrakt är det viktigt att se att allt går rätt till. Ofta får du betala en deposition som kan återbetalas helt eller delvis när du flyttar ut. Hyresvärden gör ofta avdrag om hen anser att det framkommit slitage och skador. Det beror till stor del på att hen så småningom vill sälja huset med vinst. När du flyttar in är det viktigt att dokumentera hur det ser ut så att du inte får betala för skador som du inte har orsakat. Ett sätt att undvika repor och märken på väggar är att inte skruva upp för mycket hyllor eller tejpa upp exempelvis barnen teckningar på väggen. Glöm inte att be om tillstånd om ni vill måla om eller göra en annan permanent ändring.

Med ett större hus att sköta finns det en del nya saker att köpa om de inte redan finns på plats. Till trädgårdsskötseln kan du behöva ett par ordentliga handskar, hinkar och spadar. I Västerås finns exempelvis Barkarö Handelsträdgård där du kan köpa växter och blommor till trädgården och även trädgårdsmaterial. En större butik med allt möjligt till hem och trädgård är Bauhaus i Västerås. Det är en stor, välsorterad butik där du kan fynda olika varor på kampanj. Ett annat tips för dig som vill hyra hus på landet i Västerås med omnejd är att skaffa en riktigt bra dammsugare eftersom du förmodligen kommer att ha en större yta att dammsuga nu. Det finns numera en del smidiga, trådlösa varianter som är enkla att ta fram om så bara för att dammsuga några småsmulor på köksgolvet. Om huset består av två våningar kan det vara smart att ha boxar på varje våning där ni samlar ihop prylar och leksaker som ligger slängda på golvet. De kan antingen sorteras vidare på samma våningsplan eller flyttas ner till sitt “hem” i köket eller tvättstugan.

Hus Västerås - testa dessa aktiviteter

Gillar du konst och design? Då kanske ett besök på Västerås konstmuseum kan passa? Här finns samtidskonst från både Sverige och resten av Skandinavien. Inredningsintresserade kan få sitt lystmäte vid ett besök på Skultuna mässingsbruk. Du har säkert sett Skultunas unika ljusstakar och krukor i fina material. Väl på plats kan du lära dig mer om hantverket och även fika i caféet. Det är också ett utmärkt sätt att stötta den lokala handeln och varumärket Skultuna som är tätt sammankopplat med bygden.

Idrottsälskaren som har hus i Västerås kan i stället testa både cykel och golf eftersom det finns vackra omgivningar i Västerås. Det positiva är också att Mälaren ligger i området och det finns promenadslingor runt viken samt möjligheter att åka långfärdsskridskor på isen vintertid. Det finns också en trevlig badplats på Östra Holmen, och vägen dit går via Elbafärjan. Vandring är ett prisvärt nöje eftersom du endast behöver ett par bra skor på fötterna och ett gott humör. Tack vare Allemansrätten kan du vistas nästan var som helst i Sverige så länge det inte är på privat mark. En av de kortare vandringsstråken är Mälarpromenaden, då den endast är 4 kilometer men det finns också en annan på 25 mil. Bruksleden går genom ett varierande naturlandskap och passar den som är van vid vandring och inte är rädd för att hugga i.