Hyresbostäder Örebro - Närkes stolthet

Örebro räknas till en av Sveriges största städer och är dessutom säte för både universitet och ett stort sjukhus. Det ligger beläget vid den vackra sjön Hjälmaren. Örebron byggdes för att låta människor korsa Svartån mot bebyggelsen. Den kom därför att ge namn till staden.

Historiskt sett har Örebro varit en garnisonsstad vilket gjorde att staden fylldes med aktivitet och ett inflöde av nya invånare. Även kändisskapet som “skostaden” kom från den stora mängd skofabriker som fanns där. Många av arbetstillfällena erbjuds numera i stället på myndigheter såsom Statistiska Centralbyrån, Transportstyrelsen och Skatteverket. Privata arbetsgivare är bland annat ProCordia Food och E.On. Örebro ligger på en mycket lämplig strategisk plats med ungefär samma avstånd mellan Stockholm, Göteborg och Oslo. 

En av de mest kända, äldre byggnaderna är Örebro slott som ligger på en holme i Svartån. Besökare kan sitta vid åkanten och se ut mot det pampiga renässansslottet. Invånarna kan också strosa runt i Stadsparken med gott om lekområden för barn och en vacker rosenträdgård.

Åk till och från Örebro enkelt

Örebro ligger på en mycket lämplig strategisk plats med ungefär samma avstånd mellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Därför kan du exempelvis köra till Borlänge via väg 50 eller till Västerås via E18. Från Borlänge är det inte långt till Falun. Om du hellre föredrar tåg finns det möjlighet att åka till Linköping  med tåg som går via Motala och med Linköpings centralstation som slutdestination. Tåget till Stockholm trafikeras av SJ och transporterar dig från punkt A till B på två timmar. Om du önskar att åka ner till Trollhättan som inte ligger långt från Göteborg går det också privata busslinjer dit. 

En av de mest kända, äldre byggnaderna är Örebro slott som ligger på en holme i Svartån. Besökare kan sitta vid åkanten och se ut mot det pampiga renässansslottet. Invånarna kan också strosa runt i Stadsparken med gott om lekområden för barn och en vacker rosenträdgård.

Hyra bostad i Örebro

Bostäder finns tillgängliga i centrala delar av Örebro, men du rekommenderas också att ta en titt på andra områden som Hovstad och Marieberg. Du får inte fördelarna med att bo centralt, men kan i stället glädjas åt en lägre hyra och kanske närheten till grönområden. I Vivalla finns det gott om möjligheter att både nyttja sportanläggningar och friluftsbad. Bara ett stenkast bort finner du Hjärstaskogen och Lundbyskogen som är uppskattade rekreationsområden. Vivalla centrum erbjuder möjligheter att handla matvaror, vårdcentral, restauranger, caféer och även ett stadsbibliotek.

Centralt finner du de gemytliga områdena Väster och även Öster som har nära till Stadsparken och Wadköpings friluftsmuseum. På Öster finns flera lyxiga boenden med fina takvåningar. Placeringen på rätt sidan av Svartån och järnvägen gör det till en av de mest attraktiva områdena i Örebro. Väster är en stadsdel fylld av gamla anor, inte minst för att de klassiska industrierna som Örebro Läns Mejeri och Ekströms låg här. Den första skofabriken som etablerades här kallades Marks skofabrik.

Det finns runt ett 20-tal passande privata hyresvärdar som du har möjlighet att hyra hos. I området Segelflygaren låg tidigare Örebros flygplats. Det har nu omvandlats till ett gemytligt boendeområde med fräscha och nybyggda lägenheter med en lekfull arkitektur. I närheten ligger matvaruaffärer och Friskis & Svettis. Det är enkelt att ta sig vidare till jobbet eller vidare ut i landet tack vare den närliggande motorvägen. 

Hyra studentbostad i Örebro

Örebro erbjuder prisvärda men ganska enkla studentboenden i olika delar av staden. I jämförelse med andra studentstäder finns det en relativt god tillgång på bostäder för studenter.

Det positiva med att bo bland andra studenter är att du har chansen att lära känna andra när du är ny i staden. Det är mycket lättare att få en studentlägenhet och under tiden kan du söka andra boenden om du har planer på att stanna mer permanent. Just nu byggs det mycket med studenter i åtanke, men tänk på att ställa dig i kö vid terminsstart så snabbt du bara kan hos det kommunala bostadsbolaget ÖBO. De erbjuder bostadsgaranti för studenter.

Hyr ett rum i Örebro

Om du är ute efter ett rum kan det vara en god idé att leta bland villaägare som kanske inte utnyttjar hela sin boendeyta. Adolfsberg är ett lugnare område som ligger söder om Örebro, omgivet av grönområden och trevliga parker. Lillån ligger på perfekt cykelavstånd från stadens centrala delar och har charmig bebyggelse från 40-talet. Även bussförbindelserna är goda.

Det är också vanligt att studenter och unga går samma och hyr en större lägenhet för att på så sätt bilda ett kollektiv. Det är nämligen så att ettor och tvåor är svårast att få tag på.