På jakt efter radhus i Örebro?

Har du drömt om ett mer familjevänligt eller lugnt boende, och börjat leta efter radhus i Örebro? Örebro är något av en knutpunkt i Sveriges mitt och är en av de största städerna i landet. Det är lika nära till Stockholm och Oslo härifrån och du kan enkelt byta tåg i Mjölby för att åka vidare söderut mot Skåne och kontinenten. 

Örebro är känt för många saker, men det är framförallt en viktig studentstad eftersom universitetet ligger här. Du kan plugga inom allt från ekonomi, till hälsa och arbetsliv. Sedan kan du söka jobb på några av Sveriges större arbetsplatser som SCD, Transportstyrelsen eller Eon. Det är också smidigt att arbetspendla till andra närliggande arbetsplatser i regionen.

Trots sin mindre storlek är Örebro rikt på restauranger och nattliv och det är vanligt att vallfärda till torget på sommaren för att äta på en av alla uteserveringar. Det händer en hel del på sommaren i Örebro och du kan till exempel besöka musikfestivalen Live at Heart eller njuta av konstutställningen Open Art. Örebro slott ligger på en holme i Svartån och brukar ha spännande shower sommartid. I närheten finns platser där man kan slå sig ner för att titta ut över slottet och vattnet. Slottsparken har en fin rosenträdgård som många uppskattar.

Hyra radhus i Örebro - en ny tid väntar!

Om du länge har spetsat på ett radhus i Örebro väntar dig en trevlig tid om du lyckats hitta ett boende som är till uthyrning. Radhuset är en trevlig kompromiss mellan lägenhet och hus där du vanligtvis har lite mindre jobb med trädgård och uteplats. Det beror på att trädgården och området utanför radhuset inte är lika stort. Det krävs nämligen en hel del skötsel av gräsmatta, häck och fruktträdgård i en större trädgård. Om du bor i radhus får du ofta mycket för pengarna. Planlösningen är enkel då allt brukar vara samlat på samma våning och ni inte behöver springa i trappor hela tiden. En del kan känna att man bor ganska nära inpå sina grannar vid boende i radhus, men se till att ha en bra dialog med dem så brukar eventuella problem att lösa sig.

Om du inte lyckats att hitta boende centralt och valet faller på ett radhus i Örebro brukar det tack och lov finnas en garageplats så att du kan ha bil. Inget är så irriterande som att jaga garageplats och vara orolig för att få böter för en felparkering. 

Inred ditt radhus i Örebro

Om du har turen att hitta ett radhus i Örebro väntar nu en kul tid där du ska inreda och inrätta allt praktiskt i boendet.

Försök att inte köpa allt nytt från början eftersom det tar ett tag att bo in sig och känna av hur ni vill ha det. Risken finns annars att ni gör onödiga impulsköp av möbler som ändå kommer att slängas om ett tag. Det finns andra sätt att inreda med kuddar, textilier och andra inredningsdetaljer. I Örebro hittar du både Myrorna och Erikshjälpen om du vill leta billiga möbler på second hand. Ibland går det också att reglera i kontraktet att en del möbler blir kvar efter att hyresvärden lämnar över boendet.

Om det inte finns några väggfasta garderober kan du förvara kläder i boxar, exempelvis finns det smart förvaring från IKEA som får plats under sängen Du kan också skruva upp knoppar att hänga kläderna på eller stänger som hänger ner från taket. Det är smart att hänga kläderna du ska ha på dig dagen efter så att de garanterat är skrynkelfria när du ska till jobbet på morgonen. Investera också i en bra hatthylla och skoställ. Ett skoskåp kan användas som ett komplement för skor som inte ska användas enligt säsong. Här skyddas de från damm och smuts samtidigt som skåpet kan användas som avställningsyta.

Träning och aktiviteter i Örebro

I Örebro finns hundratals idrottsföreningar där du kan utöva fotboll, hockey, innebandy och volleyball. En del som studerar satsar på elitidrott samtidigt. Tack vare närheten till Hjälmaren och andra insjöar kan du texta skogsbad sommartid eller åka långfärdsskridskor på isen vintertid. Hjälmaren är den större sjön i området och det går även att färja ut till småöarna för att ta ett uppfriskande dopp. 

Örebro brukar kallas för cykelstaden så låt bilen stå och ge dig ut på en härlig cykelrunda. Cykelslingan är 10 kilometer och går genom centrala Örebro och sedan vidare till flera trevliga rastplatser.

Annars finns det alltid möjlighet att ge sig ut och motionera i rekreationsområdet Garphytteklint, en vacker skog som är rik på olika arter. Det är prisvärt att vara ute i naturen, allt du behöver är bekväma kläder och ett par fotriktiga skor. Ta gärna med fika då det smakar extra bra ute i det fria.