Sugen på att flytta? Hyr ett rum i Örebro!

Ibland finns det tillfällen när det är praktiskt att hyra ett rum i Örebro, även om de flesta letar efter ett permanent boende eller ett hus. Du är nämligen mer flexibel om du hyr ett rum eftersom de flesta endast hyr ut denna boendeform under en begränsad tid. Du blir inte låst till långa uppsägningstider och kan flytta vidare till ett annat boende eller till en annan del av landet utan besvär.

Chansen är dock stor att du kommer att trivas om du hyr rum i Örebro, Sveriges mittpunkt och något av en knutpunkt eftersom det är relativt lätt att ta sig till både Stockholm och Oslo härifrån inom ungefär samma tidsram. Annars går det tåg härifrån ner till både Skåne och kontinenten på nolltid. 

Det finns ofta två anledningar till att någon erbjuder ett rum i Örebro. Antingen vill de dryga ut kassan efter att de nyligen separerat eller kanske har ett barn som flyttat hemifrån. Eller så är rummet en del av ett kollektiv eftersom många tycker det är en trevlig och social boendeform, samt att det är lättare att få tag på en fyra än en tvåa. Oavsett är det en chans att få tag på ett boende utan att behöva ta ansvar för en hel lägenhet och betala en något lägre boendekostnad eftersom du inte kommer att ha tillgång till hela lägenheten. Dock finns det en del hyresvärdar som mer än gärna låter sin hyresgäst använda gemensamma ytor. Men självklart ingår alltid kök och badrum för dig som är inneboende. Det kan kännas tryggt den första tiden i en ny stad att hyra rum av någon som kan hjälpa dig och vara till hands om det uppstår problem.

I Örebro ligger ett stort universitet med en uppsjö av olika utbildningar inom många olika vetenskaper. Det gör att staden är mycket dynamisk och i kombination med stora arbetsplatser som SCB, Transportstyrelsen eller Eon finns det en framtidstro i staden. Det är också enkelt att arbetspendla till andra arbetsplatser i närheten av Örebro.

Så är det att hyra rum i Örebro 

Det är alltid kul att få tillgång till ett nytt boende och när du ska hyra rum i Örebro är det inte säkert att du behöver köpa särskilt mycket möbler eftersom det mesta ingår. Men om du vill ha tag på billigt bohag finns exempelvis Myrorna och Erikshjälpen i Örebro med second hand-möbler. Om inte annat kan du köpa bra förvaring, fina kuddar och filtar på IKEA för att sätta en personlig prägel på rummet. 

För att dra ner på utgifterna kan du dela på kostnaderna för städprylar och andra husgeråd med hyresvärden, men det är upp till er om hur ni vill lösa det. Till exempel kan det vara bra med ett städschema så att ni inte blir oense om vems tur det är att städa. Du tar vanligtvis ansvar för ditt eget rum och delvis andra ytor som används gemensamt.  

Fördelen med att hyra ett rum är att du också kan dela på kostnaderna för wifi och kabel-TV med din hyresvärd. På kontraktet står oftast andra regler och riktlinjer som du behöver följa, till exempel om du får husdjur eller om rökning är tillåtet. Försök att att respektera din hyresvärd och få till en samsyn kring besök i hemmet.

Alltid något på gång i Örebro

För alla som hyr rum i Örebro finns det gott om restauranger, inte minst goda hamburgartällen. Allra trevligast är det att sitta på torget en varm sommarkväll. Det är mycket på gång i Örebro sommartid, exempelvis musikfestivalen Live at Heart och konstutställningen Open Art. Om du är intresserad av äldre arkitektur kan säkert en utflykt till Wadköping falla dig i smaken. Örebro konsthall har flera spännande konstutställningar och evenemang som ibland är gratis. Annars rekommenderar vi den fina utsikten från vattentornet Svampen som också har en skybar. Detta torn byggdes på 50-talet och förser invånarna i Örebro med vatten. Det arkitektritade vattentornet har till och med inspirerat prins Faisal i Saudiarabien att bygga ett liknande torn.

I kulturreservatet Karlslund kan du strosa runt och besöka muséer och butiker samt lära dig mer om teknikens under i Tekniska kvarnen. Om du har Kulturarvskortet får du halva priset på entrén och riktigt små barn kommer in gratis.

Träning och aktiviteter i Örebro

Alla som gillar fotboll, hockey, innebandy och volleyboll kan vända sig till en av alla idrottsklubbar i Örebro. Om du inte vill hålla på med bollsport men motionera regelbundet kan du cykla längs Cykelslingan på hela 10 kilometer. Örebroare gillar att cykla och ger sig mer än gärna ut på en runda. Annars är sjön Hjälmaren värt ett besök om du vill bada, paddla SUP eller kanot. Du kan också bege dig ut till småöarna för att få bada mer avskilt, via en färja.