Studentbostäder Örebro - välkommen till studentlivet!

När antagningsbeskedet har dunsat ner i brevlådan är lyckan total, men det innebär också att boendefrågan måste lösas. När det väl blivit aktuellt med en studentlägenhet i Örebro väntar nu en ganska hektisk tid då du måste hitta ett passande boende.

En del väntar med att söka lägenhet tills de väl är på plats eftersom det är lättare att gå på visning och få en bild av hur bostadsområdet är. Skriv inte heller på ett kontrakt innan du säkert vet att det finns en bostad eftersom en del har blivit lurade av bedragare. Det är vanligt med en deposition i samband med att kontraktet signeras, det vill säga pengar som du i så fall inte får tillbaka om du gått på en nit. Om du verkligen inte får tag på något inför terminsstart så erbjuder kåren ett akutboende, och du kan också bo på vandrarhem eller hyra rum hos en vänlig själ medan du letar efter nya lägenheter.

Det finns egentligen två typer av studentbostäder i Örebro. Det ena är en vanlig lägenhet, oftast en etta med pentry, där du betalar en relativt låg hyra eftersom det är ett boende för studenter. Ett korridorsrum innebär att du visserligen kan låsa om dig och har en toalett men att köket är delat tillsammans med andra studenter. Många tycker att det är roligt att lära känna nya vänner på detta sätt. Du kommer aldrig vara helt ensam vilket kan kännas tryggt under en ny tid i en stad. Tänk på att ni inte får bo fler än en i korridorsrummet, annars kan du riskera att förlora ditt kontrakt. På Campus Örebro kan du med fördel bo nära studierna och ingår i gemenskapen med andra studenter.

Den som flyttar in från en annan kommun ska egentligen inte behöva stå i bostadskö som student i Örebro eftersom kommunen har bostadsgaranti. En positiv sak är att många av kontrakten har tiomånadershyra vilket gör att du inte betalar något under sommarmånaderna. Det är smidigt om du till exempel åker hem under sommarlovet eller inte har möjlighet att hitta ett sommarjobb.

Hur hittar jag en studentlägenhet i Örebro lättare?

Det är inte alltid lätt att hitta en studentlägenhet i Örebro, men ge inte upp! Det är inte heller säkert att du hittar ditt drömboende direkt så var inte alltför kräsen och tänk att boendet ibland bara är tillfälligt i väntan på något nytt! Leta inte bara lägenheter i city utan även en bit utanför stadskärnan. Du kan både cykla och ta buss till universitetet och blir inte låst även om boendet inte ligger supercentralt. Det bästa sättet är att skriva en riktigt bra ansökan och sedan ringa och ligga på, utan att vara för påstridig. Det brukar ge bäst resultat om du ringer så fort som möjligt på morgonen och kollar annonser extra mycket i början och slutet av månaden.

Hyr studentlägenhet i Örebro med en begränsad budget

När du siktar på att hyra studentlägenhet i Örebro är det inte säkert att du har råd med dyra möbler. Därför passar det bra att du kan köpa second hand-möbler på 

 Myrorna eller Erikshjälpen i Örebro. Ett tips är att åka dit regelbundet för att se om nya saker har kommit in, då man inte vet när någon rensat sitt boende på möbler och inredningsprylar. Ibland är rummen på studentkorridoren eller i studentboendet redan möblerade vilket är praktiskt men lite tråkigt. Du kan få till en mer personlig stil om du köper en fin matta och lite mysiga kuddar så att rummet blir mer ombonat.

Det är dyrt med kaffe och mat och ett tips är därför att göra matlådor och ta med till campus. Investera också i en bra termosmugg så att du kan koka kaffet hemma på morgonen och ta med till föreläsningen. Matlådorna kan förberedas i förväg med ett bra storkok, exempelvis en gryta eller en lasagne. Ris, pasta och couscous är bra basvaror för matlådemat, medan potatis ofta blir ganska tråkigt om det få ligga i kylen över natten och sedan värmas upp.

Fyll fritiden med aktiviteter

Vad finns det att hitta på när du väl bosatt dig i en studentlägenhet i Örebro?

Om du vill ha ett relativt flexibelt schema rekommenderar vi gymmen Nordic Wellness eller 24/7. Där erbjuds inpassering på generösa öppettider.

Annars kan du alltid bege dig till kåren som har många prisvärda aktiviteter för studenter som vill göra något roligt på sin fritid. Varför inte gå med i Örebrospexet eller Utrikespolitiska föreningen? Om du är den verbala typen kanske Radio Campus kan vara roligt att engagera sig i. Det finns också pubar och klubbar i Studentkårens regi som har något mer plånboksvänliga priser än alla barer i city.