Rum uthyres Västerås - är det i år du hittar nytt boende?

Vill du hyra rum i Västerås? Västerås är den mindre staden med tillgång till en mängd bekvämligheter samtidigt som du kan njuta av lugnet. Staden ligger vackert belägen vid Mälaren och det är inte särskilt långt till Stockholm härifrån. Det innebär att det finns arbetsmöjligheter både i huvudstaden och i själva Västerås där det bor över 100 000 invånare. Många arbetar inom industrin och näringslivet som exempelvis Bombardier och CE Power Sweden. Företaget NorthVolt är en arbetsplats som växer i betydelse, de erbjuder batterisystem och andra energilösningar. Fördelen med Västerås är att boendepriserna här är lägre än i Stockholm, men du är även flexibel och åker enkelt in till storstaden eller andra kringliggande samhällen. Västerås är den självklara knutpunkten i Mälardalen.

I Västerås kan du uppleva arvet från Vikingatiden och historien finns närvarande i form av en vacker katedral. Svartån sätter en charmig prägel på samhället och du har även närhet till ännu mer vatten tack vare Mälaren och alla öar som finns att besöka utanför fastlandet.

De som gillar att idrotta och vara röra på sig utomhus kommer verkligen att trivas i Västerås. Här finns både promenadslingor och vandringsstråk som exempelvis Mälarpromenaden på 4 kilometer och Bruksleden på hela 25 mil. Den senare är bara till för den härdade vandraren som inte är rädd för lite motstånd. Belöningen framförallt den vackra naturen och kanske lite medhavd fika. De som gillar att bada på sommaren kan åka ut med färjan till Östra Holmen och ta sig ett dopp. Platsen är mycket barnvänlig. 

Vill du hyra rum i Västerås? Tänk på det här!

Om du vill hyra rum i Västerås är det bara att börja leta aktivt bland alla våra annonser på BostadsZonen. De flesta som hyr ett rum vill antingen minska sin egen boendekostnad eller så är det en del av ett kollektiv som söker en ny, trevlig inneboende. Några tycker också det är roligt att få sällskap av en student när barnen är utflugna. Att hyra ett rum kan kännas tryggare den första tiden som nyinflyttad i en stad och du har inte samma ansvar som om boendet vore ditt eget. Med det sagt, så är det fortfarande viktigt att du visar respekt för din hyresvärd.

I Västerås centrala delar ligger lägenheter i vacker sekelskiftesstil och till och med korsvirke. Speciellt området Kyrkbacken har många, fina gamla hus. Om du har tur kanske du hittar annons där det står “rum uthyres Västerås” i denna del av staden.

Varför inte leta boende i närheten av Stadsbiblioteket eller Rudbeckianska skolan? Här ligger bland annat Botaniska trädgården där du kan strosa runt och kanske njuta av en härlig picknick på vårkanten. I de norra delarna av Västerås finner du området Kristiansborg-Karlsdal med både bostadsrätter och hyresrätter. Härifrån har studenter nära till högskolan. I området Vetterstorp finns allt från vanliga hus till flerfamiljshus och det finns egentligen inga begränsningar. Det är den som hyr ut som bestämmer.

Att hyra ett rum i Västerås ger större flexibilitet

Ibland finns det tillfällen i livet som gör att du måste ordna med ett boende ganska snabbt. Då kan det vara bra att hyra ett rum i stället för att leta efter ett förstahandskontrakt på en lägenhet. 2 rum och kök i Västerås kanske inte alla får tag på, men däremot finns det oftare någon som har ett extra rum att hyra ut.

Många rum hyrs ut med ett befintligt möblemang vilket kan vara praktiskt om du nyligen flyttat hit för studier eller kanske fått ett jobbkontrakt på ett år. Det är både dyrt och tidsödande att köpa på sig nytt bohag och transportera hem det. Det finns andra sätt att göra ditt rum mer personligt utan att köpa dyra möbler som till exempel att inreda med gardiner, kuddar och mattor. Om du inte har tillgång till en ordentlig garderob kan du köpa en klädstång och förvaringsboxar. Det finns fina kartonger i papp, men även flätade korgar är praktiskt och ett trevligt och rustikt inslag i inredningen.

En annan fördel med att hyra ett rum i Västerås är att du inte behöver städa en hel lägenhet och dessutom kan du dela på ansvaret för städning av kök och badrum med hyresvärden. Se bara till att ni har en bra överenskommelse som båda kan hålla. Om du bor i ett kollektiv kanske ni vill dela på en större del av den ekonomiska bördan som att köpa nya städprylar, toapper, wifi och torrvaror. Återigen, så är det viktigt att vara överens för att undvika tråkiga missförstånd.