Vill du hyra lägenhet i Örebro?

Om du är ute efter att hitta en av alla lediga lägenheter i Örebro gäller det att vara aktiv eftersom det kan vara svårt att hitta drömboendet på en gång. De allra mest attraktiva bostäderna är vanligtvis ettor eller tvåor för yngre personer och studenter eller treor för dinkies som vill ha ett rum över. Under pandemin var det en fördel att kunna ha ett rum över att arbeta i och trenden med hybridarbete ser inte ut att ha försvunnit. 

De som hyr ut lägenhet i Örebro brukar erbjuda två olika varianter och detta är ett förstahandskontrakt eller andrahandskontrakt. Förstahandskontrakten erbjuds av privata hyresvärdar och större hyresbolag, så även kommunala. Det är vanligare att andrahandslägenheter tillhandahålls av privatpersoner. Det kan vara allt från studenter som vill plugga utomlands eller någon som ska provbo sambo. De måste i sin tur be fastighetsvärden eller bostadsrättsföreningen om lov, eftersom det är olagligt att hyra ut utan tillstånd.

I Örebro är det lätt att trivas då det är Sveriges mittpunkt och något av en knutpunkt eftersom det är relativt lätt att ta sig till flera större städer i Sverige. Resorna kan göras både med bil och tåg, och ner till Skåne och kontinenten kommer du på bara ett par timmar. Många väljer Örebro när de ska plugga eftersom det finns ett stort och trevligt universitet här. Här finns också arbetstillfällen på större företag och myndigheter som SCB, Transportstyrelsen eller Eon. Alla som idrottar kan glädjas åt en uppsjö av olika idrottsklubbar där du kan syssla med allt från basket till fotboll.

Om du väl har ett förstahandskontrakt är det också enklare att byta lägenheter i Örebro eftersom någon kanske vill ha din två i utbyte mot deras trea. Livet kan förändras snabbt och plötsligt finns det någon som vill ha ett större eller mindre boende. Det kan du tjäna på. När man väl är inne på bostadsmarknaden öppnas fler dörrar.

Hyr lägenhet i Örebro och få en trevlig vardag

När du siktar på att hyra lägenhet i Örebro är en rolig del av inflytten att inreda och skapa din egen personliga stil. Det finns så klart mycket att köpa på IKEA men ett tips är att också besöka Myrorna och Erikshjälpen i Örebro där det finns ett bra utbud av second hand-möbler. Lägenheten kan ha begränsat med garderober och då kan det vara bra att utnyttja andra förvaringsytor som under sängen. På IKEA finns det förvaringsboxar i tyg som går att försluta med en dragkedja som får plats under det mindre utrymmet. Om du är trött på att kläderna konstant ligger slängda på golvet finns det fina knoppar och klädstänger som kan monteras på väggen. Se bara till att det inte blir fula märken efteråt!

Har du för få rum i lägenheten och vill ha en plugghörna eller en plats för din hobby? Då kan det vara en god idé med en rumsavdelare! Till exempel kan du fixa en skärmvägg i ett fint material som inte bara skärmar av utan också ger en gemytlig atmosfär i rummet. Alternativt kan du köpa en bredare bokhylla och dela av ytan med. Fyll hyllan med böcker och andra trevliga prydnader men också en massa växter för att skapa en grön ö mitt i rummet. Om du är orolig för att växterna ska torka finns det många ökenväxter som exempel aloe vera som inte behöver vattnas särskilt ofta för att överleva. En stor palm är inte bara fin och pampig utan kan även den tjäna som rumsavdelare.

Ett annat sätt att skapa olika sektioner i ett större rum är att använda olika mattor. Placera en matta på golvet under soffbordet och en annan under matsalsbordet. Om du har ett mindre vardagsrum passar ett litet soffbord bra så att det inte slukar för mycket av golvytan. När det sedan kommer gäster kan du använda insatser eller ett sideboard så alla har någonstans att sätta muggar och tallrikar. I stället för en gigantisk soffa kan du köpa till fåtöljer och sittpuffar. Det praktiska med dessa är att de kan flyttas undan och ställas fram igen när det kommer fler på besök.

Fyll fritiden med aktiviteter

Det finns alltid något att göra när du hyr lägenhet i Örebro. Inne i centrala finns det gott restauranger och barer. Många gillar att sitta på torget på en av uteserveringarna under en varm sommarkväll. I vattentornet Svampen finns till och med en en häftig skybar. Tornet har funnits sedan 50-talet och har ritats av en arkitekt. På sommaren kan du besöka musikfestivalen Live at Heart och även strosa runt i city för att beundra äldre arkitektur. Ett ställe med anor är vackra Wadköping, en populär dagsutflykt. Annars rekommenderas den konstintresserade att besöka Örebro konsthall som regelbundet har nya utställningar.