Lediga lägenheter i Eskilstuna

Eskilstuna ligger mitt i det expansiva Mälardalen och profilerar sig som en av världens mest miljösmarta industristäder. Staden är strategiskt beläget i hjärtat av regionen Stockholm-Mälardalen med goda förbindelser till Stockholm, Västerås och Örebro. När du hyr lägenhet i Eskilstuna får du ett boende med naturen runt knuten och med lite tur även vacker utsikt över sjön Mälaren. Här ligger helt nya, moderna byggnader sida vid sida med charmiga 1700-talshus fulla av historia.

Studera i Eskilstuna

Mälardalens universitet, MDU, har sitt säte i två städer, Eskilstuna och Västerås. I Eskilstuna ligger MDU:s nybyggda campus vackert beläget utmed Eskilstunaån. Här finns 1000 kurser och 56 program att välja mellan inom ämnen som design och kommunikation, ekonomi, hälsa, lärarutbildning, klassisk musik och teknik. Du hittar också Folkhögskolan mitt i Munktellstaden som är ett industriområde som utvecklats till kulturcentrum med bland annat konserthall, idrottsarena och konstmuseum.

Hyra lägenhet i Eskilstuna och bo här

Staden är känd för sina många restauranger, kaféer och sin breda musikscen. Eskilstuna är den största tätorten i Södermanlands län och sammansatt av två delar: Eskil och Tuna. Den vanligaste tolkningen är att Eskil är till minne av S:t Eskil som var biskop och hade sin domkyrka Tuna här på 1000-talet. Eskilstuna ligger mitt i mellan Mälaren och Hjälmaren. De två sjöarna binds samman med Eskilstunaån, som rinner rakt igenom Eskilstuna och Torshälla. Ån är en livsnerv som skapat förutsättningar för städerna att växa sig stora. Närheten till vattnet manar till svalkande bad, fiske, skridskoåkning och paddling. 

Sveriges populäraste smörgås och hemligaste rockband

Sveriges populäraste smörgås, Skogaholmslimpa med ost, kommer från Eskilstuna. Bageriet grundades som ett litet familjebageri i hjärtat av Eskilstuna redan 1926. Håll utkik efter det lilla gula huset Skogaholm när du letar bland lediga lägenheter i de centrala delarna av Eskilstuna.

Eskilstuna har blivit vald till både Årets Popstad som Årets Jazzstad och här grundades Sveriges äldsta musikskola som nu har utvecklats till ett av Europas största musikhus med 70 replokaler där runt 100 musikband håller hus. Det är ingen hemlighet att ett av Sveriges största och hemligaste rockband Kent kommer härifrån.

Klimatsmarta val är enkelt i Eskilstuna

I Eskilstuna drivs miljöarbetet längre än i de flesta andra städer och 2012 utsågs kommunen till Sveriges miljöbästa kommun. När du hyr lägenhet i Eskilstuna är det med andra ord enkelt att göra klimatsmarta val i vardagen. Här finns till exempel ett helt köpcentrum där allt som säljs är miljövänligt, återvunnet eller återbrukat. ReTuna Återbruksgalleria är den första kretsloppsgallerian i världen. Gallerian har årligen studiebesök från världens alla hörn och är en förebild internationellt. Gamla saker tas till vara och får nytt liv genom reparation och upcycling. Allt som säljs är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat. I Eskilstuna finns även en av världens mest avancerade optiska sopsorteringsmetoder.  

Jobbmöjligheter i Eskilstuna

Du kanske väljer att hyra lägenhet i Eskilstuna under studietiden men här finns även goda framtidsmöjligheter efter studierna. Fler än 7 000 företag driver verksamheter i Eskilstuna. Många företag ser stora fördelar med Eskilstunas läge och utbud. Staden har ett stolt industriarv som lever kvar i form av vackra industrihistoriska byggnader som vittnar om stadens industriella utveckling från de tidiga smedjorna till industrialiseringen. Här tillverkas både avancerade styrsystem för fordonsindustrin till handsmidda kirurgiska instrument och rörsystem för bevattning av brännheta öknar. De största privata arbetsgivarna är Volvo Construction Equipment AB, H & M Hennes & Mauritz Sverige AB och Assa Abloy Opening Solutions Sweden AB.

Att ta sig till och från Eskilstuna är lätt

Eskilstuna ligger söder om Mälaren och genomkorsas av Europaväg 20 och riksväg 53 samt järnvägarna Stockholm–Södertälje–Eskilstuna och Oxelösund–Grängesberg–Ludvika. Hit tar du dig enkelt från alla väderstreck med både bil, buss och tåg. Det tar cirka 1h med tåg till Stockholm Central, 30 min till Västerås regionala flygplats och 1,5h till Skavsta och Arlanda internationella flygplatser.

Att göra på fritiden i Eskilstuna

I Eskilstuna är vardagen enkel. Stadens puls och naturens lugn finns alltid nära till hands. Ur Eskilstunas mångåriga industrihistoria har det vuxit fram en stark förenings- och idrottstradition med stor bredd som skapat flera elitidrottsföreningar inom sporter som handboll, fotboll, speedway och gymnastik. Här arrangeras stora idrottsevenemang på nationell och internationell nivå. Närheten till skog och vattendrag bjuder in till både stillsamma och fartfyllda naturupplevelser. Stadens äldre stadsdelar är väl bevarade för den som är intresserad av arkitektur och historia. Sörmland är en riktig slottsdestination så hyr du en lägenhet i Eskilstuna bor du nära 400 slott, gods och gårdar. Eskilstuna stoltserar med två riktigt pampiga slott i form av Sundbyholm Slott och Stora Sundby Slott samt en av Sveriges bäst bevarade Karolinergårdar kallad Lagersbergs Säteri.

Historiens vingslag är alltid nära när man hyr lägenhet i Eskilstuna

Strax utanför Eskilstuna ligger den spektakulära Sigurdsristningen som är ett av Sveriges förnämsta fornminnen. Sigurdsristningen är mer än 1 000 år gammal och rymmer en fascinerande berättelse som sägs vara inspiration till J.R.R. Tolkiens triologi Sagan om Ringen. Strax utanför Eskilstuna ligger den gemytliga småstaden Torshälla. En historisk utflyktspärla.

Rademachersmedjorna är ett friluftsmuseum i centrala Eskilstuna med bevarade smedjor från 1600-talet. De äldsta smedjorna ingick i den finsmidesmanufaktur som anlades i Eskilstuna under 1650-talet. Området är uppkallat efter Reinhold Rademacher som var den första föreståndaren för fabriken. Smedjorna från 1600-talet utgör Eskilstunas äldsta bevarade byggnader.

Hyra lägenhet Eskilstuna

Att hyra bostad bland lediga lägenheter i Eskilstuna kan upplevas som lite dyrare och kanske får du anpassa dig till din budget genom att titta på en lägenhet i Eskilstuna i mindre storlek. Priserna på hyresmarknaden här speglar närheten till huvudstaden och det centrala läget i Mälardalen. Man hyr lägenhet i Eskilstuna för att man vet att man kommer att trivas här.