Hyra bostad i Örebro - Närkes stolthet

Dags att flytta till gemytliga Mellansverige och hyra bostad i Örebro? Örebro räknas till en av Sveriges största städer och är dessutom säte för både universitet och ett stort sjukhus. Det ligger beläget vid den vackra sjön Hjälmaren. Örebron byggdes för att låta människor korsa Svartån mot bebyggelsen. Den kom därför att ge namn till staden.

Historiskt sett har Örebro varit en garnisonsstad vilket gjorde att staden fylldes med aktivitet och ett inflöde av nya invånare. Även kändisskapet som “skostaden” kom från den stora mängd skofabriker som fanns där. Många av arbetstillfällena erbjuds numera i stället på myndigheter såsom Statistiska Centralbyrån, Transportstyrelsen och Skatteverket. Privata arbetsgivare är bland annat ProCordia Food och E.On. 

Smidig pendling - något att överväga när du letar lediga lägenheter i Örebro

Örebro ligger på en mycket lämplig strategisk plats med ungefär samma avstånd mellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Därför kan du exempelvis köra till Borlänge via väg 50 eller till Västerås via E18. Från Borlänge är det inte långt till Falun. Om du hellre föredrar tåg finns det möjlighet att åka till Linköping med tåg som går via Motala och med Linköpings centralstation som slutdestination. Tåget till Stockholm trafikeras av SJ och transporterar dig från punkt A till B på två timmar. Om du önskar att åka ner till Trollhättan som inte ligger långt från Göteborg går det även privata busslinjer dit. 

En av de mest kända, äldre byggnaderna är Örebro slott som ligger på en holme i Svartån. Besökare kan sitta vid åkanten och se ut mot det pampiga renässansslottet. Invånarna kan också strosa runt i Stadsparken med gott om lekområden för barn och en vacker rosenträdgård.

Att hyra bostad i Örebro passar stadsälskare och friluftsentusiaster

Bostäder att hyra finns tillgängliga i centrala delar av Örebro, men du rekommenderas också att ta en titt på andra områden som Hovstad och Marieberg. Du får inte fördelarna med att bo centralt, men kan i stället glädjas åt en lägre hyra och kanske närheten till grönområden. I Vivalla finns det gott om möjligheter att både nyttja sportanläggningar och friluftsbad. Bara ett stenkast bort finner du Hjärstaskogen och Lundbyskogen som är uppskattade rekreationsområden. Vivalla centrum erbjuder möjligheter att handla matvaror, vårdcentral, restauranger, caféer och även ett stadsbibliotek.

Örebro gör det möjligt att hyra en bostad i fina, gamla kvarter 

Centralt finner du de gemytliga områdena Väster och även Öster som har nära till Stadsparken och Wadköpings friluftsmuseum. Kanske har du lust att leta hyresrätter i Örebro här? På Öster finns flera lyxiga boenden med fina takvåningar. Placeringen på rätt sidan av Svartån och järnvägen gör det till en av de mest attraktiva områdena i Örebro. Väster är en stadsdel fylld av gamla anor, inte minst för att de klassiska industrierna som Örebro Läns Mejeri och Ekströms låg här. Den första skofabriken som etablerades här kallades Marks skofabrik.

Det finns runt ett 20-tal passande privata hyresvärdar som du har möjlighet att hyra hos. I området Segelflygaren låg tidigare Örebros flygplats. Det har nu omvandlats till ett gemytligt boendeområde med fräscha och nybyggda lägenheter med en lekfull arkitektur. I närheten ligger matvaruaffärer och Friskis & Svettis. Det är enkelt att ta sig vidare till jobbet eller vidare ut i landet tack vare den närliggande motorvägen. 

Hyresrätt Örebro - Gör hyresrätten i Örebro till ett ställe att trivas på

Det är trivsamt att kunna inreda och ta hand om sitt eget lilla krypin, och bara med enkla medel kan du få ett personligt hem i en av av hyresrätterna i Örebro. Det handlar om att bara kunna välja fina gardiner eller mattor som ger ett mysigt intryck. I hyresrätter har du något mer begränsade möjligheter när det kommer till renovering, men du kan sätta bonader på väggarna för att tänka repor och skavanker. 

Tänk på att källsortering idag är A&O och på många innergårdar finns det praktiska soprum där du kan sortera och slänga plast, kartonger och matavfall. Underlätta för processen redan hemma genom att ha separata kärl eller åtminstone en speciell behållare där du slänger allt som ska ska sorteras. Det finns ofta olika ordningsregler att förhålla sig till när du bor i en hyresrätt i Örebro, och det kan vara allt från fester till rökning. I nyare lägenheter är det vanligt att rökning nuförtiden är totalförbjuden. På de flesta innergårdar finns tack och lov specifika papperskorgar för brinnande cigaretter så att det blir mer brandsäkert när du fimpar.

Hitta bostad i Örebro

Hitta en bostad i Örebro enkelt och smidigt på BostadsZonen. När du letar efter en hyresbostad i Örebro är det viktigt att du ställer in dina sökkriterier så att de matchar dina krav på en framtida bostad.

På BostadsZonen kan du filtrera din sökning enkelt efter läge, storlek, antal rum, pris osv. På så vis ser du till att din sökning visar de bostäder som uppfyller dina önskemål.

Det är också möjligt att ställa in sökningen efter typen av bostad som du letar efter: lägenhet Örebro, rum Örebro, radhus Örebro, hus Örebro eller studentbostad Örebro. 

Träningssugen? I Örebro kan du få upp pulsen

Tycker du om klassisk hederlig gympa där alla har roligt och svettas tillsammans? Då är du välkommen till Friskis & Svettis i Örebro! Att köpa ett årskort gör träningen relativt billigt, och företaget du arbetar på brukar kunna erbjuda friskvårdsbidrag. På sommaren brukar Friskis & Svettis köra uppfriskande sommarpass i det gröna, och du som behöver lite extra guidning kan boka en PT. I Örebro finner du också klassiska gym som Actic, 24 Seven och Nordic Wellness. Dessa brukar ha prisvärda erbjudanden och passar dig som vill ha flexibel tillgång till viktmaskiner eller gruppass.