Hyresbostäder i Sol, vind och vatten i Karlskrona

De salta vindarna blåser i Karlskrona, hamnstaden som kan stoltsera med en vacker skärgård. Bege dig till Blekinge för att upptäckt örlogsstaden vid vattnet. Stadens äldre arkitektur har även gett den en plats på UNESCO:s världsarvslista.

Flottan etablerades här för att skydda Sverige mot danskarnas invasion. Eftersom hamnen inte fryser under vinterhalvåret ansågs detta också vara en stor fördel. Stadens arkitektur främjades med tanken på Karlskrona skulle vara ett viktigt stormaktscentra. När militären lämnade staden i samband med att Sveriges inflytande minskade ledde detta till att Karlskrona stagnerade. Arbetstillfällen skapades senare tack vare Karlskronavarvet som tillverkade och exporterade båtar. Det producerades också öl, tobak, lampor och hattar vid denna tid.

Du kan enkelt ta dig ut ur Karlskrona med skärgårdsbåtar. Färjelinjen Stena Line erbjuder båtresor till Polen. Om du anländer med bil är det med stor sannolikhet via E22:an. 

Hyra bostad i Karlskrona

Centralt boende finner du i Trossö och på holmarna runt omkring som till exempel Dragsö, Saltö och Björkholmen. Stortorget ligger mitt i centrum och inte långt därifrån Sveriges största träkyrka Amiralitetskyrkan. Möjligheterna att hyra i förstahand, andrahand eller endast ett rum är många i Backabo. Här är nämligen bebyggelsen varierande i form av både villor, radhus och lägenheter.

Den välbevarade stadsdelen Björkholmen var hemvist för varsvarbetarna en gång i tiden. Husen är välbevarade eftersom de konstruerats av ektimmer. Om du väljer att bosätta dig i bostadsområdet Annebo har du länssjukhuset nära inpå. 

Hyra studentbostad i Karlskrona

Blekinge tekniska högskola är det största dragplåstret för studenter och har gjort att IT- och telekomsektorn har ökat. Som student kan du bo sjönära i bostäder som erbjuds av Karlshamnsbostäder. Därifrån har du 3 kilometer in till högskolan. Något kösystem finns inte hos Karlskronahem, så det gäller att vara snabb på bollen. Högskolan räknar med att de flesta studenter hittar ett tillfälligt boende under sin första termin och ett mer permanent på sikt.