Hyra hus Blekinge

Drömmer du om att hitta en bostad i Blekinge? Du är inte ensam. Blekinge är ett väldigt attraktivt län att bo i. Om du inte är bekant med länet sedan tidigare, kan du läsa mer om vad Blekinge kan erbjuda dig och hur det är att bo och leva i de olika kommunerna. Vi ger dig också guidning i hur du går till väga för att hitta ett rum, en lägenhet eller ett hus i Blekinge.

 

Jobb och bra pendlingsmöjligheter  – dags att hyra hus i Blekinge?

Blekinge är det lilla länet med närhet till både hav, natur och skärgård. I länet finns fyra kustkommuner – Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg samt inlandskommunen Olofström. I Blekinge län bor det knappt 160 000 invånare på en yta som är 12 mil lång och 4 mil bred. De korta avstånden gör att hela länet är inom räckhåll – och det är bra, för här finns mycket att se och uppleva. För dig som överväger att jobbpendla inom Blekinge är det goda förbindelser mellan städerna i länet. I Blekinge finns en lång industritradition, med välkända företag som Volvo, SAAB, Ericsson, Telenor, ABB, Tarkett, Dynapac och Roxtec, men även företag i nya brancher växer och etablerar sig här. Blekinge är starkt förknippad med militären som har landets marinbas i Karlskrona och i Ronneby finns flygflottiljen F 17. För dig som vill jobba i Blekinge finns det många arbetsgivare inom många olika spännande branscher i rivande utveckling att se närmare på. Här satsas det på bra infrastruktur som ökar närheten till Europa med både tåg och båt. Tågförbindelserna förstärks ytterligare när nya Sydostlänken kopplas ihop med Sveriges tågnätverk med en direktlänk till Stambanan. Blekinge är på många sätt ett väldigt attraktivt och idylliskt län att bosätta sig i, men med närhet till pulsen ute i Europa.

 

Hyra hus i Blekinge skärgård

Många städer i Blekinge har ett attraktivt läge vid havet, vilket ger invånarna en fantastisk närhet till svalkande dopp och sköna båtturer i Blekinges unika skärgård. I ett län som Blekinge finns det många attraktiva boendemiljöer att välja mellan, alla med sina unika fördelar. 

Attraheras du främst av tanken på ett hus i Blekinge skärgård?

I Blekinge skärgård finns de mysiga och unika öarna Aspö, Hanö, Karön och Tjärö som också är populära resmål för stora som små. Skärgårdslivet är en verklig sommaridyll med solvarma klippor och ett vackert havsband att vila blicken på. På öarna finns en variation av växtlighet och unika naturupplevelser, såsom fiske, vandring eller paddling. Eller så kan du bara njuta av lugnet med en kopp kaffe på någon av skärgårdens idylliska små caféer. De flesta öar har bra båtförbindelser som gör att du snabbt kan ta dig till fastlandet för jobb och annat. Varför inte vandra eller cykla öarna runt och hitta din favorit-ö innan du bestämmer dig för var du vill bo? Om det känns svårt att hitta och hyra hus i Blekinge skärgård, kan kanske en bostad i någon av de många kuststäderna locka? 

 

Hyra hus i Blekinge – läs mer om de fem kommunerna 

Karlshamn är känt för sina fiskevatten, så är du fiskeentusiast kan förutom fångsten även den oslagbara utsikten längs kusten locka. Men även i insjöar och i rinnande vatten ska fångsten vara god och höjdpunkten för året är fiskepremiären i Mörrumsån. Naturen finns nära inpå knuten i Karlshamns kommun med många naturreservat, insjöar och vandringsleder. Här kan du få magiska naturupplevelser i en variation av lummiga skogar och sköna klippstränder, samt kulturhistoria i vackra och avkopplande miljöer. 

Karlskrona grundades 1680 samtidigt som Sveriges nya marinbas skulle anläggas – och nu över 340 år senare finns den fortfarande kvar! Karlskrona fick världsarvsstatus 1998 med en välbevarad arkitektur med pampiga torg, paradgator, fina kyrkor och fästningar, mitt i Blekinges fantastiska skärgård.

Sölvesborg har medeltida anor, som kan upplevas bäst genom att strosa genom staden en vacker sommardag. Med närheten till vatten finns många äventyrliga aktiviteter att syssla med och båtturer som går rakt ut i den idylliska skärgården. Staden är vackert omgiven av hav och bokskog med hela 14 naturreservat att upptäcka runt hörnet.

Även i Ronneby är naturen aldrig långt borta med möjligheter till kustnära vandring och picknick i vackra omgivningar. Från Ronneby kan man nå Karön med skärgårdstrafiken för salta bad. Under sommaren blomstrar Ronneby med marknader, allsång och konserter. Här finns också kulturminnen, slottsmiljöer, gårdsbutiker och mysiga caféer. I Ronneby Brunnspark finns gamla trävillor som vittnar om en svunnen tid. 

Olofström, Blekinges enda inlandskommun finns en stark författartradition, kulturminnen, spännande och ovanliga museum där man kan följa i författarnas fotspår. Naturupplevelserna är också många i Olofström med ungefär 237 sjöar, vildmark och varierad natur. Här finns leder för både vandring, cykling och ridning och många möjligheter att vakna upp i ett vindskydd intill en tyst och stilla sjö om man vill. Gillar du att cykla är helt säkert Sydostleden – en 27 mil lång nationell cykelled någonting för dig! 

 

Så här går du till väga för att hyra hus i Blekinge

För dig som är sugen på hus, men inte riktigt redo att köpa, kan möjligheten att hyra i hus i Blekinge vara värd att undersöka. Hos oss kan du se utbudet av lediga hus i Blekinge, genom att enkelt använda våra sökfilter och hitta din boendeform – filtrera på rum, lägenhet eller hus i Blekinge. Har du mer specifika önskemål kan sökresultatet filtreras på storlek, hyreskostnad, antal rum och hyresperiod. Du kan självklart hyra hus i Blekinge som ligger i mindre orter eller helt ute på landet – använd gärna vår kartfunktion för att orientera dig bland lediga hus i Blekinge. 

 

Vi hoppas att en dröm om att hyra hus i Blekinge snart kan gå i uppfyllelse. Lycka till med bostadsjakten!