Hyra hus i Örebro - njut av det lugna villalivet

Är det dags att lämna lägenheten och hyra hus i Örebro? Då har du hittat till en av de större städerna i Sverige som ligger i närheten av Stockholm och läkas samman med resten av Sverige via järnvägen. Det är ungefär lika långt till Stockholm, Göteborg och Oslo från Örebro.

I närheten av Örebro ligger sjön Hjälmaren där du både kan fiska, bada och ge dig ut på vattnet med båt. Sjön Vinön ligger mitt i Hjälmaren och är ett omtyckt badställe. Det kostar ingenting att ta färjan från fastlandet dit och tar bara 25 minuter. Nuförtiden har det blivit populärt att paddla SUP eftersom det är relativt enkelt och du kan stå upp medan du flyter fram. Det ger en god utsikt över vattnet.

I Örebro finns ett stort universitet där det går att plugga allt från IT till ekonomi. Det är vanligt att invånarna arbetar på bland annat SCB, Transportstyrelsen, Skatteverket eller E.on. Med andra ord kan du pendla till både närliggande samhällen för arbete eller söka jobb på några av de större företagen i Örebro. 

Var kan jag hyra hus i Örebro? 

Om du vill bo centralt i hus i Örebro kan det vara trevligt att bo i närheten av Örebro slott beläget på en holme i Svartån. Längs åkanten finns det sittplatser där man kan slå sig ner för att titta ut mot slottet och över vattnet. Det är också trevligt att besöka Slottsparken och se en fin rosenträdgård.

Andra områden där det kan finnas trevliga hus att hyra är bland annat Hovstad och Marieberg. Det är ofta lugnare och något billigare att inte bo centralt och dessutom har du större närhet till naturen. Precis i närheten av Vivalla ligger Hjärstaskogen och Lundbyskogen där man kan motionera och njuta av frisk luft.

Det är viktigt att du inte låser dig vid ett visst område utan i stället är flexibel vad gäller läge och typ av hus. Om det finns en garageplats och du har bil spelar det inte så stor roll var i Örebro du bor eftersom du kan transportera dig enkelt från A till B.

Önskar du ett hus att hyra i Örebro? Tänk på det här!

När du väl hittat ett hus att hyra i Örebro finns det flera praktiska saker att tänka på. De flesta som hyr ut ett hus gör det för att de inte vill ha dubbla boendekostnader om de till exempel bor utomlands i en period eller kanske väntar på att drömhuset ska bli ledigt. Därför är det viktigt att ni skriver ett ordentligt kontakt så att det inte sker några missförstånd. Många hyresvärdar väljer att ta ut en rejäl deposition som ska täcka för eventuella skador och slitage på huset. När du flyttar in rekommenderar vi att du fotograferar golv och väggar så att de repor som faktiskt fanns där innan du flyttade in kan dokumenteras.

Det medför ansvar att bo i hus. De som köper hus förstår att det är frihet under ansvar, och man måste se till att underhålla trädgården, skotta bort snö på vintern och köra fram sopkärlen så att de kan hämtas varje vecka. I gengäld bor du inte tätt inpå dina andra grannar vilket gör att ni inte kommer störas av andra på samma sätt och vice versa. Det är dock bra att ha en god relation med grannarna så att ni kan hålla lite koll på varandras hus om någon reser bort.

En annan fördel med att bo i hus i Örebro är att du kommer att ha en uteplats och en trädgård där det är skönt att vistas under varma sommarmånader. Det är nämligen inte alltid tillåtet att grilla i lägenhet, så här har du alla chanser i världen att dra fram grillen. Tänk så skönt att bara kunna gå rakt ut på gräsmattan och inte heller gå uppför en massa trappor för att komma innanför ytterdörren!

Träning och aktiviteter i Örebro

Många som vill motionera och koppla bort jobbstressen brukar gå till gymmet. I Örebro finns allt från Friskis & Svettis till klassiska gym som 24/7, Actic och Nordic Wellness. Dessa standardgym finns överallt i Sverige och är kända för sina förmånliga priser och gedigna utbud av pass och träningsmaskiner.

Örebro kallas med rätta för cykelstaden och vi kan rekommendera att sätta dig på cykeln och rulla iväg. Ett tips är den så kallade Cityslingan som är på totalt 10 kilometer. Den leder förbi Örebro slott, de centrala delarna och trevliga rastplatser. I närheten av Rynningevikens våtmarker kan du pausa på den mysiga restaurang, Stora Hjortstorps gård.

Om du gillar att rida kan ett besök på Ramshyttans hästgård vara något för dig. De anordnar turer både för ridvana och nybörjare. I närheten finns både bad- och fikamöjligheter. Med andra ord kan du som bor i hus i Örebro hitta på massor av spännande aktiviteter på din fritid som inte behöver kosta allt för mycket.