Radhus i Västerås? Gör dig redo för flytt!

Har du funderat på att hyra radhus i Västerås? Om du har hyrt lägenhet tidigare och kanske funderar på hus som ett för alltid-boende kan ett radhus vara ett sätt att testa på livet på ett plan. Till skillnad från hus som kan innebära reparationer och underhåll är ett radhus något lättare att underhålla, dels för att det inte brukar tillhöra en stor trädgård.

Däremot har du fördelen att kunna njuta på en uteplats där du kan grilla eller bara ta det lugnt i solskenet. Allt som behövs är ett bord och några sköna trädgårdsmöbler. Du behöver inte klippa en stor gräsmatta eller trimma alltför många buskar i radhuset. Men lyckligtvis finns det oftast plats för några tomatplantor eller örtkryddor som kan växa och frodas på den avskilda terrassen. För alla som har bil är fördelen med radhus att det vanligtvis finns en parkeringsplats för bilen så att du slipper jaga efter parkering varje dag.

Livet i radhus är oftast gemytligt eftersom du har nära till dina grannar och ni kan lita på varandra för grannsamverkan mot brott. Om granngemenskapen är god kan ni hjälpas åt att hålla koll på huset om någon reser bort eller om någon behöver hjälp med olika sysslor. I trevliga Västerås finns det välfrekventerade golfbanor, kulturminnen att beundra på Kyrkbacken och trevliga stadsparker att slappa i. Du har alla bekvämligheter som behövs i vardagen men slipper samtidigt storstadens stress och press.

Du kommer säkert att få tag på någon av alla lediga radhus i Västerås eftersom det alltid finns någon som inte behöver sitt boende just nu. Det kan bero på att de nyligen köpt ett annat hus eller lägenhet och inte vill betala extra för två boende eller kanske ska bo utomlands ett tag. En del tycker det är lyxigt att ha säsongsboende och tillbringa ett halvår i Thailand eller i Spanien. Det gagnar så klart de som är på jakt efter ett övergångsboende eller vill se om livet i radhuset är något för dem.

Radhus Västerås - här finns alltid något att hitta på

För konst- och designälskaren finns det flera roliga aktiviteter att testa på när du bor i radhus i Västerås. Alla som någon gång handlat en fin ljusstake eller prydnad till inredningen eller för att ge bort i present från Skultuna är ett besök på själva bruket en trevlig upplevelse. Förutom att du kan lära dig mer om hantverket kan du också köpa god fika på kafét.

Att ta cykeln är både ett billigt sätt att pendla till och från arbetet och dessutom en aktivitet som är bra för hälsan. I Västerås är det enkelt att cykla från A till B och omgivningarna är vackra. Sjön Mälaren är ett gemytligt inslag och är trevlig både på sommaren och vintern. Sommartid kan du bada och vintertid går det att åka skridskor när vattnet frusit till is.

En annan upplevelse som är ganska unik för Västerås är en aktivitetspark. I JumpYard trampoline park kan alla icke-höjdrädda kan testa att hoppa på trampoliner, klättra upp på en höghöjdsbana och testa klätterväggen. Aktivitetsparken ger ett perfekt tillfälle att samla ihop familjen och låta barnen stoja och busa, eller så kan du ta med polarna på en svensexa.

Råd kring ditt nya boende

När du väl hittat ett radhus i Västerås att hyra kanske det är frestande att köpa en massa nya möbler och inredningsdetaljer. Men det tar tid innan man vänjer sig vid boendet och på så sätt “känner in rummet”. Om du låter allting falla på plats långsamt och inte impulsköper en massa nytt, ökar chansen för att du inte ska vilja byta ut allt efter bara ett år eller två. Investera i en bra och ny soffa och säng, men köp gärna matsalsmöblemang och olika sideboards på loppis eller auktion. Svennes Loppis och Loppans Second hand i Västerås är tips på två ställen för den loppissugne.

En del radhus har platsbyggda garderober men om det inte tillräckligt många för dina och/eller din partners plagg går det att lösa på andra sätt. En stor, rustik byrå är perfekt för förvaring av både tröjor och jeans. Det finns också smarta klädstänger på IKEA som också har en underhylla för skor och boxar. En variant har dessutom ett överdrag som stängs med dragkedja för att kläderna inte ska bli dammiga. Annars är det en cool inredningsdetalj att fixa en takhängd stång i ståhöjd som dessutom gör att du spar golvyta.

Tänk på att elen är dyr, och ta varje tillfälle i akt att dra ner på energianvändningen. Det bästa är att installera en timer som slår av och på belysningen samma tid varje dag. Detta kan så klart justeras efter årstid eftersom det är betydligt mörkare på vinterkvällen än en ljus sommarnatt.